Vloeren en tegels
Dankzij het rijke gehalte aan olijfolie, reinigt, desinfecteert en voedt de zwarte zeep van Marius Fabre alle soorten vloeren (tegels, terracotta, keramiek, laminaat, marmer, hout, enz.), waardoor ze sprankelend schoon blijft.

Gebruiksaanwijzing: Verdun 2 eetlepels zwarte zeep in 5l heet water. Wassen. Afspoelen is niet nodig.

Onze tip: Een vloer schoongemaakt met zwarte zeep betekent een gezonde vloer en geen chemicaliën, dus geen zorgen over baby’s en peuters die door het hele huis kruipen!

Werkbladen, oppervlakken, kookplaten
Zwarte zeep snijdt door vet. Het reinigt en verwijdert ingebrande vettige en verharde voedselresten op fornuizen, kookplaten, afzuigkappen, ovens, werkbladen, gootstenen, enz.

Gebruiksaanwijzing: Een beetje zwarte zeep op een spons. Wassen, daarna afspoelen met heet water.

Onze tip: Breng zwarte zeep aan op gekookte vlekken in je oven terwijl deze nog lauw is. Een nacht laten staan, daarna reinigen en afspoelen.

Afwassen
Olijfolie zwarte zeep reinigt en ontvet koekenpannen en frituurpannen… Roestvrijstalen pannen blijven zo glanzend als nieuw.

Gebruiksaanwijzing: Een beetje zwarte zeep op een spons. Wassen, daarna afspoelen met heet water.

Wist u?
Scouts doen hun afwas met zwarte zeep.

In Limoges wordt zwarte zeep gebruikt om de gouden versieringen op oude porseleinen schalen nieuw leven in te blazen.

Tafelkleden, servetten, theedoeken, en meer
Op donker gekleurd linnen kan de zwarte zeep van Marius Fabre worden gebruikt als traditioneel wasmiddel en op moeilijke vlekken voor het wassen als vlekkenverwijderaar.

Gebruiksaanwijzing: 3-4 eetlepels vloeibare zwarte zeep in het wasmiddelbakje voor de wasmachine.

Voor het wassen: Dep wat zachte of vloeibare zwarte zeep op de vlek. Laat 15 minuten intrekken en was daarna in de machine (laat bij hardnekkige vlekken enkele dagen zwarte zeep op de vlekken liggen tot de volgende wasbeurt).

Let op: De donkere kleur van zwarte olijfoliezeep kan een lichte vlek achterlaten op wit en bleke kleuren. Test voor gebruik op een klein deel van de stof.

Koper en zilverwerk
Olijfolie zwarte zeep reinigt en geeft een glans op koper en zilverwerk.

Gebruiksaanwijzing: Verdun 3-4 eetlepels zwarte zeep in een kom met heet water. Laat de voorwerpen 5 tot 10 minuten inweken. Afspoelen is niet nodig. Afgieten en daarna drogen.

Ramen
Voor onberispelijke ramen, reinig ze met zwarte olijfoliezeep.

Gebruiksaanwijzing: Verdun 1 theelepel zwarte zeep in 2l heet water. Spons het mengsel op de ramen en verwijder de overtollige vloeistof met een rubberen raamschraper. Werk af met een microvezeldoek. Niet spoelen.

0