Kariteboter

In Alles over KARITEboter hebben de feiten en weetjes over karitéboter even op een rijtje gezet.

Karitéboter raakt steeds meer bekent als een alternatief voor anti-rimpel crèmes. Dat is te danken aan de celvernieuwende eigenschappen zonder nare neveneffecten van andere middelen.

Kariteboter of Shea Butter is zeer geschikt voor de droge huid en kan gebruikt worden om ruwe plekjes weer zacht te maken zoals de ellebogen, knieën, handen en voeten.

Wat is kariteboter?

Karitéboter wordt gemaakt van de kariténoot. Deze noot wordt gewonnen uit de vruchten van de karitéboom. Deze Kariteboom komt voor in Afrika en wordt ook wel boterboom genoemd. Hij groeit op de savannegebieden en wordt nergens ter wereld gekweekt, omdat de boom pas na 15 jaar zijn vruchten begint af te werpen. De boom zelf kan wel 3 eeuwen oud worden

Bewaren

Bewaren

Alles over Kariteboter - De vruchten van de Karitéboom zijn de grondstof voor karitéboter

Werking karitéboter

Door het hoge gehalte aan onverzeepbare bestanddelen staat karitéboter vooral bekend om de voedende en herstellende werking voor huid en haar. Karitéboter is rijk aan vitaminen (A, D, E en F), zorgt voor een goede elasticiteit van de huid, hydrateert de huid en beschermt de huid tegen wind, kou en zon. Doordat het vochtinbrengend is, helpt het tegen rimpels en huidveroudering. Kaneelzuur en Vitaminen D en F zorgen ervoor dat het ook lichte bescherming tegen de zon biedt, al is het geen volwaardige vervanger voor zonnebrandcrème. Door de aanwezige vitaminen A en E en heeft het zowel antimicrobiële en anti-inflammatoire eigenschappen.

Het hoge lipidengehalte in sheaboter zorgt ervoor dat de huid soepel gehouden wordt en vochtinbrengend is. De shea butter smelt bij lichaamstemperatuur, brengt de huid tot rust (ook goed tegen eczeem en acne) en zorgt ervoor dat de huis soepel aanvoelt. Ook wordt het gebruikt in traditionele geneesmiddelen omdat het mogelijk helpt bij gewrichtspijnen, zwangerschapsstriemen en genezing van kleine wondjes.

Hoe gebruik je karitéboter?

Karitéboter:

  • helpt bij het genezen van acne, eczeem, brandwonden, zweren, littekens, dermatitis, psoriasis, roos en zwangerschapsstriae
  • zorgt voor ontspannen spieren
  • werkt tegen huid verkleuringen, rimpels, donkere kringen en vlekjes
  • ondersteunt de droge huid, oneffen huid, vermoeide huid, schilferige huid, geïrriteerde huid, schrale huid, overgevoelige huid, ruwe huid of onzuivere huid
  • verhoogt de weerstand en bevordert de celvernieuwing
  • voedt het haar als haarconditioner

Karitéboter kopen

Kariteboter is in de ingrediënten lijst te herkennen aan de naam Butyrospermum Parkii (Shea Butter). Gezien de positieve eigenschappen is dit de basis van een hele range van producten geworden, zoals dagcrème, zeep en lippenbalsem.

Allergiën

Karitéboter wordt door vrijwel iedereen goed verdragen. Karitéboter of Shea butter wordt niet aanbevolen voor mensen met latex allergieën.


Gezichtscrème met Kariteboter

Onderstaande crèmes zijn bijzonder goed als dagcreme en als nachtcreme te gebruiken.


Handcrème met Kariteboter


Lippenbalsem en bodylotion met Kariteboter


Zeep met Arganolie en Karitéboter


Zeep met Karitéboter

Bewaren

Bewaren

Karité van Compagnie de Provence

Deze hand & body cosmetica serie van Compagnie de Provence is volledig gericht op karitéboter.  Alle expertise van Compagnie de Provence is hier ingezet  rondom dit kostbare ingrediënt.  En van Compangnie de Provence kan je altijd een puur design verwachten.