Wat is een geurpyramide


Geuren worden professioneel ingedeeld op basis van een geurpyramide. De pyramide bestaat uit 3 lagen, de topnoten, middennoten, en basisnoten.  Deze lagen beschrijven hoe snel de geurstoffen in een parfum vervagen.

Top Noten

Top noten maken de eerste indruk met een geur. Hierdoor zijn ze ontzettend belangrijk bij de verkoop van een geur.  De geuren van deze Topnoten worden meestal omschreven als ” vers” “assertief ” of ” scherp “. De geurdeeltjes in de de topnoten ruiken heel sterk maar vervliegen ook relatief snel. Geuren die vaak voorkomen in topnoten zijn citrus en gember.

Midden noten

Nadat de eerste indruk met de geur is gemaakt komen de middennoten binnen.  Deze geuren vormen het “hart” van een geur. Niet verrassend want de geur van de middennoten is meestal meer mellow en rustig . Geuren uit de middenoten blijf je gemiddeld ongeveer 2 minuten tot 1 uur ruiken. Lavendel is een typische midden noot.

Basis noten

De basisnoten zijn de geuren die het langst actief blijven. Samen met de middennoten vormen ze het thema van een geur. Die thema’s zijn bijvoorbeeld ‘zwoel’, ‘luxueus’ of “fris”. Basisnoten brengen diepte en robuustheid aan een geur. Verbindingen van deze klasse zijn vaak fixeermiddelen tussen bepaalde geuren en verhogen de sterkte van het parfum. De geurverbindingen zijn erg rijk en diepzinnig en worden meestal pas geroken vanaf 30 minuten na het aanbrengen van de parfum. Muskus, vetiver en geuren van hars worden vaak gebruikt als basisnoten.


Bewaren

Bewaren

Geurpyramides Compagnie de Provence Version Originale

Geurpyramide Encens Lavande Version Originale van Compagnie de Provence
Geurpyramide Anis Patchouli van Compagnie de Provence serie Version Originale
Geurpyramide Jasmin Noir van Compagnie de Provence serie Version Originale
Geurpyramide Ciste Cardamome Version Originale

Geurpyramide Compagnie de Provence Maison – Home serie

0