Waarom is zwarte zeep of savon noir of zoals men in België zegt bruine zeep zo’n interessant product
- het is een eenvoudig product zonder fratsen: geen toegevoegde stoffen om ons als gebruiker te “pleasen”: stoffen die onnodig zijn maar die onze koopdrang doorgaans opwekken: geurstoffen, kleurstoffen en stoffen die het schuimen bevorderen. Vaak zijn deze toegevoegde stoffen schadelijk voor het milieu of veroorzaken deze na veelvuldig gebruik allergische reacties op. In ieder geval zijn ze onnodig!
- de grondstof is al een mooi product: olijfolie (weliswaar van de tweede persing, maar dat houdt zwarte zeep betaalbaar)
- bij het authentieke zeepmaken wordt alleen potassium zout gebruikt en vindt verhitting plaats voor het zeepproces (de restzouten worden weer uitgespoeld met water). Ingrediënten zijn dus alleen potassium zout, olijfolie en water!
- het product is daardoor volledig biologisch afbreekbaar (en officieel geschikt voor biologische telers die het gebruiken voor o.a. bestrijding van luis)
- het heeft een duidelijke herkomst (Zuid-Frankrijk) en is gemaakt van olijfolie uit de Provence
- deze zeep heeft zich al heel lang bewezen als een effectief en veilig schoonmaakmiddel
- de zeep is goed te verdunnen (bijvoorbeeld een bodempje zwarte zeep in een spuitflacon, aanvullen met water, en je hebt een modern praktisch schoonmaakmiddel).
- de zeep heeft een mooie kleur: de olijfolie van de tweede persing is als grondstof nog herkenbaar aan de bruine tint van de zeep (vandaar de naam: Zwarte Zeep of Savon Noir)
- en dan is er nog de geur: het lijkt niet op Jif, Chloor, Ajax en het ruikt ook niet naar citroen (zwarte zeep is ongeparfumeerd maar het heeft wel duidelijk zijn eigen herkenbare geur)
- Savon Noir van Marius Fabre is biologisch gecertificeerd. Je bent dus zeker van een duurzaam product!