Review SMPL – Multi Balm door Groenebubbel

Geschreven door: Laura van Groenebubbel
✓ Psychologie, natuurlijke voeding &skincare

Vandaag een review over de Multi-Balm van SMPL. SMPL is een Nederlands merk wat zich helemaal richt op natuurlijke, eerlijke en transparante producten. Door het weglaten van onnodige toevoegen en de producten juist vol te stoppen met werkzame ingrediënten doen de producten ook echt wat ze beloven. Je betaald in verhouding wellicht meer voor dit merk dan wanneer je een simpel crémetje bij Kruidvat koopt. Maar ik merk in de praktijk dat dit eigenlijk gewoon niet met elkaar te vergelijken is. Hert resultaat, zeker op lange termijn is gewoon echt goed!

WAT IS DAT DAN VOOR BALM?

De naam zegt het al, echt een multi-tasker. Ik heb de balm al een paar weken in huis en uitgebreid gebruikt om ook echt iets te kunnen schrijven over de werking van de balm. Ik gebruik de balm veel en wat dat betreft ben ik ook echt een geschikte testpersoon. Door medicatie heb ik vreselijk een vreselijk droge huid, droge lippen en gescheurde mondhoeken. Drama! Elske van Skinessence raadde mij daarom deze multi-balm aan. Ik ben niet heel snel meer enthousiast als het gaat om redders in nood bij echt hele droge lippen. Want vaak zijn het veel beloftes maar is het een tijdelijke remedie voor het probleem. Echter is dit bij SMPL niet het geval en ik ben er echt heel blij mee.

Ingredients: Butyroperum Parkii (Shea Butter) Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Sclerocarya Birrea (Marula) Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Squalane, Rhus Verniciflua Peel (Berry Wax) Cera, Daucus Carota Sativa Seed (Sweet Carrot) Oil, Dunaliella Salina (Green Algae) Extract , Helianthus Annuus Seed (Sunflower) Oil, Ascorbyl Palmitate (Vitamin C Derivative) , Tocopherol (Vitamin E), Mica (CI 77019), Iron Oxide Red(CI 77491), Aroma (Watermelon).

Ik wordt echt heel erg blij van deze ingredientenlijst. Ook in natuurlijke producten komt nog wel alcohol, parfum, geur en kleurstoffen en andere onnodige toevoegingen voor. Deze balm heeft letterlijk alleen werkzame stoffen. Super voedzaam dus voor de huid.

WERKING

De ingrediënten zijn allemaal super mild en kan dus bij een gevoelige huid maar ook voor kinderen gebruikt worden.

  • Vitamine A is een huidverbeteraar en wordt ingezet om huidveroudering te verminderen en te voorkomen. Maar ook bij het herstel van littekentjes en acne speelt vitamine A een belangrijke rol.
  • Vitamine B is een belangrijke ondersteuner van de huid, deze vitamine speelt een belangrijke rol in het celmetabolisme en zorgt er zo voor dat de huid verstevigd en herstelt. Bij wondjes, kloofjes en eczeem is dit dus de vitamine die het herstel van je cellen kan verbeteren.
  • Vitamine E is een antioxidant die beschermt tegen invloeden van vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen de huid beschadigen en hierdoor kan bijvoorbeeld hyperpigmentatie optreden. Deze antioxidant kan dit voorkomen maar de schade ook verminderen.
  • Omega-6 hydrateerd, beschermt en voedt de huid. Daarnaast speelt omega 6 een belangrijke rol bij het behouden en beschermen van de huidbarriere. Bij eczeem is deze barrière bijvoorbeeld flink beschadigd.

De basis van de balm

ERVARING

De balm zit in een tube van suikerriet, dat maakt het al leuker vind ik, lekker duurzaam! Eerst moest ik mega hard knijpen en ik kreeg er niks uit, maar toen kwam ik er achter dat de olie bij kou een vaste vorm aanneemt. Ik heb de tube even in mijn handen opgewarmd en toen kwam het er wel gewoon normaal uit. De balm is smelt gelijk op je huid en is olie-achtig maar trekt wel super snel in. En dat is voor mij heel fijn, want ik heb best wel veel droge plekjes op mijn handen en armen (ook eczeem) en ik vind het super vervelend als je dan hele vette handen/armen hebt.

Na 3 weken intensief gebruiken merk ik echt dat mijn huidstructuur is verbeterd en zeker op wondjes of kloofjes werkt de balm heel goed. Ik gebruik m om mijn nagelriemen te verzorgen, eczeem plekjes te behandelen, voor gescheurde mondhoeken, droge lippen, ellebogen en handcreme en daarnaast gebruik ik m als highlighter op mijn wangen. De balm geeft echt een mooie glow. Volgens mij is deze balm in principe nog voor heel veel andere dingen te gebruiken.

Heb je dit product gebruikt?
Laat ons dan weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #skinessencewebshop.

0