Tijdens een verre reis werd oprichtster Karlijn van Driel op slag verliefd op de handbedrukte blockprintstoffen uit India. De eeuwenoude techniek en de dessins uit oude
tempels en paleizen in India, maken de stoffen bijzonder. Blockprinten is een ambacht. Met een grote stempel worden de patronen op de stoffen aangebracht. Echt alles met de hand! En daarom is niet alles perfect. Dat is juist zo mooi: het net-niet perfecte, maar met zoveel passie gemaakt. De makers ontvangen een eerlijke beloning, kinderarbeid is uit den boze en met de verkoop van de Rozablue-producten blijft dit oude ambacht bestaan.

Indu Kapalhi is de ontwerpster van de patronen. Zij is een bijzondere en artistieke vrouw en haalt haar inspiratie uit de rijke Indiase textielcultuur, flora, fauna, tempels en paleizen in India. Op een stijlvolle manier ontwerpt zij dessins en patronen waar ze houten stempels van laat maken om mee te stempelen. Indu’s dessins worden gecombineerd met eigentijdse interieur- en lifestyleproducten in de kleurrijke tinten roza & blue. Vandaar de naam. Deze kleuren zijn de ‘rode draad’ in de collectie. Ze zijn geïnspireerd op de felle vrolijke kleuren die je overal tegenkomt op straat in India. Uniek, handgemaakt, fairtrade en bijzonder mooi.

Shop producten >>

0