Natuurlijke opgeklopte body butter

Dit heb je nodig
120 gram karité boter (shea boter)
120 gram cacao boter
120 gram kokosolie
120 ml olie (amandel, jojoba of olijfolie)
20 druppels etherische olie (optioneel)
Pan
Kom
Mixer
Pot om de body butter in te bewaren

Dit recept is heel eenvoudig en erg leuk om te maken. Een natuurlijk beauty product om zelf te houden of om cadeau te doen aan familie en vrienden. Gemakkelijk te personaliseren door het toevoegen van een eigen geur. Body butter is dikker dan lotion en bevat minder water. Het duurt daarom langer om de huid door te dringen, maar is zeer hydraterend en verzacht zelfs ruwere, zeer droge plekken zoals knieën, ellebogen en voeten. Door de body butter op te kloppen wordt de crème zachter en is het gemakkelijker aan te brengen, maar behoud het zijn goede hydraterende eigenschap.

BEREIDING
Doe alle ingrediënten, op de etherische olie na, in een pan.

Verwarm op middelhoog vuur en blijf roeren totdat alle ingrediënten zijn gesmolten.

Haal de pan van het gas en laat het mengsel wat afkoelen.

Voor een eigen geur aan de body butter, voeg je nu 20 druppels etherische olie toe aan het mengsel. Dit is uiteraard optioneel.

Giet het mengsel over in een kom en zet deze in de koelkast om af te laten koelen totdat de randen van het mengsel wat harder zijn geworden maar het geheel nog wel zacht van structuur is.

Klop 10 minuten met een handmixer tot het luchtig is.

Zet 10-15 minuten terug in de koelkast om op te stijven.

Schep het mengsel in een leuke pot om de body butter in te bewaren.

” Deze zelfgemaakt body butter kan 6-8 maanden bewaard worden mits je deze uit de buurt van vocht en licht houdt. Gebruik liever een spatel of lepel in plaats van je vingers om de butter uit het potje te halen, dit zal de houdbaarheid bevorderen. “

Dit werkblad is te downloaden in PDF formaat.

Heb je het werkblad gemaakt?
Laat ons dan weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #skinessencewebshop.

0