Review Aleppo olie voor de droge huid met orange bloesem

Geschreven door: Skincare-by-Naomi
✓ Huid & beauty blogger

De droge huid heeft altijd veel baat bij producten op oliebasis. Een ideaal product is de Aleppo Soap Co olie voor de droge huid met orange bloesem. Het is een lichaamsolie die je dagelijks kan gebruiken om jouw huid te voeden. Zelf hou ik altijd van olie die de huid goed hydrateert en verzorgt, maar niet een vettig gevoel achter laat. Een aantal weken heb ik het producten van Aleppo Soap Co getest van Skinessence. Lees je snel mee? Wie weet vind jij de perfecte olie voor jou huid.

Ingrediënten

• Vitis vinifera seed oil*, het wordt ook wel druivenpitolie genoemd. Het is een van de meest waardevolle huidoliën, omdat de opbrengst aan olie van de zeer harde, kleine zaden van de druif erg laag is. Het heeft een hoog gehalte aan polyfenolen en tocoferolen. Hij functioneert als een sterke antioxidant, waardoor het de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast absorbeert het zeer goed, waardoor het de huid hydrateert. Ten slotte bevat het een hoog gehalte aan linolzuur om keratinisatie tegen te gaan.
• Ethylhexyl stearate, het wordt ingezet om het product de juiste dikte te geven en zodat alle emulsies aan elkaar kunnen binden.
• Parfum (fragrance)
• Tocopheryl acetate, vitamine E.
• Linalool, het behoort samen met limoneen tot de meest gebruikte geurstoffen. Er bestaan twee varianten, lavendelgeur en de citrusvruchten + koriander geur. De laatste variant wordt vaak omschreven als een bloemengeur wat dit product ook heeft.
• Limonene, het wordt gehaald uit sinaasappelschillen. Het komt in veel planten voor, met name D-limoneen in de etherische olie van citrusvruchten. Het wordt ingezet als oplosmiddel voor vetten.
• Hydroxycitronellal, een geurstof die niet in de natuur voorkomt. Het betreft een witte/groene bloemengeur zoals die van lelietje-van-dalen.
• Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, een geurstof.
• Citronellol, een geurstof die van nature voorkomt in planten zoals citroengras, rozen en geraniums.
• Citrat, ook wel citroenzuur genoemd. Het wordt ingezet als conserveermiddel, om het product langer te gebruiken.
• Geraniol, een organische verbinding met een zoete geur.

Uitleg van de ingrediënten

Er zijn twee actieve ingrediënten de druivenpitolie en vitamine E. De druivenpitolie is een sterke antioxidant die ook de huid goed hydrateert en het voorkomt keratinisatie. Een prima ingrediënt wat veel doet voor de huid. Vitamine E is ook een sterke antioxidant, daarnaast werkt het ontstekingsremmend, hydrateert de huid en voorkomt rimpels. Helaas bevat het verder geen actieve ingrediënten, maar vooral emulgatoren en geurstoffen. Het zijn wel veilige en natuurlijke geurstoffen die de huid niet uitdrogen of irriteren.

Hoe voelt de orange bloesem olie op de huid?

Een aantal weken heb ik de olie met orange bloesem getest op mijn droge huid. Het product heeft een verpakking waarmee je goed gedoseerd olie kunt gebruiken op je hoofd. Ik vond het makkelijk om het direct op mijn lichaam aan te brengen, omdat het wel erg vloeibaar is. Je kunt het ook eerst op je hand schenken.

Het aanbrengen gaat erg gemakkelijk. Het voelt heel fijn op de huid. Mijn droge huid voelt direct vele malen zachter en meer gehydrateerd aan. Daarnaast merk ik dat de olie geen vettige laag achterlaat, wat ik zelf altijd erg fijn vind. Verder heb ik gemerkt dat na ongeveer 1 week dagelijks gebruik te maken van de olie, mijn huid echt minder droog was. Dat is natuurlijk de bedoeling van huidverzorging.

Prijs-kwaliteit verhouding van de Aleppo Soap Co olie voor de droge huid met orange bloesem

Je hebt misschien wel door gehad dat ik best enthousiast ben over deze olie. Eigenlijk doet het bijna alles wat het moet doen, ondanks de vele geurstoffen. Ik was aan het begin iets sceptisch, omdat geurstoffen de huid soms kunnen uitdrogen en irriteren. Gelukkig was dit niet het geval, wat waarschijnlijk betekent dat de geurstoffen in erg lage percentages zijn toegevoegd ten opzichte van de actieve stoffen.

De prijs is €15,50 en dat vind ik een prima prijs voor kwalitatief goede olie van 150 ML. Ben je nu ook enthousiast? De olie is ook te koop in twee andere versies: Argan olie en in Jasmijn geur.

Heb je dit product gebruikt?
Laat ons dan weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #skinessencewebshop.

0