De pakketjes die Skinessence verstuurd worden met veel zorg ingepakt. De producten die wij aanbieden zijn namelijk erg kwetsbaar en wij willen graag dat alles in de juiste staat aankomt bij onze klanten. En dat betekend, opvulmateriaal en dat is nog best lastig, want waarvoor te kiezen, wat is het minst schadelijk voor het milieu. Wij hebben gekozen voor Aeolos Eco-Line luchtkussentjes.
Onze luchtkussentjes hebben een kleinere CO2-Footprint
Skinessence heeft gekozen voor Aeolos Eco-Line luchtkussentjes, die gemaakt worden van een CO2 Verminderde Film. Waarom geen papieren of kartonnen opvulling, dat lijkt toch beter. Dat dachten wij ook, maar de luchtkussentjes die wij gebruiken laten een kleinere CO2-footprint achter dan papieren en kartonnen opvulmiddelen. Het dunne filmmateriaal dat gebruikt wordt voor deze luchtkussentjes wordt met een speciale techniek gemaakt waarbij er tot 7x minder CO2 belasting is voor het milieu dan bij papier opvulmateriaal. Wanneer wij papieren opvulmateriaal zouden gebruiken, hebben we in volume ook meer materiaal nodig, wat een nog hogere belasting voor het milieu betekend.
Na ontvangst kunnen de luchtkussentjes leeg gemaakt worden en bij het recyclebaar afval afgevoerd worden. Waarom wij nog niet kiezen voor Bioplastics: Omdat hier op dit moment helaas ook nog steeds nadelen aan zitten. Voor de consument is het nog te onduidelijk wat met dit materiaal te doen. Bij het GFT gooien na gebruik? Biologisch afbreekbaar plastic is pas na 12 weken afgebroken. Bij de meeste afvalverwerkers duurt het composteringsproces drie weken. Dan is het afbreekbare plastic dus nog intact en wordt dit alsnog gefilterd en verbrand, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bij het plastic afval dan maar, NEE, wanneer bioplastics bij standaard plastic folies terecht komen, is dit niet goed voor de kwaliteit van de plastic folies, wat de effectiviteit van recycling van plastic folies verminderd. Op dit moment hopen wij dat er op korte termijn duidelijkere regels zullen komen voor de afvalverwerkers, om bioplastics wél goed te composteren, voor een betere eco-footprint.