Wanneer je zwanger bent komt er een ontzettend leuke tijd aan en jij wil er zeker van zijn goed voorbereid aan dit avontuur te beginnen. Skinessence wil je een beetje op weg helpen met aanschaffen van de juiste verzorgingsproducten voor je baby. Want weet jij als kersverse moeder precies welke babyproducten je moet gebruiken voor je kind? Onze tip; hou het simpel. Daarom bieden wij alleen producten aan die je baby echt nodig heeft.

BABY UITZETLIJST #1: NAÏF – MILDE BABY OLIE

Je baby wordt geboren met een vettig laagje, ook wel vernix caseosa genoemd. Of in de volksmond: huidsmeer. Wist je dat deze laag ongeveer in de 20ste week van je zwangerschap wordt aangemaakt? Hoe later je kindje wordt geboren, hoe minder smeer er op de huid van je baby zit. Deze laag is eigenlijk heel handig, want het beschermt tegen infecties, maar zorgt er ook voor dat je baby minder snel afkoelt. Schrob het er daarom ook niet af bij de eerste paar badsessies. Wel kun je na een week beginnen met de milde baby-olie van Naïf voor bijvoorbeeld een babymassage, dit kan buikkrampjes verminderen.

BABY UITZETLIJST #2: NAÏF – BILLENCRÈME

Lieve babybillen wil je zo goed mogelijk beschermen. Wanneer ze een luiertje omkrijgen wil je de billen graag extra beschermen met een goede billencrème want op rode billen en luieruitslag zit je echt niet te wachten. Onze tips voor zachte, droge, gezonde babybillen:

– Gebruik goede luiers die veel vocht opnemen
– Verschoon regelmatig
– Was de billen met schoon water
– Smeer goed in met een beschermende zalf zoals: Naïf billencrème

BABY UITZETLIJST #3: NAÏF – MILDE BAD OLIE
BABY UITZETLIJST #4: NAÏF – WASGEL

In het begin doe je je kind zo’n twee à drie keer per week in bad. De handjes kun je geregeld schoonmaken met een nat washandje. Heeft je baby een gevoelige huid of eczeem, dan volstaat gewoon water in het begin. Je kunt na een week wel beginnen met een heel klein scheutje wasgel of milde bad-olie in het badje te doen. Naïf gebruikt geen chemicaliën in haar producten of irriterende stoffen.
Was goed in de plooien, denk aan: liezen, oksels, tussen de vingers en in de nekplooien en laat je baby niet langer dan vijf minuten in het water liggen.

NAÏF – NEWBORN ESSENTIALS

Voor de eerste weken met je baby heeft Naïf de Newborn Essentials kit samengesteld. Een handige kit waarin je de billencrème, milde badolie en verzachte babyolie terugvindt. Dat is makkelijk ! En ook hartstikkel leuk om als kraamcadeau te geven.

BABY UITZETLIJST #5: NAÏF – MILDE SHAMPOO

De eerste maanden heb je alleen water nodig voor de lokken van je baby. Daarmee kun je veilig de haren van een baby wassen. Als je mini meer haar krijgt, kun je 1 keer per week shampoo gebruiken. Zelfs als ’ie geen haar heeft, is Naïf babyshampoo fijn. Hij verzorgt namelijk ook de hoofdhuid. Een speciale shampoo voor je mini is een must. Babyshampoo is minder zuur dan je eigen haarverzorging. De Naïf Milde babyshampoo is er voor iedere baby en bevat geen PEG, SLS/SLES, phenoxyethanol, parabenen en minerale olie. Dat maakt ‘m extra mild.
De milde babyshampoo is dermatologisch getest en prikt niet. Plus: hij ruikt heerlijk.

Hoe kan kan ik de haren van mijn baby het beste wassen?
Maak de haren nat. Neem een beetje shampoo of badolie en masseer ‘t in. Goed, maar vooral voorzichtig uitspoelen. Wist je dat een baby slechts 2 keer per minuut met zijn ogen knippert? In vergelijking met een volwassene (15 keer per minuut) is de kans dat er water in de ogen komt dus een stuk groter. Hou daarom wat voor de ogen bij het uitspoelen, een washand bijvoorbeeld.
Is alles schoon? Afdrogen maar. De babyhuid is erg teer en 5 keer zo dun als een volwassen huid. Dep je baby daarom droog, wrijf niet!

Heeft jouw baby berg?
No worries. Jouw mini-me is niet de enige die last heeft van berg. En de meeste baby’s ondervinden hier geen ongemak van. Masseer de hoofdhuid met een milde baby-olie en een zacht borsteltje. Was daarna de haren met een speciale milde babyshampoo.

BABY UITZETLIJST #6: NAÏF – BABY BODYLOTION
BABY UITZETLIJST #7: NAÏF – VETTE CRÈME

Bij de verzorging van de babyhuid moet je voorkómen dat de huid uitdroogt, de baby te veel afkoelt en de huid beschermen tegen indringen van micro-organismen en toxische stoffen van buitenaf. Na het badderen smeer je je baby na het afdrogen dus in met een bodylotion of, als de huid erg droog is, met een rijke olie of vette crème. Zo blijft de huid soepel, zacht en goed verzorgd. Vergeet niet meteen even je eigen handen goed in te smeren.

NAÏF – STARTER KIT

De producten van Naïf kun je vanaf de eerste week gebruiken. Maar zoals hierboven beschreven, hoef je niet gelijk alle producten te gebruiken vanaf dag 1. Daarom heeft Naïf de Starter Kit samengesteld, een handige voordeelbox voor de eerste maanden. After all, een baby is al duur genoeg.

Baby badder routine succesvol afgerond
Nu heb je de baby badder routine succesvol afgerond en weet je precies welke producten je echt nodig hebt voor die eerste periode met je baby. Jij en je baby zijn er helemaal klaar voor.

0