fbpx

WAAROM WIJ ONZE TANDEN POETSEN MET MARSEILLE ZEEP
MOOI
Voor sommigen klinkt het misschien een beetje gek om je tanden te poetsen met zeep, maar gek is het zeker niet. Marseille zeep is een uitstekende natuurlijke…

Ontdek >>

NATUURLIJKE OPGEKLOPTE BODY BUTTER
MOOI
Dit recept is heel eenvoudig en erg leuk om te maken. Een natuurlijk beauty product om zelf te houden of om cadeau te doen aan familie en vrienden. Gemakkelijk te personaliseren door het toevoegen van een eigen geur. Body butter is dikker dan lotion en bevat minder water. Het duurt daarom langer om de huid door te dringen, maar is zeer hydraterend en verzacht zelfs ruwere, zeer droge plekken zoals knieën, ellebogen en voeten. Door de body butter op te kloppen wordt de crème zachter en is het gemakkelijker aan te brengen, maar behoud het zijn goede hydraterende eigenschap.

Ontdek >>

Alles over Kariteboter - De vruchten van de Karitéboom zijn de grondstof voor karitéboter

ALLES OVER KARITEBOTER
MOOI
Karitéboter raakt steeds meer bekent als een alternatief voor anti-rimpel crèmes. Dat is te danken aan de celvernieuwende eigenschappen zonder nare neveneffecten van andere middelen.
Kariteboter of Shea Butter is zeer geschikt voor de droge huid en kan gebruikt worden om ruwe plekjes weer zacht te maken zoals de ellebogen, knieën, handen en voeten.

Ontdek >>

ALLES OVER ALUIN
MOOI
Om te begrijpen hoe Aluin werkt als deodorant is het handig om eerst wat te weten van de grondstof zelf. Natuurlijke aluin deodorant is gemaakt van kalium (=potassium) aluin, een natuurlijk voorkomend mineraal zout (sulfaat mineraal). Het wordt meestal gevonden als afzettingen op rotsen. Het is ontstaan door oxidatie van sulfide mineralen en kalium-dragende mineralen. Het is een witte tot doorzichtige kristallijne kleurloze steen. Aluinsteen wordt gewonnen in grote blokken van kalium aluinkristal en wordt voor verdere verwerking verscheept, gesneden, gevormd, gepolijst en verpakt. Dat is de natuurlijke aluin zoals wij hem kennen.

Ontdek >>

GEZICHTSOLIE OM JE HUID EEN SUPERBOOST TE GEVEN. OOK OP DE LANGE TERMIJN BIEDT DIT FIJNE ALL-ORGANIC, SUPER VOEDENDE SERUM ALLEEN MAAR VOORDELEN.
MOOI
Het is niet vaak zo dat een paar druppeltjes al een enorm verschil maken, maar in het geval van dit Facial Serum van Uashmama gaat dat zeker wel op. Of je het nu in de ochtend of voor de nacht gebruik, wanneer je make-up wil dragen of liever een dag clean en basic gaat. Zelfs wanneer je al make-up draagt en je hebt een kleine boost nodig, gebruik een paar druppeltjes van dit serum en masseer het licht de huid in. Je huid krijgt direct een oppepper, ziet er beter uit en voelt beter aan, meer glow, voller en gladder. Ook op de lange termijn biedt dit fijne all-organic, super voedende serum alleen maar voordelen.

Ontdek >>

NIET VERGETEN, EEN GOEDE ZONNEBRANDCRÈME. OOK VOOR DIE 20 MINUUTJES IN DE TUIN.
MOOI
Eindelijk laat de zon zich weer volop zien en is het tijd om je in te smeren, want een rode verbrande huid heb je zo, ook na die 20 minuutjes in de tuin. Hoe kies je nu een goede zonnebrandcrème die je beschermd en goed is voor de huid. Wij leggen het nog even voor je uit.

Ontdek >>

Aleppo-zeep-header

ALLES OVER ALEPPO ZEEP
MOOI
Aleppo zeep (of Alep zeep) is een zuiver plantaardige zeep op basis van olijfolie en laurierbesolie. Door kenners wordt Aleppo zeep geroemd om haar uitzonderlijke kwaliteit. De laurierbesolie geeft de zeep haar kenmerkende geur. Aleppo zeep is rijk aan vitamine E. Aleppo zeep is de enige zeep die blijft drijven in water, dit komt door de uitzonderlijke rijkheid aan plantaardige oliën en de droging van 9 maanden. Deze zeep geeft weinig schuim en hoewel sommige mensen daaraan moeten wennen, is dit hét bewijs voor de bijzondere zachtheid van deze zeep. De zeep is puur en ongeparfumeerd, vrij van dierlijke of chemische toevoegingen en ook geschikt voor de droge, gevoelige en allergische huid.

Ontdek >>

ALLES OVER ZEEP
MOOI
Iedereen kent zeep. De leukste weetjes en feiten over zeep hebben wij in Alles over Zeep op een rijtje gezet

Ontdek >>

WANNEER IS COSMETICA DIERPROEFVRIJ BENIEUWD OF JOUW BODYLOTION OF SHAMPOO DIERPROEFVRIJ IS, IN DEZE BLOG LEGGEN WE ALLES UIT.
MOOI
Cosmetica getest op dieren kan echt niet meer en daar wil je het liefst zo ver mogelijk vandaan blijven. Maar hoe weet je nu wanneer cosmetica echt dierproefvrij is. En wat is dierproefvrij precies?
Ben je benieuwd of jouw bodylotion of shampoo dierproefvrij is, in deze blog leggen we alles uit over dierproefvrije cosmetica.

Ontdek >>

Compagnie de Provence - Zepen | Cosmetica | Geurparfums uit de Provence

COSMETISCHE RIJSTOLIE
MOOI
Rijstolie is een bijzonder gewaardeerd ingrediënt in cosmetica.
Het is een goed vloeibare, goudbruine olie die geen uitgesproken geur of smaak heeft en derhalve goed voor cosmetische toepassingen in zijn natuurlijke staat is te gebruiken. Rijstolie bevat gamma oryzanol, een antioxidant due wordt in de cosmetische industrie wordt gebruikt in zonbeschermingsproducten.
Verder bevat rijstolie vitaminen, proteïne, mineralen en lecithine, vitamine E en het kostbare linoliumzuur, noodzakelijk voor de opbouw van celmembranen.

Ontdek >>

laurier bes - laurus nobilis

LAURIERBESOLIE – ESSENTIËLE OLIE VAN DE LAURIERBES
MOOI
Laurierbes olie is na olijfolie het belangrijkste ingrediënt van Aleppo zepen
De Laurierbesolie (essentiële olie van de laurierbes – laurus nobilis) is zeer geschikt voor het gebruik in cosmetica. Het wordt gebruikt bij de vervaardiging van natuurlijke zeep voor de huid (face, hair & body) en shampoo: de beroemde Aleppo zeep. Het overgrote deel van de hoogwaaardige laurierolie
komt dan ook uit Syrië, waar de Aleppo zepen ook tot de dag van vandaag nog worden gemaakt

Ontdek >>