Gemakkelijke manieren om allergenen in huis te verminderen

Voor mensen met een allergie kan het soms behoorlijk ellendig zijn om een kamer binnen te lopen waar zij allergisch op reageren. Een allergie is een reactie van het menselijk afweersysteem, ook wel het immuunsysteem, op stoffen van buitenaf waar het lichaam normaal gesproken niet heftig op behoort te reageren. De stoffen die bij mensen zo’n heftige reactie kunnen veroorzaken, noemen we allergenen. De grootste boosdoeners zijn huisstofmijt, schimmels, huidschilfers van huisdieren en pollen. Daarom zijn mensen constant op zoek naar manieren om ze te voorkomen en onder controle te houden. Om blootstelling te verminderen, kunnen we enkele alledaagse trucs toepassen.

Soehnle
Luchtreiniger

AIRFRESH CLEAN
300 – 30m2
SHOP NU >>

Reinig de lucht

De buitenlucht is erg goed voor een mens, maar wij zijn te vaak binnen om daar altijd van te kunnen profiteren. De kwaliteit van de binnenlucht is helaas niet altijd optimaal en kan zelfs twee tot vijf keer slechter zijn dan de kwaliteit van de buitenlucht. Schone lucht is heel belangrijk voor onze gezondheid, zeker wanneer je last hebt van allergieën. Een goede luchtreiniger in huis is onmisbaar om schone lucht binnenshuis in te ademen. De Soehnle Airfresh Clean 300 verwijdert effectief 99,2% van allergeendeeltjes binnenshuis, zoals stof, pollen, bacteriën en gassen, uit de lucht door ze daadwerkelijk te verwijderen in plaats van ze opnieuw te verspreiden. En nog beter, de Soehnle Airfresh Clean 300 is gecertificeerd door Stichting Europees Centrum voor allergieonderzoek met een ECARF-certificaat.

Maak schoon

Houd hoeken en oppervlakken schoon! Probeer te voorkomen dat stofnesten zich ophopen in hoeken en kieren, dit zijn prettige nestjes voor insecten om zich schuil te houden. Stofzuig regelmatig om huisstofmijt te verminderen. Neem oppervlakken af met een reiniger en een vochtige doek om te voorkomen dat huisstofmijt en andere allergenen zich weer verspreiden in de lucht.

Marius Fabre
Lavoir

ZWARTE ZEEP SPRAY
500ML
SHOP NU >>

Uashmama
LAUNDRY BAG
GREY
SHOP NU >>

Ruim rommel op

Stapels met spullen en rommelige hoekjes, kunnen broedplaatsen zijn voor stof en allergenen. Het verminderen van rommel is erg nuttig om dit te voorkomen. Kijk eens goed rond in de woonkamer, wat kan er opgeruimd worden en wat kan er weg. Het mag best gezellig zijn in leefruimtes door het plaatsen van decoratie, maar hou het zoveel mogelijk clean en opgeruimd. Vuile kleren verzamel je in een wasmand, schoenen blijven aan de deur en papierwerk berg je netjes op in mappen of daarvoor bestemde bakjes.

Bedshop
Anti-allergische dekbedden

HOOGWAARDIGE KWALITEIT
SHOP NU >>

Een opgedekt bed

Gebruik lichte, ademende materialen vrij van chemicaliën als beddengoed. Kies voor dekbedden met anti-allergische eigenschappen, deze zijn beter bestand tegen mijten, microben en andere allergenen. En hebben ook een uitstekende vochtregulatie. Ze vallen licht, blijven fris aanvoelen en zijn geschikt voor ieder seizoen.

Huisdieren buiten

Of houd huisdieren tenminste buiten de slaapkamer. De meeste mensen met allergieën reageren allergisch op honden en katten.

Sapho
RETRO THERMOSTATISCHE REGENDOUCHE
CHROOM
SHOP NU >>

Douchen voor het slapen gaan

Een douche nemen voor het slapen gaan zorgt ervoor dat je het bed niet deelt met pollen en stof (denk aan alle deeltjes die in je haar kunnen zitten). Het is eigenlijk altijd hygiënischer om schoon het bed in te kruipen. Tip: Laat na het douchen de ventilator een kwartiertje langer aan staan, dit zorgt ervoor dat schimmel zich niet ophoopt in de badkamer.

Heb je een product gebruikt?
Laat ons dan weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #skinessencewebshop.

0