Compagnie de Provence juillet 2010

Compagnie de Provence Zeepfabriek in Frankrijk

Compagnie de Provence is in 1990 begonnen door twee vrienden uit Marseille (Pascal Bourelly en Philippe Boigeol). Zij wilden de legendarische kubus van Marseille zeep laten herleven, als belangrijk object in het culturele en industriële erfgoed van hun streek de Provence in Frankrijk. Door de toepassing van industriële zepen en synthese ingrediënten, was de ambachtelijke Marseille zeep destijds min of meer verdrongen door chemische nieuwkomers.


Compagnie de Provence ambachtelijke Marseillezeep in een modern jasje

Een product gemaakt met de Franse traditionele know-how en vakmanschap, zijn zij gaan combineren met een decoratieve en eigentijdse stijl. Zelf zeggen zij over hun stijl dat die ongewoon stedelijk, eigentijds en elegant is. De combinatie van het authentieke product met de moderne vormgeving geeft deze producten hun unieke karakter. De maatschappelijke betrokkenheid van deze organisatie is groot. Dit blijkt onder andere uit de lokale partnerschappen en het betrekken van gehandicapten bij het verpakkingsproces.


Compagnie de Provence zeepblok en Savon de Marseille zeepkubus

De traditionele zeepkubus is een klassieker in het assortiment van Compagnie de Provence. Als één van de weinige Franse zeepfabrieken maken zij deze Savon de Marseille volgens traditioneel recept op ambachtelijke wijze. Deze pH neutrale zeep is gemaakt van olijven (olijfzeep) en is een ongeparfumeerde zeep.


Version Originale-Ambiance-SL-BD

Compagnie de Provence vloeibare zeep Savon de Marseille

In 1999 was Compagnie de Provence het eerste merk dat de traditionele kubus van Marseille zeep omvormde tot een vloeibare versie. Met dit nieuwe product zoeken zij nog beter aansluiting bij de moderne consumptiegewoonten van deze tijd. Het innovatieve element is onder andere te zien aan de glazen dispenser met een strak design.


diffuseur-de-parfum-200-ml-coton-carton

Compagnie de Provence Geurverspreider en lifestyle producten voor in huis

Het assortiment is inmiddels breder dan zepen. Ook lifestyle producten, zoals geurverspreiders en geurkaarsen voor in huis zijn verkrijgbaar. Onze zeepwinkel verkoopt een selectie van deze range.


BC-AP-VO16-HD-RVB

Compagnie de Provence Dagcrème en Handbalsem huidverzorging

De dagcrème en handbalsem kun je bij ons in 3 geuren kopen: Anis Patchouli, Black Jasmin en Encens Lavende . Het zijn in de geurstad Grasse in Zuid-Frankrijk gecreëerde geuren die deze gezichtscrème en handbalsem een exclusief karakter geven.


72100

Compagnie de Provence Cadeau artikelen

Tot slot zijn deze luxe zepen natuurlijk erg leuk als cadeau idee. Een persoonlijk cadeau voor hem of een origineel cadeau voor haar. Zulke geschenken zijn geschikt als huwelijkscadeau, kerstpakket, afscheidscadeau, jubilieum of babyshower. Of natuurlijk als verjaardagscadeau! Alle producten zijn geschikte cadeaus en om het je extra makkelijk te maken hebben we ook een aantal producten in Compagnie de Provence geschenkverpakking.


 

 

0