Logo MF merkenpagina

Marius Fabre is al bijna 120 jaar sterk in ambachtelijke Savon de Marseille. Het assortiment omvat van een blok zeep tot vloeibare zeep, Aleppo zeep, Zwarte Zeep, zeepvlokken en biologische verzorgingsproducten zoals Arganolie, shampoo en dagcrème. Marius Fabre staat garant voor een mooi traditioneel product in Franse stijl vormgegeven. Marius Fabre is één van de vier laatst overgebleven Savon de Marseille makers. Van deze vier is Marius Fabre ongetwijfeld de meest ambachtelijke en authentieke.

Tade logo - SkinEssence

Aleppo zeep, cosmetica, wellness en home decoratie… met Tadé betreedt u een magische wereld van het Verre Oosten gecombineerd met de charme van de Provence. Sinds 1994 vindt Tadé vanuit Signes aan de Middellandse Zee kust inspiratie in de kwaliteit en eerlijkheid van de lokale producten. En in het vakmanschap van de handwerkslieden en de Oriëntaalse sfeer van de hammam, waar sinds eeuwen de heilzame werking van olijfolie en laurier wordt gecombineerd.

Tadé Pays du Levant is in Frankrijk de belangrijkste importeur van Savon d’Alep. Zij is al ruim twintig jaar – sinds 1994 – geworteld in Syrië. Tadé werkt al die tijd samen met dezelfde meester zeepzieder van de Aleppo zeep, ook Alepzeep genoemd. Tadé blijft, ondanks de bijzonder complexe situatie in Syrië, haar verplichtingen nakomen. Tadé ondersteunt hiermee de burgers, de fabrikanten, en haar zakenpartners. Dankzij hun voorraden en de beperkte productiemogelijkheden die er wél nog zijn, leven ze met een sprankje hoop en waardigheid.

Van de Aleppo zeep is alleen de voorraad van 2011 en de jaren daaraan voorafgaand beschikbaar. Voor Aleppo zeep geldt: hoe ouder de zeep, hoe beter. De zeep wordt per vrachtwagen naar de haven van Latakia vervoerd. Tadé neemt de kosten en de talrijke risico’s voor haar rekening. Zo kan Tadé haar belangrijkste activiteit voortzetten: de levering van zeep die in Aleppo is gemaakt. De zeep bestaat uit uitsluitend olijfolie en laurierbesolie en wordt volgens een eeuwenoud geheim recept gefabriceerd. Dit proces garandeert een unieke kwaliteit en exclusiviteit. Iedere verpakking is volgens de geldende Europese richtlijnen (EU 1223/2009) voorzien van de vermelding van het land van herkomst Made in Syria, en van het badgenummer van de partij waarmee traceerbaarheid gewaarborgd is. Zo garandeert Tadé de authenticiteit en herkomst van al haar zepen.

Aleppo zeopen van Tadé - ALEPPO SOAPco

Aleppo Soap Co, le premier depuis 1995, importe en France, en Europe et maintenant  partout dans le monde, le fameux savon d’Alep. Il fournit aussi des cosmétiques également élaborés dans le respect de la grande tradition aleppine. Savons et cosmétiques, à base d’ingrédients naturels, sont fabriqués selon des processus artisanaux. Aleppo Soap Co. s’engage à utiliser les matières premières locales, végétales ou minérales. Aleppo Soap Co. entretient des contacts étroits avec les agriculteurs et artisans locaux,  travaille en direct avec les savonniers d’Alep et, pour les cosmétiques, différents fabricants d’Alep et du bassin méditerranéen. Aleppo Soap Coc’est le respect du savoir-faire traditionnel, c’est un échange direct et juste avec le producteur, c’est le meilleur du hammam pour votre beauté.

Logo NAIF merkenpagina

Naïf zorgt voor baby’s van top tot teen en alles daar tussenin. Gemaakt van serieus natuurlijke ingrediënten. We maken producten van de hoogste kwaliteit omdat jouw baby alleen het allerbeste verdient, natuurlijk.

Logo CDP merkenpagina

Compagnie de Provence zeep is modern en stijlvol vormgegeven en grijpt terug op een eeuwenoude traditie van het maken van Marseillezeep. Compagnie de Provence maakte Savon de Marseille zeep voor het eerst vloeibaar en verpakte deze olijfzeep in een modern glazen pompje. Lifestyle producten zoals cosmetica, geurkaarsen en geurverspreiders maken de collectie compleet.

Collines de Provence is nu al ruim 25 jaar geïnspireerd door de geuren unieke flora van de Haute-Provence: wilde irissen, verse vijgen, rozemarijn, jeneverbes, citroen verbena en eeuwige bloemen zoals lavendel en zonneroosje.

De dertig mannen en vrouwen bij Collines werken achter de schermen om de hoogste kwaliteit producten te brengen. Het ecosysteem rond Collines de Provence in Mane, Haute Provence is doordrongen van natuurlijke geuren. Dit vind je terug bij de leveranciers van grondstoffen, de ambachtslieden, glasblazers, borduurders en natuurlijk de twee botanistes-parfumeurs. Bij de handafwerking in het eigen atelier is iedereen gedreven door een passie voor excellentie en de hoogwaardige lokale materialen.

Accords Parfumés – een kleurrijke en elegante serie van plantaardige geurkaarsen en interieur parfums gebaseerd op de geuren en kleuren van de okergronden in de Provence

Secrets d’Armoire – Geurstokjes en interieur parfums voor de slaapkamer en de linnenkast in drie zachte geuren: Linen Flower, Cotton Cloud and Silk Feather.

0