De eigenschappen van laurierbesolie

Laurierbes olie is na olijfolie het belangrijkste ingrediënt van Aleppo zepen

De Laurierbesolie (essentiële olie van de laurierbes – laurus nobilis) is zeer geschikt voor het gebruik in cosmetica.  Het wordt gebruikt bij de vervaardiging van natuurlijke zeep voor de huid (face, hair & body) en shampoo: de beroemde Aleppo zeep. Het overgrote deel van de hoogwaaardige laurierolie
komt dan ook uit Syrië, waar de Aleppo zepen ook tot de dag van vandaag nog worden gemaakt (lees Aleppo zeep uit Syrië).

De laurier olie die gewonnen wordt van de bessen van de laurier is donkergroen van kleur en ruikt bijzonder fris. Het doen denken aan de geur van laurierblad dat ook veel in keuken wordt gebruikt.

laurier bes - laurus nobilis

Wat zijn de eigenschappen van laurierbesolie?

  • verzachten van geïrriteerde huid en huidaandoeningen
  • voedt de haarwortels en geeft het haar extra vitaliteit
  • voorkomt haaruitval
  • antiseptisch / antibacterieel / voorkomt onaangename lichaamsgeurtjes
  • rijk aan verzadigde en onverzadigde vetzuren

Laurierbes olie wordt pas aan de Aleppo zeep toegevoegd als het verzepingsproces beëindigd is en deze niet meer wordt verwarmd. Hierdoor behoudt de olie van de laurierbes juist zo veel van zijn goede eigenschappen. Hoe hoger het gehalte aan laurierbesolie, hoe meer deze eigenschappen tot uitdrukking komen. Je vindt dit ook terug in de prijs van het eindproduct: de zeep. Essentiële olie van laurierbes is kostbaar!

Zepen met laurierbesolie zijn geschikt voor alle huidtypen. Maar ze zijn ook in het bijzonder aan te bevelen voor een

  • droge huid
  • acne-gevoelige huid
  • gevoelige huid