Hoe houd je je handen verzorgd en zacht?

Geschreven door: Laura van Groenebubbel
✓ Psychologie, natuurlijke voeding &skincare

Handen wassen, handen wassen en nog eens handen wassen. We letten er momenteel allemaal meer op dat we onze handen schoon houden. Maar waar we nu minder op letten is de verzorging van onze huid. Want nu je je handen vaker wast, wordt je huid droger, schraler en er kunnen wondjes ontstaan. Dus hoe zorg je er nou voor dat je je handen goed verzorgd maar toch ook regelmatig ontdoet van bacteriën en virussen?

STAP 1: HET REINIGEN VAN DE HANDEN

In tijden van corona, maar ook tijdens het klussen, sleutelen, schoonmaken of gewoon omdat je even je handen wast, is het reinigen met water en zeep vaak voldoende. Mits je goed was. Als je je handen wast volgens deze stappen ben je verzekerd van een grondige reiniging.

Gebruik geen harde borstel, doekjes en ook zo min mogelijk desinfecterende hand alcohol. Dit beschadigd de huid barrière en zorgt voor een droge huid.

Ik raadt je aan om een zeep te gebruiken op basis van Marseille of Allepo zeep. Deze soort zeep wordt al honderden jaren gebruikt en is mild en verzorgend voor de huid. Op de site van Skin Essence is een zeer divers aanbod van zepen. Ik gebruik nu zelf de vloeibare zeep van Compagnie de Provence in de geur “Cotton Flower”. Mijn handen, die super gevoelig zijn door eczeem, drogen niet uit en blijven mooi verzorgd. Deze EP lijn is daarnaast extra verzorgend en droogt de huid niet uit.

“De Provence in Zuid-Frankrijk is altijd een belangrijke inspiratiebron geweest voor Compagnie de Provence. De rijkdom aan grondstoffen van hoge kwaliteit is er heel groot.”

STAP 2: HET AFDROGEN VAN DE HANDEN

Wrijf je handen vooral niet droog aan een handdoek. Door dit te doen beschadig je je huid niet en hou je eventuele goede vetten uit de zeep op de huid. Zo bevat de Vloeibare Marseille zeep van Compagnie de Provence amandel, olijf en druivenpit olie. Terwijl je je handen reinigt verzorg je ze gelijk. Om je huid wel goed te drogen kun je het beste deppen en niet wrijven of vegen.

STAP 3: HET VOEDEN VAN DE HANDEN

Terwijl jij braaf je handen wast, na een bezoekje aan de supermarkt of een vriend, verliest je huid steeds meer natuurlijke “moisturizers”. Deze maakt je lichaam niet ineens extra aan. Daarom is een handcreme wel aan te raden. Gebruik niet zomaar een handcreme en kies voor een natuurlijke variant. Dit zorgt ervoor dat je de huid niet uit balans brengt en dus ook niet meer schade aanricht.

Ik gebruikte zelf eerder nooit hand crème, ik vind het vaak irritant als mijn handen vettig zijn. Maar sinds ik deze handcreme heb, smeer ik mijn handen na elke wasbeurt (licht) in met deze handcreme. De handcreme is niet vettig en trekt daardoor snel in. De geur “Cotton Flower” is een subtiele poederachtige geur. In deze review omschrijf ik de geur uitgebreider en kun je zien waaruit hij is opgebouwd.

Heb je dit product gebruikt?
Laat ons dan weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #skinessencewebshop.

0