5 tips bij luieruitslag

Een rode huid, ontstoken en pijnlijke babybillen. Het komt regelmatig voor dat kindjes last krijgen van luieruitslag, dit is erg vervelend en je wil er graag zo snel mogelijk vanaf. Hier onze tips bij luieruitslag.

Hoe ontstaat luieruitslag?

Luieruitslag ontstaat door warmte en langdurig contact met vocht van de babybillen. Een verhoogde zuurgraad van de ontlasting, vanwege het doorkomen van tandjes of een verandering in voeding, bijvoorbeeld bij overgang van borst- naar flesvoeding, of van vloeibare naar vastere voeding. Het afsluiten van de huid, schade aan de huid en langdurig contact met ontlasting en urine geven allemaal een grotere kans op luieruitslag.

Behandelen

Gelukkig is luieruitslag zeker niet ernstig en kan dit, wanneer je het op de juiste manier behandeld, binnen een paar dagen zeer sterk verminderen of zelfs helemaal weg zijn.

Het is heel belangrijk om je kindje zeer regelmatig te verschonen. Gebruik geen katoenen luiers, maar wegwerpluiers. Deze kunnen veel meer vocht opnemen.

Ook is het goed om de huid direct bloot te stellen aan de buitenlucht, zodat deze goed kan drogen. Dus zodra het kan, die luier uit en lekker in de blote billen laten rond kruipen of lopen.

Maak bij elke verschoning heel goed schoon en was na een poepluier de billen het liefst met lauwwarm water. Gebruik geen zeep of andere schoonmaakmiddelen, die irriteren alleen maar meer. Wil je toch liever een doekje gebruiken, neem dan milde babydoekjes. Zorg dat je je kind goed afdroogt na het wassen met lauwwarm water. Gebruik een zachte doek, bijvoorbeeld een hydrofiel luier, en dep voorzichtig droog. Niet wrijven want dat schuurt en maakt het alleen maar erger. En smeer bij elke verschoning je kindje goed in met zinkzalf.

De Billencrème van Naïf is een uitkomst wanneer je kindje last heeft van luieruitslag. De billencrème bevat alleen natuurlijke ingrediënten die helpen om luieruitslag te voorkomen en te herstellen. De luiercrème is verrijkt met vitamine E en Bisabolol (kamille) voor een hydraterend effect. Daarnaast zit er in dit product van Naïf extra veel zinkoxide. Dit ingrediënt verzacht en beschermt die schattige babybilletjes.

Dé 5 tips

– Gebruik goede luiers die veel vocht opnemen
– Verschoon regelmatig
– Was de billen met schoon water
– Smeer goed in met een beschermende zalf zoals: Naïf billencrème
– Duurt de uitslag langer dan een week of zie je geen verbetering, raadpleeg de huisarts

  • NAÏF – Billencrème

    De ingrediënten van NAÏF billencrème helpen om luieruitslag te voorkomen en te herstellen. Om dit te bereiken is NAÏF niet zuinig met waardevolle ingrediënten van plantaardige oorsprong. De billencrème bevat vitamine E en Bisabolol (kamille) voor de vochtinbrengende werking van de crème. Ook zit er in de billencrème van Naïf extra veel zinkoxide voor een verzachtende en beschermende werking. De billencrème is makkelijk uit te smeren en ruikt net zo lekker als de andere producten van Naïf. De billencrème is vrij van PEG, SLS/ SLES, phenoxyethanol, parabenen en minerale olie. 75ml
    12,95 Toevoegen aan winkelwagen
    Vergelijk