Review WERFZEEP – Groene Klei

Geschreven door: Laura van Groenebubbel
✓ Psychologie, natuurlijke voeding &skincare

Een product van Nederlandse bodem, i love it! In hartje Utrecht worden biologische zepen gemaakt genaamd; Werfzeep. Vandaag mag ik mijn ervaringen over variant met groene klei met jullie delen.
De grondstoffen in de zepen zijn van hoge kwaliteit. Ze zijn plantaardig, biologisch, handgemaakt, cruelty free en food grade – zelfs de etherische oliën – en daarom nog vol heilzame stoffen. Hiervoor werkt het team samen met lokale telers die dezelfde overtuiging hebben.

HET BEDRIJF
Het team plukt zelf ook zeepkruiden in het Wickenburghse bos. De grondstoffen worden in een grote pan gemengd. En deze worden gegoten in een blok. Uit een blok worden 150 zepen gehaald, die vervolgens nog een aantal weken rijpen in een droogkast. Als de zepen klaar zijn worden ze op de fiets naar een sociale werkplaats gebracht waar de zepen met veel liefde worden ingepakt. Ik vind dit soort initiatieven altijd super leuk om te zien. Ik ben zelf casemanager dagbesteding geweest en vond het hier ook altijd mooi om te zien dat bedrijven mogelijkheden creëren om samen te werken met sociale werkplaatsen. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen in de maatschappij. En dat is voor iedereen zo ontzettend belangrijk!

Ingredients: Verzeepte oliën van olijf, kokos en cacaoboter, water, etherische oliën; eucalyptus; rozemarijn; pepermijn; teatree; rode tijm, castorolie, groene klei extract van Oost-Indische Kers, Hamamelisblast en -blad, citroenmelisse.

Als ingrediënten in Jip en Janneke taal op de verpakking staan is dat al een pluspunt. Zo hoef je niet alles te vertalen wat je niet kent. Ik vind dat bedrijven hiermee transparanter zijn naar de consument. Zoals ik hier zie is deze zeep inderdaad helemaal natuurlijk. In veel “liquid soaps” is de basis water. In zeep blokken is dit vaak een olie. Omdat er in liquid soaps ook nog wel meer toevoegingen zitten om het vloeibaar en “gelly” te houden is een blok zeep vaak puurder en verzorgender.

GROENE KLEI
Groene klei wordt al eeuwen gebruikt in de cosmetica door zijn sterke krachtige werking. Groene klei heeft een hele bijzondere werking, de sterk absorberende werking zorgt ervoor dat afvalstoffen zich aan de klei binden en zo dus de huid detoxen. Ook heeft groene klei een bacteriedodende en bacterie remmende werking. Er is in onderzoeken aangetoond dat bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen in groene klei. Ook bevat de klei veel enzymen die het opnemen van mineralen en vitaminen bevorderen. Dit heeft een gunstig effect op het bindweefsel. Een stevige en zuivere huid tot gevolg. Groene klei kan worden ingezet bij een vettere of acne huid. Maar is ook geschikt om de huid steviger of zuiverder te maken.

PEPERMUNT EN EUCALYPTUS
In deze zeep zitten diverse etherische oliën, maar de pepermunt en eucalyptus olie zijn het meest aanwezig. Deze zorgen voor een frisse en verwikkende geur. Vooral in de ochtend wordt ik hier echt lekker wakker van.

TOVERHAZELAAR (HAMAMELIS) EN TEATREE
Naast groene klei werken deze 2 ingrediënten super goed voor een onzuivere huid. Van toverhazelaar zal ik nog wel eens een aparte review schrijven, dit is een ontzettend veelzijdig product en bevat super veel goede stofjes wat je huid zichtbaar kan verbeteren. Tea tree staat bekend om zijn sterke antibacteriële werking. Beide hebben een bijzondere en voor sommige sterk aanwezige geur. Dit ruik je zeker terug in de zeep. Maar dit weegt niet op tegen de positieve effecten die mijn huid ervan ervaart.

MIJN ERVARING
Ik gebruik deze zeep nu ruim 3 weken en ik kan zeggen dat ik echt verschil merk. Mijn (gezichts)huid is veel strakker, de groene klei doet echt zijn werk. Om het “trekkerige” gevoel te verminderen gebruik ik wel een hydraterende moisurizer. Ik heb minder roodheid en daarnaast vind ik een blok makkelijk in gebruik. Mijn vriend gebruikt de zeep ook voor zijn gezicht en hij vind het ook ideaal. Ik merk zelf op dat mijn huid naderhand veel matter is en eigenlijk de hele dag ook veel minder vettig wordt. Ik ben fan!
Ook onder de douche is deze zeep te gebruiken. De werfzepen hebben heel veel verschillende geurtjes. Dus je kunt onder de douche ook kiezen voor iets anders. Wat dacht je van citroen, chocoswirl of misschien wel rozen?
De geur is redelijk sterk, maar zeker niet vervelend. Ik ruik vooral de eucalyptus en pepermunt. Lekker fris!

Heb je dit product gebruikt?
Laat ons dan weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #skinessencewebshop.

0