Wanneer je over stapt naar het wassen van je haar met een shampoobar, zal je na een periode van geduld en aandacht de natuurlijke uitstraling van jouw haar weer herontdekken en kunnen voeden en ondersteunen. Je bent je er vast al van bewust dat de overstap naar een shampoo bar niet direct het resultaat oplevert dat je verwacht, maar het is echt waar, na een periode van gedulde, liefde en aandacht voor het haar komen jouw natuurlijke lokken en haarcycli weer terug naar voren en krijg je er echt gezond haar voor terug.

WERKEN SHAMPOO BARS NET ZO GOED ALS VLOEIBARE SHAMPOO?
Ja. Dat doen ze zeker en naar mening van sommige zelfs nog beter. Echt natuurlijke shampoobars reinigen het haar met alleen natuurlijke ingrediënten en verwijderen op een milde maar effectieve manier vuil en onzuiverheden zonder het haar van zijn natuurlijke oliën te ontdoen.

WERKEN ALLE SHAMPOO BARS HETZELFDE?
Nee, zeer zeker niet. Er zijn veel verschillende shampoobars op de markt die allemaal uit weer andere ingrediënten bestaan. De werking en de beleving verschilt dus enorm.

ERVAAR JE ALTIJD EEN OVERGANGSFASE WANNEER JE VAN VLOEIBARE SHAMPOO OVERGAAT NAAR EEN SHAMPOO BAR?
Slechts een percentage van de gebruikers van shampoobars ervaart een overgangsfase wanneer zij van vloeibare shampoo overgaan op het wassen van het haar met een shampoobar. Je weet dit dus pas, wanneer je het probeert.

WAT IS EEN OVERGANGSPERIODE?
Een overgangsperiode is de tijd die je haar en de hoofdhuid nodig hebben om te ontgiften van chemische stoffen uit niet natuurlijke shampoo, en zichzelf te reguleren en weer terug te brengen naar haar natuurlijke cyclus. Typische symptomen van deze periode zijn een wasachtige textuur en/of een vettig/zwaar gevoel van het haar. Wees niet bang, dit is echt slechts tijdelijk en het resultaat dat je ervoor terug krijgt is zoveel beter en gezonder. Even volhouden dus.

HET MINST WAARSCHIJNLIJKE ERVAAR JE EEN OVERGANGSPERIODE WANNEER:
– Je kort haar hebt
– Nu al uitsluitend 100% natuurlijke en biologische haarverzorging gebruikt
– Je geen chemische styling producten voor je haar gebruikt

HET MEEST WAARSCHIJNLIJKE ERVAAR JE EEN OVERGANGSPERIODE WANNEER:
– Je lang en/of dik haar hebt
– Je geen 100% natuurlijke haarverzorging gebruikt
– Je vaak of soms chemische styling producten voor je haar gebruikt
– Je dagelijks het haar verhit tijdens het stylen ervan

WAT GEBEURT ER MET MIJN HAAR TIJDENS DE OVERGANGSPERIODE?
Tijdens de overgangsperiode beginnen je haar en hoofdhuid zich te herstellen van de onnatuurlijke en onevenwichtige reiniging van traditionele shampoos op basis van wasmiddelen. Traditionele “mainstream” shampoos bevatten oppervlakteactieve stoffen in de vorm van reinigingsmiddelen op basis van detergenten die het haar en de hoofdhuid op een agressieve manier ontdoen van het natuurlijke talg. Ja, ze verwijderen vuil en vet, maar ze wassen ook alle goede vetten weg! Dat is ook een van de redenen waarom de meeste mensen niet zonder conditioner kunnen. Shampoobars daarentegen zijn gemaakt met behulp van de traditionele zeepproductiemethode op een natuurlijke manier, wat resulteert in zachte reinigende eigenschappen (vrij van oppervlakteactieve stoffen) die vuil en onzuiverheden wegspoelen zonder het haar van zijn natuurlijke vetten te ontdoen.

IS HET MOGELIJK DE OVERGANGSPERIODE TE VERKORTEN?
Ja, dat is zeker mogelijk. Door appelciderazijnspoelingen toe te passen. Dit oude schoonheidsritueel helpt bij het verwijderen van resten, vet en vuil. Een spoeling van Groene Matcha thee is ook mogelijk en net zo doeltreffend.

DROGEN SHAMPOO BARS JE HAAR UIT?
Nee. Shampoo bars drogen je haar niet meer uit dan een vloeibare shampoo dat doet wanneer deze niet goed bij je haartype past. Mensen met droog haar hebben wel vaak een extra verzorging nodig na het wassen van het haar. Denk aan een haarolie.

HOE VAAK MOET IK MIJN HAAR WASSEN WANNEER IK EEN SHAMPOO BAR GEBRUIK?
Dit verschilt per persoon, maar over het algemeen raden we aan om 1 à 3 keer per week je haren te wassen. Ons lichaam is heel goed in staat zichzelf te reinigen en door te vaak wassen verstoor je het natuurlijk reguleren van de olieproductie van het haar.

MAAR WAT ALS IK EEN VETTE HOOFDHUID HEB OF VEEL HEB GEZWEET TIJDENS HET SPORTEN?
Wanneer je last hebt van vet haar dan kan je op dag 2 en 3 een droogshampoo gebruiken. Een droogshampoo zal het overtollige olie opnemen en geeft meer volume aan het haar. Het haar ziet er zo weer fris en volumineus uit. Heb je net gesport en heb je last van een zweterig hoofd, was je haar dan eens enkel met (het liefst) koud water.

Een van de grootste voordelen van shampoobars is dat ze het haar ondersteunen bij het afstemmen op de natuurlijke cycli van het haar. Het verdient een milde en toegewijde behandeling en dan krijg je het haar dat bij jou hoort. Leer jouw echte haar kennen zodat je het op de juiste manier, natuurlijk kan verzorgen.

0