Zeep voor mannen!

Wat maakt eigenlijk een zeep tot mannenzeep. Geur, verpakking, samenstelling? Heb je al een mannenzeep wanneer je een stuk zeep in een stoere verpakking presenteert? Nee, het gaat natuurlijk in de eerste plaats om de kwaliteit van de zeep.

Bij zeep voor mannen speelt sowieso geur een belangrijke rol. Mannen kiezen voor frisse, stoere geuren zoals sandelhout en citrus, limoen enz. En mannen hebben gemiddeld een wat vettere huid.

De zepen uit ons assortiment zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen, maar zoals hierboven al vermeld kiezen mannen vaak voor andere geuren. Het is dus heel praktisch om op het aanrecht, in de badkamer en het toilet zeep te gebruiken die neutraal van geur is. Voorbeelden hiervan zijn de Savon de Marseille olijfoliezepen (vast en vloeibaar, als stuk zeep en in een pompje), de Aleppo zepen (ook weer vast en vloeibaar). Daarnaast zijn er zepen die bijvoorbeeld zijn verrijkt met kariteboter, of zepen die door hun specifieke geur door beide seksen worden gewaardeerd.


Badkamer voor mannen


Aleppo zepen

Aleppo zepen behoren tot de beste zepen, en ze worden al honderden jaren op dezelfde manier vervaardigd. Aleppo zeep wordt gemaakt van olijfolie, waarna er aan het eind van het proces laurierbesolie aan wordt toegevoegd. Wat vorm betreft zijn het stoere mannenzepen, niet machinaal vervaardigd en daardoor heeft ieder stuk zijn eigen vorm. Ook het lange drogingsproces van deze zepen draagt bij aan de grillige randen van deze authentieke zeep. En naarmate ze ouder worden neemt de kwaliteit alleen maar toe( de concentratie van de werkzame stoffen wordt hoger).

Er zijn ook vloeibare Aleppo zepen of Alep zepen, zoals ze ook wel worden genoemd. Een handig pompje maakt ze dan heel praktisch in het gebruik.

De Aleppo zepen  die gemaakt worden van versnipperde authentiek Aleppo zeep hebben wel een standaard vorm.

Mannen zullen zich aangesproken voelen door de frisse geur van Aleppo zepen, want hoewel er geen geurstoffen zijn toegevoegd zijn ze natuurlijk niet geurloos. Ook zijn ze geschikt voor ieder huidtype.

Lees hier meer over Aleppo zeepGrooming for Men

Of je nu een baard van drie dagen cultiveert of graag gladgeschoren door het leven gaat … Grooming for Men van Compagnie de Provence heeft het juist gezichtsverzorgingsproduct voor jou!
Plezier en kwaliteit zijn hier synoniem en garanderen een geslaagd verzorgingsritueel.Savon de Marseille

Een andere mannenzeep is de Savon de Marseille. De robuuste blokken, zeepblokken gemaakt van olijfolie en kokosolie zijn in dit geval ongeparfumeerd en waren voor de komst van de industriële zepen de standaard in Europa. De harde zepen van Marius Fabre zijn gemaakt zonder additieven, conserveringsmiddelen (daar houdt uw huid sowieso niet heel erg van) en geurstoffen. Ook hier ruikt de zeep weer naar de oorspronkelijke ingrediënten: een echte zeepgeur. Savon de Marseille wordt ook ‘vloeibaar’ gemaakt, en is dan beschikbaar in pompjes van 300 of 500ml.

Leer hier meer over Savon de MarseilleKariteboter

Kariteboter is een bijzonder gewaardeerde toevoeging aan cosmetische producten, vanwege de voedende en de hydraterende kwaliteiten. Hieronder vindt u de ongeparfumeerde variant van deze zeepserie van Marius Fabre.Zeep met mannengeuren

Enkele geuren uit ons assortiment worden ook door mannen zeer gewaardeerd. De Pin Parasol vloeibare zeep geurt heerlijk naar pijnboom, De Tijm en Dille geparfumeerde variant ruikt ook heerlijk fris en vindt gretig aftrek. Sandelhout is ook een kruidige geur die mannen aanspreekt. De geur van  het zeeppompje met essentiële olie van vijg is niet nadrukkelijk past beide seksen.Scheerzeep

Scheerzeep is de ultieme mannenzeep. De barbiers verdrijven de herenkappers, die te lang de mannenbaard links hebben laten liggen. En met de hand scheren doe je het best met een kwaliteitsproduct op basis van Aleppo zeep. De Aleppo zeept heeft alle verzorgende eigenschappen die huid na een aanval met het scheermes nodig heeft.Karweizeep

Dan zijn er natuurlijk nog zepen die gebruikt worden voor de wat zwaardere klussen: barbecue, auto en tuinmeubels. Maar ook het reinigen van garagedeuren, auto-interieur, cabriokap en de velgen van uw auto (met licht verdunde zwarte zeep en een borstel). En omdat de zeep zacht is en rijk aan olijfolie: de hond wassen na een duik in de vijver, gebruik als paardenshampoo, onderhoud van zadel en tuig etc.

De natuurlijke Savon Noir of Zwarte Zeep zeepproducten van Marius Fabre zijn gemaakt van olijfolie en zonder enige verdere toevoeging. Ze zijn 100% biologisch afbreekbaar. Savon Noir van Marius Fabre is gepatenteerd en heeft een Ecocert certificaat.Mannenzeep voor de man zelf na het karwei

Nadat de klus achter de rug is, voorziet het assortiment van Marius Fabre ook nog in een unieke ”zeep voor de handen na het zware werk”. Deze scrubzeep is gemaakt van zwarte zeep met toevoeging van gemalen abrikozenpitten om het zwaarste vuil van uw handen te verwijderen. Zonder chemische additieven, 100% biologisch en afbreekbaar. Bovendien blijven uw handen door de basis van olijfolie soepel en zacht …….. wie wil dat nou niet? Deze mannenzeep wil elke man. 

0