fbpx

Hevea begon met een vraag;

Maak kennis met Terese Hoffeldt, de oprichtster van Hevea. Zij begon kort nadat zij zelf moeder werd en wilde graag een verschil maken in de wereld. Dit is haar verhaal:

“Soms leiden de grootste veranderingen in het leven tot kleine vragen die het meest belangrijk blijken te zijn. Hevea is geboren uit zo’n vraag. Ik werd moeder en zoals vele moeders worstelde ik met de gedachte of ik wel het allerbeste voor mijn kind deed. Ik was overduidelijk overtuigd van de zorg en liefde die ik haar gaf, maar ik begon mijzelf af te vragen of de materiele zaken waar ik haar mee omringde wel de juiste waren. Ik zocht naar een alternatief voor alle plastic producten die ik haar steeds gaf. Ik kwam er niet onderuit, plastic was overal ! In speelgoed in speentjes in flesjes, drinkbekers in bijtringen en vele andere producten die ik de gehele dag aan mijn kind gaf. En toen begon deze klein vraag bij mij vorm te krijgen: is er geen alternatief?

Toen ik de vele mogelijkheden zag die natuurlijk rubber te bieden heeft, wist ik dat ik het alternatief gevonden had en de visie van Hevea begon vorm te krijgen. De mogelijkheden van de natuurlijke Hevea Brasiliensis werden ons steeds meer duidelijk en maken dat wij iets kunnen creëren dat niet alleen uniek is, maar ook duurzaam en vooruitstrevend. Deze producten geef je met een zuiver geweten aan je kinderen.

HEVEA begon met een vraag: hoe we voor onze kinderen en onze planeet net een beetje beter zorgen? Hevea is geboren uit een drang om het beter te doen. Om te laten zien dat hoe we handelen en leven in de wereld een verschil maakt voor onszelf en onze kinderen, dit zijn nml de burgers van morgen. Het gebrek aan natuurlijke opties voor onze toekomstige generaties, heeft Hevea zich doen wenden tot Hevea Brasiliensis – natuurlijke rubber, en dit heeft vanaf het allereerste begin de basis gevormd van deze missie en het doel. Hevea is groeiende en is getransformeerd naar iets veel groters dan enkel de eerste vraag die Terese zich stelde. Eenvoudig gesteld: HEVEA is nu een antwoord geworden.

Plastic is passé, Natural is nu

Hevea, of natuurlijk rubber, kan vele soorten plastic vervangen. Hevea ontbindt op natuurlijke wijze en kan worden hergebruikt om er nieuwe producten van te maken. Hevea gebruikt in zijn ontwerpen alleen het hout en rubber van de boom zelf en leren de materialen steeds beter kennen om weer na te kunnen denken over de ontwikkeling van nieuwe ontwerpen en producten. Ze houden vast aan hun roots, om je de mogelijkheid te geven een ecologische fingerprint te maken die iets beter is dan die we geërfd hebben.

Great design & natuurlijke materialen

Geografisch gezien is de mix van Hevea uniek. Hoewel de hevea-bomen voornamelijk in Zuidoost-Azië groeien, en vereist wordt dat veel van de productie vaardigheden en faciliteiten dicht bij de plantages worden uitgevoerd, dus waar de hevea wordt geoogst, is de ontwerpfilosofie van Hevea overduidelijk Deens. Het samen brengen van het prachtige ontwerp met de functionaliteit van de producten is de kern van de Deense designtraditie en blijf je terug zien bij het ontwikkelen en ontwikkelen van alles wat de zo geliefde hevea kan bieden.

Shop producten >>

HEVEA

De naam Hevea komt van de latijnse naam voor de rubber boom, Hevea Brasiliensis. Het natuurlijk rubber dat hieruit voorkomt is de basis van de producten van Hevea. Door gebrui te maken van natuurlijk rubber in plaats van synthetisch materiaal helpen wij mee aan een verbeterd klimaat en verminderen we de hoeveelheid gebruik van fossiele brandstoffen.

RE-USE

Hevea houdt van hergebruiken, omdat dit een positief effect heeft op zowel het milieu als kostenbesparing. Hevea hergebruitk al het verpakkingsmateriaal dat bij het bedrijf binnen komt. Maar ook leftover business cards, flyers, postkaartjes en in-store material. Wij proberen onze klanten het verpakkingsmateriaal van de Hevea producten ook te hergebruiken.
Caring for the planet was never boring. It actually lets the party last longer.

FSC

Alle verpackingen van Hevea zijn FSC gecertificeert. Het FSC keurmerk op papier garandeert dat het papier of hout van een verantwoordelijk onderhouden plantage komt die helpt ontbossing te voorkomen. Dit is heel belangrijk voor de miljoenen mensen en dieren die afhankelijk zijn van de bossen in hun leefomgeving en natuurlijk voor het gehele milieu.

UPCYCLING

Bij Hevea hebben ze een hekel aan verspilling en zijn ze gek op upcycling en dus zijn ze een onderzoek gestart om te ontdekken hoe ze oude spenen kunnen omzetten naar iets nieuws. En ze hebben een manier gevonden, om nieuwe producten te maken van oud rubber. Ze vragen je ook om oude gebruikte spenen naar hen op te sturen, zodat zij er weer iets nieuws van kunnen maken en deze dus worden herbebruikt. Lees hier meer over het Hevea upclycling plan.

Duurzaamheid

Hevea streeft het doel na echt duurzaam en een verantwoordelijk bedrijf te zijn in al zijn activiteiten. Ze komen op hun pad vele uitdagingen tegen die soms erg moeilijk op te lossen zijn, maar gaan door met het zoeken van verantwoorde oplossingen en inovaties om te verminderen, te hergebruiken, te recyclelen en op te schalen waar mogelijk.

RECYCLING

Recycling is essentieel voor Hevea, omdat het een kern element is om de ecologische vingerafdruk te minimaliseren. Wij besteden veel aandacht aan het serieus recyclen en hiermee proberen terug te brengen van onze hoeveelheid aan afval dat wij produceren. Op kantoor en in onze fabrieken, door het eisen van ISO certificaten en er zeker van de zijn alleen te werken met een duurzame productie van onze producten en te voldoen aan onze hoge standaarden.

Natuurlijk rubber

Door blootgesteld te worden aan zonlicht, vocht en lucht, wordt natuurlijk op geheel natuurlijke wijze afgebroken door microorganismen. De producten van Hevea zijn gemaakt van natuurlijk rubber sap en hout welke biodegradable zijn. Het gebruik van dit materiaal helpt mee tegen klimaatverandering, ontbossing en verminderd het gebruik van fossiele brandstoffen.

VEILIGHEID

Wat Hevea doet om de veiligheid van de proucten te garanderen en er zeker van te zijn dat deze niet giftig zijn en aan de hoogste eisen voldoen. Ze testen alle producten met behulp van alom bekende bedrijvend als SGS, Intertek en Bureau Veritas. Iedere speen ondergaat een “pull”-test om er zeker van te zijn dat het weerstand kan bieden tegen hardhandig gebruik. Om de producten traceerbaar te laten zijn, worden productie datum en batch nummers in het product zelf gegraveerd.

GRATIS VERZENDING VANAF €25 IN NL l VOORKOM ZIEK WORDEN, WAS JE HANDEN MET ONZE HANDZEPEN

Got it!
X