Aleppo zeep: De mooiste klassieker voor je huid

In bad met cleopatra

De beste beautyrituelen ontstonden lang geleden – de allerbesten blijven altijd bestaan. Nog voor onze jaartelling gebruikte Cleopatra zeep uit Aleppo om haar huid mooi en fluweelzacht te maken. Vandaag kunnen wij hetzelfde doen. Aleppo Soap Co maakt zeep op precies dezelfde ambachtelijke manier als dat in de oudheid gebeurde – natuurlijk en zonder palmolie. Prachtige, handgemaakte zepen uit Syrië met olijfolie en reinigende en ontsmettende laurierbesolie om de huid tot rust te brengen. Ook dat wist Cleo, want al die baddersessies waren stiekem bedoeld om haar moeilijke huid de uitstraling van een perzikje te geven. Behalve de traditionele zeepblokken – hand gestempeld, bruin van buiten en groen van binnen – maakt Aleppo Soap Co ook vloeibare zeep voor de handen of onder de douche, shampoo, handcrème en bodylotion van olijf en laurier. Een heerlijke, nieuwe range met een fijne geur en de mooiste beautyhistorie ter wereld.

Groen hart

Olijfolie en laurierbesolie werken samen om de huid te verzorgen en heerlijk zacht te maken. Naast de Olijf & Laurier Aleppo Zeep voor in huis, tuin en keuken, zijn er ook zepen met een hoger percentage laurierbesolie. 12% Aleppo Zeep maakt de huid fluweelzacht, 20% Aleppo Zeep is extra mild en ideaal voor de droge, snel geïrriteerde en gevoelige huid en de exclusieve 30% Aleppo Zeep is de rijkste formule die helpt acne, psoriasis of eczeem te verminderen – ook ideaal voor de overgevoelige huid. Het productieproces is door de eeuwen heen niet veranderd. In traditionele ketels verzeept olijfolie langzaam tot een pasta, aan het einde van het kookproces wordt laurierbesolie vol vetzuren, antioxidanten en vitaminen toegevoegd. De pasta wordt uitgegoten om af te koelen, in blokken gesneden, met de hand gestempeld en gestapeld om negen maanden in de open lucht te rijpen. Zo krijgt de zeep zijn karakteristieke bruine kleur, terwijl het hart zacht en groen blijft.

Om verliefd op te worden

Voor wie liever vloeibare zeep gebruikt is er een handige pompfles Olijf & Laurierzeep met 12% laurierbesolie. Dat is handig voor in de keuken, bij het fonteintje in de wc of lekker in de douche. Haar kan worden gewassen met Aleppo Shampoo, een geconcentreerde formule met koudgeperste olijf- en laurierbes-olie van de eerste persing. Last van roos, een jeukende hoofdhuid of andere overgevoeligheidsklachten? Probeer de shampoo dan eens als masker – ook een aanrader voor mannen. Wie van smeren houdt, zit ook goed bij de Aleppo Soap Co, want de handcrème op basis van amandel-, olijf- en biologische laurierbesolie met karitéboter is extra voedend en beschermend met een hoog gehalte aan essentiële vetzuren en vitamine E. De bodylotion uit dezelfde lijn is om verliefd op te worden. De geur van laurierblad geeft een lenteachtig gevoel, terwijl de huid perfect gehydrateerd en ontzettend zacht wordt.

Vloiebare Alep zeep 12% van Aleppo Soap Co.
Bodylotion Laurierbloesem van Aleppo Soap Co - SkinEssence.nl
ASCREM02 Handcrème Laurierbloesem Fleur de Laurier Aleppo Soap Co SkinEssence.nl

Over Aleppo Soap Co

Thaddée de Slizewicz bracht in 1994 als eerste officiële importeur, Aleppo zeep vanuit Syrië op de Franse markt. Het was de start van zijn bedrijf Aleppo Soap Co en ondanks de moeilijke situatie in Syrië blijft hij zijn belofte aan de zeepfabrikanten nakomen. De productie van deze traditioneel gemaakte zeep zorgt voor inkomen, hoop en een waardig bestaan voor de lokale bevolking. Elk stuk Aleppo zeep wordt volgens de Fair Trade principes in Syrië gemaakt en met de verkoop ondersteunt Thaddee Les Baroudeurs de l’Espoir (de strijders voor hoop). Dit goede doel zorgt voor medische hulp in Aleppo en begeleidt kinderen die niet meer naar school kunnen. Aleppo Zeep is echte, handgemaakte zeep uit Syrië waarmee je de lokale bevolking een steuntje in de rug geeft.

Aleppo Zeep van Aleppo Soap Co 30% laurierbesolie - www.skinessence.nl
Aleppo Zeep van Aleppo Soap Co 20% laurierbesolie - www.skinessence.nl
Aleppo Zeep met 12% laurierbesolien familieverpakking 3 x 200g
0