Paardenbloem koffie is eigenlijk een kruidenthee gemaakt van de wortel van de paardenbloemplant. De stukjes gedroogde paardenbloem heeft het grote voordeel dat deze cafeïnevrij is. Het heeft een mooie, nootachtige, bittere smaak die vergelijkbaar is met koffie. Omdat de drank qua uiterlijk en smaak enigszins op koffie lijkt is het daarom een populaire vervanger van een kopje koffie. De paardenbloem wordt voor zowel medicinale als culinaire doeleinden gebruikt en heeft een ontgiftende werking. De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen waren hier ook al van op de hoogte. Voor een gezonde koffie beleving, drink je dus een kopje paardenbloem koffie.

Ingrediënten
RECEPT VOOR 1 KOP KOFFIE
40ml water
120ml amandel melk
2 theelepels gedroogde paardenbloem
3 theelepels amandel boter
1 dalel (zonder pit)
snuf kaneelpoeder

 

Benodigdheden
blender
kopje
maatbeker
thee-ei
waterkoker

Zo maak je het
1. Vul het thee-ei met twee theelepels gedroogde paardenbloem. Kook het water en laat de gedroogde paardenbloem voor ongeveer 5 minuten in het warme water trekken.

 

2. Doe alle overige ingrediënten op het kaneelpoeder na in een blender en mix tot een glad geheel. Schenk dit mengsel bij de warme paardenbloemthee en garneer met een snuf kaneelpoeder.

0