Naïf zit voortaan in een bioplastic verpakking. Gemaakt van suikerriet.

Wist je dat de no-nonsense natuurlijke huidverzorging met milde, natuurlijke ingrediënten van Naïf Skincare in duurzame tubes gemaakt van suikerriet zit! Ook is Naïf
trotse bezitter van het Zero Plastic Inside keurmerk van de Plastic Soup Foundation en mogen zij op de bioplastic tubes het I’m green TM logo voeren.  Dat is echt ecologische cosmetica; natuurlijke ingrediënten in een groen jasje.

Het I’m green TM logo vind je op de achterkant van de producten.

“Naïf is in het bezit van het Zero Plastic Inside keurmerk van de Plastic Soup Foundation en mogen zij op de bioplastic tubes het I’m green TM logo voeren.”

Wat is Bioplastic?
Bioplastic is plastic dat wordt gemaakt van biologisch materiaal, in dit geval van suikerriet. Je ziet op het eerste oog weinig verschil met gewoon plastic, maar het heeft wel vele voordelen ten opzichte van normaal plastic. Wanneer normaal plastic in het milieu terrecht komt levert dit schade op aan het milieu, dieren en uiteindelijk ook mensen.

Normaal plastic wordt gemaakt van aardolie. Het bioplastic dat Naïf gebruikt voor haar tubes bestaat uit Ethanol, gewonnen uit 100% suikkerriet. Hierdoor wordt de uitstoot van CO2 (de carbon footprint) verkleind en het milieu dus minder belast. Zo heeft een 200ml Naïf tube zo’n 64gr CO2 vermindering ten opzichte van een standaard plastic tube.

Worden er bossen gekapt voor dit suikerriet?
Nee, voor het suikerriet dat Naïf gebruikt voor haar tubes worden geen bossen gekapt. Het suikerriet dat zij gebruiken komt uit Brazilië, zij zijn de grootste leverancier van suikerriet. Bij de productie hiervan komt veel restavfal vrij. Restafval waar je nog veel mee kan, zoals het maken van bioplastic. Op deze manier worden er geen fossiele brandstoffen gebruikt en wordt er niet extra voor gekapt.

Kan bioplastic bij het GFT afval?
Bioplastic is al een grote stap voorruit, maar helaas heeft het op dit moment nog het nadeel dat het enkele maanden duurt voordat het helemaal vergaat. Het kan daarom ook niet bij het GFT afval worden gegooid. Wees er alert op dat ook het bioplastic gescheiden wordt weggooid bij het reguliere plastic afval, zodat het niet uit de keten verdwijnt en het het de kasn krijgt op een veilige manier na enkele maanden toch helemaal te verdwijnen. Dan ben je goed bezig.

Topproducten van Bioplastic

0