ALUINSTEEN – Alles over ALUIN – Een natuurlijke deodorant – en nog veel meer

Tadé Aluin Deodorant

Potassium Alum: een natuurlijke en veilige deodorant

De aluinsteen van Tadé is een effectieve deodorant. Hij neutraliseert vervelende geurtjes, maar sluit de huid niet af. U blijft dus beschermd terwijl u normaal transpireert. De steen bevat noch ammoniumzout, noch aluminiumchloor-hydraat, de stof die veel andere deodoranten negatief in het nieuws heeft gebracht. Aluinsteen is niet geparfumeerd en is volkomen geurloos. U bepaalt zelf of u een parfum gebruikt! Wanneer u een parfum gebruikt wordt de geur hiervan niet beïnvloedt door de geurstoffen van een deodorant.

De Pierre d’Alun van Tadé veroorzaakt geen chemische reacties en is duurzaam. De Latijnse naam is Potassium Alum. Het is een doorzichtig zuiver mineraal met een laag gehalte aan aluminium. Het mineraal is in water oplosbaar. De spray ‘Eau d’Alun’ is een heldere vloeistof met als enig werkend bestanddeel 0,6% Potassium. De spray is verbluffend effectief als deodorant.

Scheerzeep Scheerkwast en AluinDe steen wordt in vaste vorm al eeuwenlang op de huid gebruikt vanwege het heilzaam effect na beschadiging van de opperhuid. Aluinsteen werkt bloedstelpend (hemostatisch) bij wondjes na het scheren. Wij raden het gebruik van onze aluinsteen daarom ook aan ter bescherming van de huid na het scheren en ontharen.

Cosmeticaproducenten zijn verplicht om mogelijke gezondheidsrisico’s bij gebruik van hun producten in kaart te brengen. Talrijke onderzoeken hebben tot op heden geen aanleiding gegeven tot vragen over eventuele risico’s bij gebruik van Potassium Alum.*

Aluinsteen wordt ook synthetisch gefabriceerd. Zo’n synthetische steen is nagenoeg volledig ondoorzichtig en bevat ammonium of chloorhydraat. Een natuurlijke aluinsteen daarentegen is doorschijnend, zuiver en geaderd zoals marmer. Vanwege de natuurlijke winning is Potassium Alum kostbaarder dan synthetisch aluin.

Leef natuurlijk koel en fris!

Verpakkingen

Aluinsteen is verkrijgbaar als los stuk aluin, als stick en als (deodorant) spray. Altijd 100% aluin, en wat betreft de spray: aluinsteen opgelost in water. Dus geen parabenen, conserveringsmiddelen, petro-chemische additieven, kleurstoffen, geurstoffen etc.

Toepassing

  • Tegen transpiratiegeur
  • Bij wondjes na het scheren en ontharen

Lees ook: Alles wat je wilt weten over aluinsteen


 


*Zie bijvoorbeeld de studie van de European Food Safety Authority (exposure to aluminum: EFSA, 2008)

 

0