7 Manieren om je sjaal te dragen

Een sjaaltje is een geweldige accessoire om je outfit modieus mee af te stijlen en heel prettig wanneer het nog net iets te fris is. Laat je inspireren, er zijn namelijk heel veel manieren om je sjaal te dragen en zo steeds een wisselende look te creëren.

De klassieker
De klassieke manier om je sjaaltje te dragen is een snelle eenvoudige manier. Je drapeert de sjaal van de ene naar de andere schouder, en wikkelt deze één keer rond je hals.

De infinity
Een infinity-sjaal is een ronde sjaal zonder eind. Je wikkelt hem één of twee keer rond je nek. Je maakt van een reguliere sjaal heel makkelijk een infinity variant door de uiteinden van je sjaaltje aan elkaar vast te knopen en netjes weg te werken.

De Wilde Westen driehoek
Deze manier werkt het beste met een sjaal in een groot formaat. Draag je sjaal zoals de cowboys in het Wilde Westen. Zo bescherm je de gevoelige huid rondom je decolleté tegen de zon en kou, terwijl je tegelijkertijd een casual look creëert. Vouw een vierkante sjaal diagonaal zodat er een driehoek ontstaat. Leg deze nu om je hals zodat de punt naar voren wijst. De uiteinden kun je los laten hangen óf aan elkaar knopen.

De lus in stijl
Een van de meest favoriete manieren om snel een sjaaltje rond je nek te stylen is de lus in stijl. Vouw de uiteinden van de sjaal naar elkaar toe zodat de lengte van het doek halveert en er een lus ontstaat. Leg de sjaal nu om je hals en trek de uiteinden losjes door de lus.

De stropdas
Dit is de ideale look voor op kantoor, maar kan zeker ook heel goed casual. Leg als een echte Parisiennes gewoon een knoopje in je sjaal. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen je hals en de sjaal. Leg nu een knoop in de uiteinden en zorg dat de lus de knoop bedekt.

De cape
Een enorm elegante manier om met een sjaaltje armen en schouders te bedekken. Drapeer je sjaal nonchalant om je schouders en leg een knoop aan de voorkant. Leuk voor op bijvoorbeeld een chique feestje.

De elegant gevlochten
Deze variant ziet er elegant en stijlvol uit. Leg beide uiteinden op elkaar zodat de sjaal korter wordt. Vervolgens leg je het om je hals en haal je één uiteinde door de lus. Ten slotte haal je het andere uiteinde door de lus en knoop je deze vast aan de onderkant.

0