Vandaag is het één week en één dag geleden dat Skinessence getroffen werd door een grote brand, waarbij onze gehele voorraad verloren ging.

Door snel schakelen en de enorme inzet van onze medewerkers, leveranciers, collega’s en alle anderen zijn wij nu alweer volledig productief en gaan wij met nog meer positiviteit en enthousiasme Continue Reading…

(0)

De pakketjes die Skinessence verstuurd worden met veel zorg ingepakt. De producten die wij aanbieden zijn namelijk erg kwetsbaar en wij willen graag dat alles in de juiste staat aankomt bij onze klanten. En dat betekend, opvulmateriaal en dat is nog best lastig, want waarvoor te kiezen, wat is het minst schadelijk voor het milieu. Wij hebben gekozen voor Continue Reading…

(0)

Download deze Zwarte Zeep folder

Zwarte Zeep of Savon Noir

Wat is Zwarte Zeep?

Al 110 jaar maakt het familiebedrijf Marius Fabre Savon de Marseille op de traditionele manier. Marius Fabre maakt ook zwarte olijfoliezeep (de olijfolie kleurt de zeep bruin: de naam zwarte zeep onderscheidt deze zeep van de blonde vloeibare olijfolie zepen die we vaak in pompjes tegenkomen. Deze zeep is gemaakt van zuiver olijfolie. In tegenstelling tot Continue Reading…

(Commenting: OFF)

Anne Drake van Ecologie op hoge hakken laat in deze instructieve video zien hoe je zelf wasmiddel kan maken van een stuk Marseillezeep.

Marseille zeep.
De ambachtelijke Savon de Marseille wordt gemaakt van olijfolie. Zonder kleurstoffen, zonder parfum en zonder conserveringsmiddelen. De zeep kent vele gebruiksmogelijkheden: wassen van het lichaam, wassen van hoofdhuid en haar, maar is ook Continue Reading…

(0)

De Rose de Damas, die nu het meest gekweekt wordt in Marokko, Turkije en Bulgarije, is vermaard vanwege de essentiële olie. Het rendement hiervan is bij deze variëteit het hoogst. Damas verwijst naar de streek rond Damascus in Syrië waar de roos in het wild groeit. De geur van deze rozensoort is delicaat en verfijnd. Daarom is de essentiële olie zo geliefd in de parfumerie. Ook bij de synthetische bereiding van deze geurnoot noemt de parfumindustrie deze geur « rose de Damas ».

Voor 1 kg essentiële olie zijn 4 ton rozenblaadjes noodzakelijk.

(0)

Wasvoorschrift

Gebruik shampoo en conditioner – Welke volgorde?

Dus, je gaat onder de douche staan. Smeert flink wat shampoo op je handen en je masseert het in. Uitspoelen en op naar stap twee: conditioner. Zelfde verhaal. Drogen en je hebt fris gewassen haar. Toch? Nee, wacht. Het moet anders.

Want verschillende haarexperts zeggen dat het beter is om éérst je conditioner aan te brengen. Waarom? Omdat conditioner je haar slap kan maken. Heb je zelf vast ook weleens gemerkt. Vooral de bekende merken waar heel veel ‘verzachtende’ ingrediënten in zitten, maken je haar zwaar en plat. Niet leuk, vooral niet als je dun haar hebt. Doe je eerst conditioner, dan werkt het verzorgend en krijg je dat futloze gevoel niet.

Onthouden: stap één is conditioner en stap twee is shampoo!

Oh en – ook niet belangrijk: het zorgt ervoor dat je haar beter in model blijft als je gaat föhnen.

Tipje van ons: in plaats van dat je alleen de punten doet, neem je je gehele kapsel onderhanden. Dus je masseert de conditioner in van de wortels tot de punten. Omdat je daarna shampoo gebruikt, wordt je haar niet olie-achtig. Perfect dus!

Wil jij iedere dag een instant good hair day? Mooi, wij ook. Daarom heeft Naïf een shampoo en een conditioner, met de natuurlijke formule met lijnzaadolie. Dit geeft je haar glans en verzorgt je hoofdhuid.

(0)

Pure vloeibare Marseillezeep in de Nature serie van Marius Fabre – NIEUW

De producten in de Nature serie van Marius Fabre zijn gemaakt van pure authentieke Marseillezeep in zijn verschillende vormen: zeepblokken, vloeibare zepen, zeepvlokken en met de hand gesneden zepen.

We kenden al de vloeibare zepen met de essentiële oliën van de Pin Parasol (pijnboom), Zestes d’Oranges (sinaasappelschil) en Thym & Aneth (tijm en dille). Maar er is nu ook een heerlijke vloeibare Savon de Marseille zeep, van olijfolie met kokosolie zonder toegevoegde geurstoffen.

Geschikt voor het hele lichaam – hand, body, gezicht – in de badkamer, maar ook als handzeep op het werkblad in de keuken. Weer een hoogwaardige vloeibare zeep op basis van natuurlijke ingrediënten van Marius Fabre.

Dit zijn de nieuwe vloeibare zepen:

Bekijk hier alle producten uit de Marius Fabre Nature serie.

(0)

Als we het over no-nonsense huidverzorging hebben, dan denk je – als het goed is – aan Naïf. Voor je kroost dan. Maar goed, als Naïf skincare voor de allerkleinsten kan ontwikkelen, kan Naïf dat natuurlijk ook voor de volwassen huid.

NAÏF Vrouw

En dat niet alleen, we leven –helaas- in een wereld waarin best wel wat valse beloftes worden gedaan op beautygebied. Graag zien we verzorgingsproducten zoals ze bedoeld zijn, zonder dat je je hoeft af te vragen of je naar een sprookje luistert: verzorgend, zonder rommel en for your type of skin. No-nonsense dus.

Mét ingrediënten die je wel kunt uitspreken. Denk aan lijnzaadolie, shea butter, tomatenextract, avocado-olie en zoete amandelolie. Nu ben jij natuurlijk benieuwd welke producten Naïf in het assortiment voor de vrouw heeft opgenomen. Komen ze: Een cleanser, dagcrème, nachtcrème, shampoo, conditioner, douchegel, bodyscrub en bodylotion. Precies genoeg om je no-nonsense beautyroutine compleet te maken.

(0)

Of je nu naar het strand gaat of op een (vlieg)vakantie: een hamamdoek is ideaal om mee te nemen. De Hamam handdoeken van Tadé Pays du Levant zijn gemaakt van de mooiste katoen uit Cilicië in Klein-Azië. Ze zijn zacht, super lichtgewicht en in staat heel veel vocht op te nemen (hydrofiel). Dat maakt ze tot de ideale reisgenoot. In je koffer of bagage vind je ze bijna niet terug: ze vouwen heel klein op en wegen maar zo’n 250 gram. Dat is ook fijn in de sporttas, naar de sauna of bij het kamperen. Bovendien zijn ze er ook nog in allerlei aantrekkelijke tinten en dus bruikbaar als pareo of sarong. De sierranden zijn handgeknoopt. De hamamdoek is traditioneel geweven van garens in verschillende kleuren (niet bedrukt).

Hamamdoek Groen Ottoman van Tadé Pays du Levant - SkinEssence.nl
Hamamdoek Ivoor Wit van Tadé Pays du Levant - SkinEssence.nl
Hamamdoek Oranje van Tadé Pays du Levant - SkinEssence.nl
Hamamdoek Zwart Antraciet van Tadé Pays du Levant - SkinEssence.nl
Tadé Hamamdoek kleur Rood - Tadé Pays du Levant - SkinEssence.nl
Hamamdoek van Tadé Pays du Levant Grijs - SkinEssence.nl
Tadé Hamam Badhandoek Rouge Andrinople
Hamamdoek Olijfgroen Wit van Tadé Pays du Levant - SkinEssence.nl
Hamamdoek Indigo Blauw van Tadé Pays du Levant - SkinEssence.nl
(0)

Bij het tuinieren is de zwarte zeep van Marius Fabre een natuurlijke bondgenoot bij de bestrijding van bladluis

De  zwarte zeep van Marius is overeenkomstig de EU regel n°834/2007 toegestaan in  de biologische landbouw.

De zwarte zeep van Marius Fabre voor sierplanten

Bescherm rozen tegen blad en schildluis met de zwarte zeep van Marius Fabre. Tegelijkertijd verdwijnt dan ook de de zwarte schimmelaanslag, de roetdauw geheten.

 Handleiding: los 5 eetlepels savon noir op in 1 liter water. Verstuif dit mengsel op de bladeren en de stengels van de rozenstruiken. Doe dit bij voorkeur in de ochtend of aan het begin van de avond. Besproei de bladeren aan beide zijden. Herhaal deze handeling indien nodig na enkele dagen.De zwarte zeep van Marius Fabre voor de moestuin

Bescherm eenvoudig en ecologisch tomatenplanten tegen bladluis

Handleiding: los weer 5 eetlepels zwarte zeep op in 1 liter warm water. Besproei, nadat het mengsel is afgekoeld, de gehele plant, waarbij ook weer de onderkanten van de bladeren niet vergeten moeten worden. Voer deze handeling bij voorkeur in de vroege morgen of aan het begin van de avond uit. Herhaal indien noodzakelijk meerdere dagen.

Zwarte zeep van Marius Fabre voor de fruitteelt

Zwarte zeep van Marius Fabre beschermt appelbomen op een milieuvriendelijke manier tegen de appelbloedluis (eriosoma lanigerum).

Handleiding : los 1 theelepel zwarte zeep van Marius Fabre op per liter warm water. Laat het mengsel afkoelen, en besproei de besmette fruitbomen. De werkzaamheid van de zwarte zeep neemt toe bij hogere buitentemperaturen (+25°). Herhaal na 8 – 10 dagen. Herhaal tot 4x wanneer de temperatuur laag is.

Zwarte zeep van Marius Fabre voor de wijngaard

Bescherm de wijngaard tegen bladluis en cicadelle met de zwarte zeep van Marius Fabre !

Handleiding: meng 1 theelepel zwarte zeep en 5 gram bicarbonaat in één liter water. Sproei dit mengsel op de wijnbladeren en herhaal deze handeling zo vaak als nodig. Doe dit vroeg in de ochtend of bij het invallen van de avond

Zwarte zeep van Marius Fabre is een gepatenteerde zeep van olijfolie zonder enige chemische toevoeging. Een zeer zuivere ecologische zeep die bijzonder werkzaam is.

Zwarte Zeep bij de bestrijding van Schildluis

Zwarte zeep of Savon Noir is in de eerste plaats een ecologisch schoonmaakmiddel. Maar het bewijst inmiddels ook zijn diensten in de land- en tuinbouw. Met Savon Noir bestrijdt u niet alleen op een natuurvriendelijke wijze de hardnekkige schildluizen maar verwijdert u ook de ontsierende schimmelaantasting

Pleidooi voor Zwarte Zeep

Waarom is zwarte zeep of savon noir of zoals men in België zegt bruine zeep zo'n interessant product   het is een eenvoudig product zonder

(0)

Honden en andere huisdieren

Zwarte zeep is een 100% natuurlijke shampoo, reinigt zorgvuldig maar niet agressief en laat de huid heerlijk glanzen. Een eco hondenzeep en paardenzeep, die zelfs is goedgekeurd voor de biologische landbouw.

Gebruiksaanwijzing: bevochtig de vacht, en doe één of twee theelepelhoeveelheden zwarte zeep op de handen en was de vacht. Masseer de zeep goed in en spoel met ruime water na.

Voor het onderhoud van hokken, manden en kleden

Met de zwarte zeep van Marius Fabre houd je de leefomgeving van je huisdier schoon en gezond, zonder dat je je toevlucht neemt tot chemische reinigingsmiddelen.

Gebruiksaanwijzing : los 5 cl zwarte zeep (gelijk aan ± 3 eetlepels) op in 1 liter warm mater en reinig met een spons, doek of borstel. Het is niet nodig na te spoelen.

(0)

Extra Pur van Compagnie de Provence

Nu de nieuwe Extra Pur serie van Compagnie de Provence met 5 geuren in ons assortiment!

 • Vloeibare zeep Savon de Marseille 500ml
 • Vloeibare zeep Savon de Marseille 300ml
 • Vloeibare zeep Savon de Marseille 1L
 • Handcrème 30ml

Zeep – Huidverzorging – Huisparfum

Het ontwerp van deze serie verleent aan iedere dag iets speels en kleurrijks. Zuivere lijnen, origineel en modern. Zeep, huidverzorging en huisparfums met helder kleuren en levendige geuren.

De Provence in Zuid-Frankrijk is altijd een belangrijke inspiratiebron geweest voor Compagnie de Provence. De rijkdom aan grondstoffen van hoge kwaliteit is er heel groot. De Compagnie de Provence is daarom de samenwerking aangegaan met lokale producenten uit de Provence. De relatie met hen is niet alleen commercieel maar vindt zijn basis in bewondering voor de herkomst van deze lokale producten. Dit garandeert authenticiteit, traceerbaarheid en een zekere exclusiviteit aan de zepen en cosmetica van Compagnie de Provence.

De Extra Pur serie van de Compagnie de Provence is vernieuwd met als basis een trio van plantaardige oliën: zoete amandelolie, olijfolie en druivenpitolie. De alom gerespecteerde cosmetische eigenschappen van deze oliën waarborgen de onderscheidende kwaliteit en effectiviteit van deze samenstelling.

Zoete Amandel Olie

De amandelolie komt uit de Provence en wel het Plateau van Valensole. Sinds meer dan 150 jaar beheert de familie Jaubert een boomgaard van 15.000 amandelbomen met de variëteiten Lauranne en Ferragnès. De olie is koudgeperst en wordt daarna geaffineerd om tot de beste kwaliteit te realiseren. Amandelolie is rijk aan essentiële vetzuren, hydraterend en vol voedingstoffen voor de huid. Daarnaast bevat deze olie vitamine A en E met een heilzame verzachtende en tonifiërende  werking voor de huid.

Olijfolie

De olijfolie komt van de uitgestrekte olijfgaarden van Château Viran. Met 37 hectare één van de grootste in Frankrijk. De rassen zijn Aglandeau, Salonenque en Verdale, geoogst van oktober tot en met de maand december. Rijk aan antioxidanten, onverzadigde vetten en vitamine E is olijfolie in hoge mate beschermend, voedend en verzachtend voor de huid.

Druivenpitolie

Eveneens rijk aan polyphenols en antioxidanten draagt de olie van druivenpitten bij aan voorkoming van de huidveroudering. De Omega 6 in de druivenpitolie verleent haar de hydraterende en herstellende eigenschappen.

Geuren

Fleur De Coton – Cotton Flower: Bloemig parfum, delicaat en gepoederd, impressie van zachtheid en comfort van katoen – creatie Grasse – France

Rose Sauvage – Wild Rose: Weelderig en sensueel als een boeket van net geplukte rozen – creatie Grasse – France

Fleur  D’oranger – Orange Blossom: Tegelijker tijd verfijnd en bedwelmend, met de delicaat bittere geurnoten van oranjebloesem – creatie Grasse – France

Méditerranée – Mediterranean Sea: Als een Middelandse zee bries met delicate geuren van zomerbloemen – creatie Grasse – France

Bois d’Olivier – Olive Wood: Parfum met geurnoten van warm hout, sensueel, verfrist met een zweem van citroen en kamfer (fris laurierachtig) – creatie Grasse – France

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

(0)

Dit is een zeep voor minder mooi weer: een zeep vol vitamine C.

Marius Fabre maakt deze zuivere Savon de Marseille met natuurlijke essentiële olie van Zestes d’Oranges (sinaasappelschil). Al zal je voor de noodzakelijke dagelijkse portie vitamine C toch echt een glas vers sinaasappelsap moeten drinken.

De zeep is zacht voor de huid en geschikt voor de algehele lichaamsverzorging (hand & body).

De zeep bevat een gezonde dosis vitamine E. Dat is goed voor de huid, en goed voor de zeep. Vitamine E is onder meer een anti-0xidant en wordt gebruikt als een goede anti-aging toevoeging. Bovendien is de zeep stabieler en langer te bewaren.

Dit is één de drie mooie vloeibare Savon de Marseille zepen uit de Nature serie van Marius Fabre. Er zijn ook navullingen van 1 liter beschikbaar.

(Commenting: OFF)

Hier vind je alle huishoudelijke zwarte zeep producten van Marius Fabre.

Zwarte zeep of Savon Noir is niet alleen een echte alles reiniger, maar vooral ook een natuurlijk schoonmaakmiddel.  Het is een duurzame zeep, gemaakt in Zuid-Frankrijk, met sterke reinigende eigenschappen.

Deze multi reiniger is geschikt voor: vloeren en tegels • keukens, werkbladen, fornuizen, afzuigkappen, ovens … en ideaal voor roestvrij staal • aardewerk • ruiten • als wasmiddel voor de bonte was • barbecues • open haarden en inserts • natuurlijke shampoo voor huisdieren

Zwarte zeep bevat geen oplosmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen of andere chemische toevoegingen. Een ecologisch gecertificeerde zeep op basis van zuivers olijfolie.

Hier vind je meer informatie over deze bijzondere zeep

(Commenting: OFF)

De set balkonmanden van Tadé Recycled Tyre hebben de juiste hoogte (17cm) voor de meeste potten met bloeiende eenjarigen die je nu in het tuincentrum koopt. Hierboven zie je de bandenmand gevuld met blauwe madeliefjes. De bandenmanden zijn ideaal in het onderhoud. Ze zijn niet bang voor vorst. De stiksels zijn niet geheel waterdicht. Je hoeft dus geen gaten te boren in deze plantenbakken. Na regenval verdrinkt het plantgoed niet.

Andere toepassingen van bandenmanden

Bandenmand Balkonmand Plantenbak met madeliefjes - Tadé - SkinEssence.nl
(0)

Recycled Tyre van Tadé

Rubber

Rubber wordt gewonnen uit het sap van de tropische Hevea boom: wenend hout. Het sap is voor de Zuid-Amerikaanse indianen een symbool van bloed en levenskracht. Zij maakten al duizenden jaren geleden rubberen stuiterballen en zolen voor sandalen. In de 19e eeuw is er onderzoek gedaan naar synthetische vormen van rubber. Het heeft de basis gevormd voor de rubberindustrie.

Hergebruik autobanden

Tegenwoordig gedijen de agrarische en synthetische rubberproductie naast elkaar. Het complexe eindproduct, zoals een autoband, bestaat uit zes tot twaalf lagen van verschillende soorten rubber. In het Midden- Oosten zijn de ambachtslieden experts in het recyclen van een gebruikte autoband. Zo krijgt rubber een tweede leven.

Ambachtelijk handwerk

De vakman maakt de lagen van de autoband los met een lange geslepen spatel. Vervolgens snijdt hij repen van verschillende dikte. Behendig en met veel talent maakt hij daarvan producten – zoals manden – die niet alleen praktisch zijn, maar ook mooi. Tot slot worden ze met water en zeep schoon geborsteld en in de was gezet. Tadé producten onderscheiden zich onder meer door de hoge kwaliteit van het stiksel.

Duurzaam

Het hergebruik van is een mooi ecologische oplossing, en geeft dit onverslijtbare product als bandenmand weer een nieuwe kans.

Toepassingen

De bandenmanden worden in de Levant gebruikt om alledaagse voorwerpen en levensmiddelen te vervoeren, zoals groenten en fruit, gereedschap of bouwmaterialen.

De lijn Tadé’s Recycled Tyre bestaat uit praktische, decoratieve artikelen:

 • zeepbakjes, prullenbakken, naaimanden;
 • potten voor planten; balkon manden, plantenbakken
 • kuipen voor tijdschriften, hout, paraplu’s of handdoeken;
 • speelgoed-, tuin- en marktmanden en nog veel meer…

Over het merkt Tadé Pays du Levant ®

De Recycled Tyre manden van Tadé onderscheiden zich door van andere soortgelijke manden op de markt door de hoge kwaliteit van het stikwerk (handwerk), de degelijk aangebrachte hengsels en de algehele afwerking.

Tadé herinvesteert een deel van de opbrengst weer in de hulp aan de kinderslachtoffers in Aleppo – Syrië via de hulporganisatie Les Baroudeurs de l’Espoir, een initiatief dat Tadé sinds de oprichting financieel ondersteunt.

Onderhoud

De bandenmanden zijn bijzonder makkelijk te onderhouden met een zeepsopje. Ze krijgen dan weer een mooie antraciet zwarte glans. Marseille zeep en  zwarte zeep van Marius Fabre is hiervoor zeer geschikt. Ook een zachte bijenwas geeft een mooi resultaat.

Ga naar ons assortiment Recycled Tyres

Tadé Pays du Levant logo

Handvest Tadé Pays du Levant

Tadé ®  staat als bedrijf voor een eerlijke relatie tussen maker, importeur en consument. 

Tadé onderhoudt direct contact met de ambachtslieden en geeft de voorkeur aan gebruik van traditioneel vakmanschap en eerlijke grondstoffen volgens biologische principes. Rechtvaardigheid en ethisch handelen staan voorop bij het verhandelen van de zepen en schoonheidsproducten, met respect voor de waardigheid en een bijdrage voor een ieder in deze keten. 

Tadé ondersteunt de Baroudeurs de l’Espoir. Een hulporganisatie die medische noodhulp en begeleiding  aan kinderen in Aleppo verschaft.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

(0)

Karité – de huidverzorgende cosmetica van Compagnie de Provence op basis van karitéboter

Karité boter of Shea boter is een uiterst krachtig ingrediënt. Het werd altijd al gebruikt door Afrikaanse vrouwen om de huid te herstellen van de extreme weersinvloeden. Shea boter is rijk aan vitamine A, D, E en F. Het is bekend om zijn voedende en verzachtende vermogen, naast de regeneratieve en verzachtende eigenschappen. Compagnie de Provence biedt met de Karité lijn alle voordelen van shea boter in een compleet en hoogwaardig assortiment van producten voor handen en lichaam. En met een warm minimalistisch grafisch ontwerp.

RITUEL BEAUTÉ DU CORPS | BEAUTY RITUAL FOR BODY

LAIT CORPS 300 ML | BODY MILK 300ML

Bodymilk verrijkt met verzorgende karitéboter (10%) afkomstig Fair Trade landbouw. Deze bodymilk heeft een rijke textuur, verzacht, hydrateert en beschermt de huid. Klinisch en dermatologisch getest.

[product_mod id=”36813″]

BAUME CORPS INTENSE 200 ML |BODY BALM 200ML

Deze lichaamsbalsem veat 20% karitéboter van Fair Trade oorsprong. Het grote gehalte aan karitéboter geeft een zeer rijke structuur aan de balsem die de huid herstelt, voedt, en beschermt. Klinisch en dermatologisch getest.

[product_mod id=”36814″]

RITUEL BEAUTÉ DES MAINS | BEAUTY RITUAL FOR HANDS

SAVON LIQUIDE DE MARSEILLE 300 ML | LIQUID MARSEILLE SOAP 300ML

Deze met karitéboter verrijkte Savon de Marseille vormt een fijn en luxe schuim . De handen worden zo veilig gereinigd. Dermatologisch getest. Zonder parfum.

[product_mod id=”36810″]

CRÈME MAINS 150 ML | HAND CREAM 150ML

Deze handcrème bevat 20% karitéboter van Fair Trade oorsprong. Ze dringt snel door in de huid, heeft een volle structuur en maakt uw handen weer zacht. Hydraterende en beschermende handcrème. Klinisch en dermatologisch getest.

[product_mod id=”36811″]

BAUME MAINS 150 ML | HAND BALM 150ML

Handbalsem verrijkt met karitéboter (10% van het volume) van Fair Trade oorsprong. Ze dringt snel door in de huid, heeft een volle structuur en maakt uw handen weer zacht. Hydraterende en beschermende handcrème. Klinisch en dermatologisch getest.

[product_mod id=”36812″]
(Commenting: OFF)

De Naïf Protecting Zonnebrandcrème is door het toonaangevende Magazine Green Parent verkozen tot één van de drie beste Zonnebrandcrèmes in het Verenigd Koninkrijk.

Whoop Whoop goed nieuws! Ook Engelse Kids Love Fun In the Sun! De Naïf Protecting Sunscreen is door het toonaangevende Magazine Green Parent verkozen tot één van de drie beste natuurlijke Zonnebrandcrèmes in het Verenigd Koninkrijk.

“The smell is heavenly, the texture of the cream super soft and my toddler didn’t look like a ghost for a change”.  – Jennifer 32, mom of a 1,5 year boy – jury.

De jury heeft gekeken naar het type filter, de smeerbaarheid van het product, de geur en de ingrediëntenlijst (INCI).

“I tested the Naïf Protecting Sunscreen for the Green Parent Awards and I was amazed! The smell is heavenly, the texture of the cream super soft and my toddler didn’t look like a ghost for a change. Definitely one of my favorite products nominated.” – Jennifer 32, mom of a 1,5 year boy – jury.

(Commenting: OFF)

Cosmetica voor Mannen

Of je nu een baard van drie dagen cultiveert of graag gladgeschoren door het leven gaat … Grooming for Men van Compagnie de Provence heeft het juist gezichtsverzorgingsproduct voor jou! Plezier en kwaliteit zijn hier synoniem en garanderen een geslaagd verzorgingsritueel.

Hier vind je verschillende stappen van het dagelijks verzorgingsritueel.

• Stap 01 • De Reiniging

Vloeibare Savon de Marseille, traditioneel gemaakt, met zijn natuurlijke glycerine. voor de dagelijkse reiniging van de huid

300 ml

[product_mod id=”36805″]

of

• Stap 01 • De Reiniging

Een aangenaam reinigende Douchegel die tegelijkertijd het natuurlijke evenwicht van de huid bewaart.

[product_mod id=”36809″]

• Stap 02 • De Voorbereiding

Scrub voor het gezicht. Deze frisse gel reinigt de huid grondig en maakt deze glad en zacht. Heldere gel waarbij de reinigende scrub werking van deze gel wordt gerealiseerd met natuurlijk poeder van abrikozenpitten. Natuurlijk!

75 ml

[product_mod id=”36806″]

• Stap 03 • Het Scheren

Een scheercrème die de huid prepareert voor het dagelijkse scheren, comfortabel en snel.

 150 ml

[product_mod id=”36807″]

• Stap 04 • Nazorg

Deze vochtinbrengende After Shave Gel verkoelt, wordt snel door de huid opgenomen, en maakt deze weldadig zacht. Een volmaakt begin van de dag.

50 ml

[product_mod id=”36808″]
(Commenting: OFF)

Aleppo Zwarte Zeep voordeel

Ter introductie van de nieuwe verpakking Aleppo Zwarte  Zeep in een Tube biedt SkinEssence de 1 liter verpakking en de tube van 250ml samen extra voordeling aan!

De Aleppo Zwarte Zeep van Aleppo Soap Co is gemaakt volgens een uniek recept. Het is een natuurlijke en ecologische schoonmaakzeep, en zeer multifunctioneel.

Enkele eigenschappen

 • Zuinig in het gebruik en veelzijdig huishoudelijk schoonmaakmiddel.
 • Onderhoud en glans voor iedere vloer.
 • Keuken- en badkamerreiniger, ook te gebruiken als afwasmiddel.
 • Roestvrijstaal reiniger.
 • Vlekverwijderaar en kwastenreiniger.
 • Verwijdert schimmel veroorzaakt door bladluis.
 • Shampoo voor dieren zoals honden, katten, paarden.
 • Zacht voor de huid.
 • Gemaakt van olijfolie en laurierbesolie (geen additieven).
 • Hypoallergeen.

Ga naar het product voor meer huishoudelijke toepassingen.

Het voordeel duo bestaat uit een PET fles van 1 Liter en een handige tube van 250 ml.

Lees ook

[product_mod id=”36615″]

(0)

Garagezeep van Marius Fabre – een natuurlijke handreiniger

L’Atelier de Marius – werkplaatszeep die ook zuinig is op je handen

Marius Fabre is beroemd om zijn gepatenteerde plantaardige Savon Noir, een zwarte huishoudzeep. De Atelier Savon garagezeep / karweizeeep is een zachte pasta op basis van biologische olijfolie en gemalen olijvenpitten. De zeep is ontwikkeld voor het reinigen van zeer vuile handen die zwaar werk hebben verricht. Denk aan sleutelen,  tuinieren, klussen en werken met smeerolie. De zeep verwijdert ieder spoortje verf, modder of vet.

De meeste scrubzepen zijn op basis van petrochemische producten en oplosmiddelen en zijn schadelijk voor de huid en het milieu. Marius Fabre is erin geslaagd een volkomen natuurlijke zachte zeep te ontwikkelen met gemalen olijvenpitten die een scrubbende werking hebben zonder de huid te beschadigen. Deze zuiver plantaardige zeep zorgt voor grondig schone en zachte handen. De zeep is biologisch afbreekbaar en volkomen veilig voor de huid en het milieu.

De Savon Noir zeep is verkrijgbaar in een pot van 200 ml en 1 liter.

En je verzorg je handen na al dat zware werk extra goed met de handcrème van Marius Fabre uit dezelfde Atelier serie: reinigende en verzorgende producten voor de werkplaats

L’Atelier de Marius – handcrème voor het zware werk

De Atelier handcrème van Marius Fabre is naast de garagezeep speciaal ontwikkeld voor de droge en beschadigde huid.
De crème werkt herstellend en is uitstekend geschikt als uw handen veel te verduren hebben gehad, bijvoorbeeld door tuinieren, klussen of werken met smeerolie.
De hydraterende en verzorgende handcrème bevat olijfolie, karitéboter, calendula en essentiële oliën van lavendel en Chinese kamfer.
De crème kalmeert de huid, voorkomt ontstekingen en heeft een antiseptische werking. De crème trekt snel in en is volkomen vrij van kleurstoffen en parabenen.

Inhoud: 75 ml

Zwarte Zeep van Marius Fabre

Marius Fabre maakt ook een universele reinigende zeep. Deze zeep heeft een sterk reinigend vermogen en bevat toch geen enkel chemisch additief.

Leer voor meer toepassingen de gebruiksaanwijzing:

Zwarte Zeep gebruiksaanwijzing

(0)

 • Hydraterend – droogt de huid uit
 • Reinigt het lichaam, haar en zelfs wasgoed
 • Natuurlijke antibacteriële eigenschappen
 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • Niet getest op dieren
 • Vegetarisch /plantaardig
 • Geen dierlijke vetten
 • Geen kunstmatige geurstoffen
 • Geen kunstmatige kleurstoffen
 • Geen chemicaliën
 • Geen kunstmatige conserveringsmiddelen
 • Bevat geen lanoline
 • Geen parabenen
 • Geen natriumlaurylsulfaat
 • Geen palm olie – draagt ​​niet bij aan verkleinen van het regenwoud
 • Biologisch afbreekbaar
 • Milieuvriendelijk
 • Motwerend – leg het in kledinglades en kasten om kleding te beschermen

Enkele voorbeelden van onze Aleppo producten

 • Aleppo Soap Co – Vloeibare Aleppo zeep Roos 1L navulling

   Aleppo Zeep navulverpakking  / zeeppompje - geparfumeerd met roos

  Deze hoogwaardige cosmetische zeep reinigt en verzorgt de huid, dankzij de Aleppo zeep, die nog op ambachtelijke wijze wordt gemaakt. Zeer zacht, plantaardig, op basis van olijfolie en laurierbesolie. Geparfumeerd met roos. Voor dagelijks gebruik voor het gehele lichaam, van top tot teen. Bovendien economisch in het gebruik. Deze navulverpakking van 1L beschikt bovendien ook over een pompje. Bevat 1000ml
  19,95 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Tadé – Méditerranée – Vloeibare Aleppozeep 500ml Argan

  98,5% natuurlijk, hoog geconcentreerde vloeibare zeep met een uitzonderlijke zachtheid, rijk aan essentiële vetzuren en vitaminen, die perfect geschikt is voor de hygiëne van kwetsbare huidtypes met een delicaat evenwicht. De smeuïge, licht schuimende zeep voelt aangenaam aan en droogt de huid niet uit. Traditionele verzeping in een kookketel in verschillende fasen van edele en natuurlijke olijfolie, verrijkt tijdens het koken met biologische laurierolie. Beide oliën werden al door Hippocrates en Galenus geprezen om hun cosmetische deugden. Met de honinggeur van argan. Volledig biologisch afbreekbaar. Bij dagelijks gebruik op gezicht en lichaam wordt de opperhuid gezuiverd en beschermd. De zeep helpt een goede hydratatie te handhaven.
  15,95 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Aleppo Soap Co – Aleppo zeep 20% Laurier 3x 200gr

  Aleppo Zeep 20% (met 20% laurierbesolie) van ALEPPO SOAP Co Familieverpakking 3 stuks Traditionele Aleppo zeep op basis van olijfolie en de olie van laurierbessen. Deze zeep is in Aleppo ambachtelijk gemaakt in de zeepketel en daarna gedurende 9 maanden volgens het natuurlijke procedé gedroogd in de open lucht. Deze zeep is bijzonder geschikt voor het gezicht, het lichaam, de handen ..... Gewicht : 3 x 200 gram Bevat geen additieven, kleurstoffen of conserveringsmiddelen.  
  20,50 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Aleppo Soap Co – Vloeibare Aleppo zeep 500ml Jasmijn

   Aleppo Zeep in een zeeppompje - geparfumeerd met jasmijn

  Deze hoogwaardige cosmetische zeep reinigt en verzorgt de huid, dankzij de Aleppo zeep, die nog op ambachtelijke wijze wordt gemaakt. Zeer zacht, plantaardig, op basis van olijfolie en laurierbesolie. Ggeparfumeerd met jasmijn. Voor dagelijks gebruik voor het gehele lichaam, van top tot teen. Bovendien economisch in het gebruik. Bevat 500ml
  12,95 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Nieuw

  Tadé – Méditerranée – Vloeibare Aleppozeep 500ml

  Biologische Vloeibare Aleppo Zwarte zeep voor het hele lichaam. Deze eco gecertificeerde Aleppo Zwarte zeep of Savon Noir van Tadé is een zeer zachte en bovendien zeer zuivere zeep van olijfolie en laurierbesolie met overtuigende voedende en hydraterende eigenschappen. Reinigt en verzorgt tegelijkertijd. Laurierolie heeft zich al eeuwen bewezen als cosmetisch ingrediënt van Aleppo zepen. Bovendien werkt het antibacterieel.
  logo-ecocert-organic-cosmeticGeschikt voor alle huidtypen, zeer geschikt voor de snel geïrriteerde huid.
  14,50 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Aleppo Soap Co – Aleppo zeep 30% Laurier 200gr

  Aleppo Zeep 30% (met 30% laurierbesolie) van ALEPPO SOAP co Traditionele Aleppo zeep op basis van olijfolie en de olie van laurierbessen. Deze zeep is in Aleppo ambachtelijk gemaakt in de zeepketel en daarna gedurende 9 maanden volgens het natuurlijke procedé gedroogd in de open lucht. Deze zeep is bijzonder geschikt voor het gezicht, het lichaam, de handen ..... Gewicht : 200 gram Bevat geen additieven, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Deze 200 grams zeep van 30% laurierbesolie is een traditionele Aleppo zeep. Ambachtelijk, van het begin van het verzepingsproces tot de natuurlijke droging. Gemaakt van olijfolie samen met soda (van zeezout)zeezout, gekookt in een ketel en vervolgens verrijkt met laurierbesolie, wordt de zeepmassa gedroogd gedurende negen maanden in de open lucht, nadat ze is gesneden in blokken en gestapeld. Het is deze methode die de zeep zijn warme kleur, koperachtige kleur verschaft. Deze oliën bieden een verzachtende en hydraterende en reinigende werking en zijn deze gemakkelijke af te spoelen. Deze 30% laurierbesolie is de “haut de gamme” variant van de verschillende Aleppo zepen van Tadé met zijn middelhoge laurierbesoliegehalte, zijn kalmerende en helende eigenschappen. Deze Aleppo zeep is mild, ideaal voor droge en snel geïrriteerde huid. Deze zeep verzacht de gevoelige huid en verminderd eczeem. Aleppo zeep is rijk aan verzadigde vetzuren en volkomen ecologisch (geen parabenen of laureth sulfaat of PEG, geen EDTA, geen formaldehyde, geen synthetische additieven). Aleppo zeep helpt zeep ook bij een aantal huidaandoeningen zoals eczeem, allergieën en psoriasis(te wijten aan antibacteriële eigenschappen van laurierbesolie (hoe meer laurier oliegehalte, hoe meer de zeep is effectief bij het verlichten eczeem. Ook is deze zeep zeer geschikt voor de gevoelige babyhuid. Deze zeep van ALEPPO SOAP co is 100% natuurlijke en ecologisch. De voorbeelden van gebruik zijn legio. Het verzorgd de huid van de hele familie. Eenvoudig in het dagelijkse gebruik is deze zeep ideaal voor het wassen van de handen, gezicht, het hele lichaam. Gebruik de Aleppo zeep op een vochtige huid of met een vochtige washand. Spoel goed na. De zuivere zachtheid van de olijfolie in combinatie met hydraterende eigenschappen van de laurier: deze Aleppo zeep is de kroon van de hammamtraditie. 100% plantaardig, dankzij de kracht van zijn natuurlijke ingrediënten is dit een ongeëvenaard schoonheidsproduct sinds de oudheid. Tadé Aleppo Soap co is sinds 20 jaar de referentie voor ambachtelijke Aleppo zeep van ongeëvenaarde kwaliteit. Ongeëvenaarde expertise en daadwerkelijk respect voor de traditie zijn belangrijke kenmerken van dit bedrijf.
  9,50 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Nieuw

  Tadé – Hammam Essential – Zuiverende zeep Rhassoul klei

  Deze hoogwaardige, extra hydraterende en goed schuimende hamamzeep is afkomstig uit het Nurgebergte boven Aleppo, bevat geen geurstoffen en is een echt wondermiddel voor overgevoelige huidtypes. De zeep wordt op ambachtelijke wijze gemaakt door middel van een koude verzeping in een kookketel in verschillende fasen van oliën van de eerste persing die rijk zijn aan essentiële vetzuren. Aan het einde van het koken wordt 15 % laurieolie toegevoegd, die bekend staat om zijn cosmetische werking. Klei: voor een zuiverende peeling van lichaam en gezicht die mee-eters en dode huidcellen verwijdert en de huid diepgaand reinigt.
  9,50 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Tadé – Hammam Essential – Aleppo zeep 5% Savon Peau Normale 200gr

  Aleppo Zeep 5% (met 5% laurierbesolie) van Tadé Traditionele Aleppo zeep op basis van olijfolie en de olie van laurierbessen. Deze zeep is in Aleppo ambachtelijk gemaakt in de zeepketel en daarna gedurende 9 maanden volgens het natuurlijke procedé gedroogd in de open lucht. Deze zeep is bijzonder geschikt voor het gezicht, het lichaam, de handen ..... Gewicht : 200 gram Bevat geen additieven, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Deze 200 grams zeep van 5% laurierbesolie is een traditionele Aleppo zeep. Ambachtelijk, van het begin van het verzepingsproces tot de natuurlijke droging. Gemaakt van olijfolie samen met soda (van zeezout)zeezout, gekookt in een ketel en vervolgens verrijkt met laurierbesolie, wordt de zeepmassa gedroogd gedurende negen maanden in de open lucht, nadat ze is gesneden in blokken en gestapeld. Het is deze methode die de zeep zijn warme kleur, koperachtige kleur verschaft. Deze oliën bieden een verzachtende en hydraterende en reinigende werking en zijn deze gemakkelijke af te spoelen. Deze aleppozeep met 5% laurierolie is een bijzonder goede dagelijkse zeep. Het laurierbesolie gehalte in de Aleppozepen loopt van 2% tot maximaal 40%. Rond de 40% is de zeep verzadigd. Deze Aleppo zeep is mild, ideaal voor droge en snel geïrriteerde huid. Deze zeep verzacht de gevoelige huid en verminderd eczeem. Aleppo zeep is rijk aan verzadigde vetzuren en volkomen ecologisch (geen parabenen of laureth sulfaat of PEG, geen EDTA, geen formaldehyde, geen synthetische additieven). Aleppo zeep helpt zeep ook bij een aantal huidaandoeningen zoals eczeem, allergieën en psoriasis(te wijten aan antibacteriële eigenschappen van laurierbesolie (hoe meer laurier oliegehalte, hoe meer de zeep is effectief bij het verlichten eczeem. Ook is deze zeep zeer geschikt voor de gevoelige babyhuid. Deze zeep van Tadé is 100% natuurlijke en ecologisch. De voorbeelden van gebruik zijn legio. Het verzorgd de huid van de hele familie. Eenvoudig in het dagelijkse gebruik is deze zeep ideaal voor het wassen van de handen, gezicht, het hele lichaam. Gebruik de Aleppo zeep op een vochtige huid of met een vochtige washand. Spoel goed na. De zuivere zachtheid van de olijfolie in combinatie met hydraterende eigenschappen van de laurier: deze Aleppo zeep is de kroon van de hammamtraditie. volledig plantaardig, dankzij de kracht van zijn natuurlijke ingrediënten is dit een ongeëvenaard schoonheidsproduct sinds de oudheid. Tadé Aleppo Soap co is sinds 20 jaar de referentie voor ambachtelijke Aleppo zeep van ongeëvenaarde kwaliteit. Ongeëvenaarde expertise en daadwerkelijk respect voor de traditie zijn belangrijke kenmerken van dit bedrijf.
  5,50 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
(0)

HOE HERKEN JE ECHTE ALEPPO ZEEP

« Enkele tips voor een goede aankoop van echte Aleppo zeep»

1. Eigenschappen van de zeep …

 • Echte Allepo zeep is bruin aan de buitenkant, groen aan de binnenkant > Bewijs van zijn natuurlijke oorsprong
 • Een onregelmatige kubus > Getuigt van de ambachtelijke productie
 • Onregelmatig van structuur > De grondstoffen zijn niet gezeefd
 • Specifieke geur > Verwijst naar de laurierbes olie en olijfolie
 • Kalligrafie van de meester zeepmaker > Bewijs van herkomst

2. Dit moet op het etiket staan …

 • Origine Syrië of « Made in Syria », afkomstig uit Syrië conform de EU wetgeving
 • 4 ingrediënten olijfolie, laurierbesolie, sodium hydroxide (soda) en water
 • Gemaakt in een ketel, door verwarming in een discontinu proces
 • Traceerbaarheid overeenkomstig de EU wetgeving

3. In het gebruik …

 • De zeep schuimt bijna niet > bewijs van de afwezigheid van kokosolie of palmolie
 • De zeep drijft in water > bewijs van de 9 maanden rijping in de open lucht.
 • De prijs kan niet te laag zijn > De bovengenoemde ingrediënten, het ambachtelijke proces en de kwaliteit hebben een prijs!

Lees ook

Alle informatie over Aleppo zeep samengevat

Wordt Aleppo zeep nog in Syrië gemaakt?

(0)

Voordelen Vloeibare zepen

 • pompjes zijn vaak decoratief / geen gerommel met zeepbakjes
 • handig in het gebruik / makkelijk te doseren
 • lossen direct op in water

Nadelen Vloeibare zepen

 • duurder
 • bevatten meer chemische toevoegingen
 • minder milieuvriendelijk (maar: er bestaan voor veel zepen navullingen)
 • minder geconcentreerd (vloeibare zepen bestaan hoofdzakelijk uit water)
 • gevoelig voor temperatuurschommelingen

Voordelen Harde zepen

 • voordelig
 • zeer geconcentreerd
 • eindeloos houdbaar
 • werking is onafhankelijk van  de omgevingstemperatuur
 • bevatten weinig of geen additieven zoals conserveringsmiddelen en toevoeginging om de viscositeit enz te reguleren
 • weinig verpakkingsmateriaal

Nadelen Harde zepen

 • zeepblokken worden vaak rommelig in het gebruik
 • er blijft altijd een restant onbruikbare zeep over (daarvoor bestaat de zeepklopper)
 • lijkt minder hygiënisch2 bij gebruik door meerdere personen (om dit op te lossen bestaan er mooie persoonlijke zeepdozen en kleine gastenzeepjes)

1 Uitgezonderd de niet ambachtelijke zepen.

2 De New York Times onderzocht dit naar aanleiding van een lezersvraag en kwam tot de conlusie dat het onwaarschijnlijk is dat  bacteriën zich verspreiden via een stuk zeep dat door meerdere personen wordt gebruikt. Deze uitkomst wordt ondersteund door meerdere onderzoeken.

Q. Does each member of the family need an individual bar of soap to prevent spreading germs, or do we have to switch to liquid soap?

A. Probably not, especially if the bar gets rinsed off between uses. A study published in 1988 in the journal Epidemiology and Infection concluded that washing even with contaminated bar soap is unlikely to transfer bacteria.

The study, done at the Dial Corporation Technical Center, said that while micro-organisms had recently been isolated from used soap bars, the findings of a low risk of cross-contamination were in agreement with two studies using different methodology.

In the 1988 study, prewashed and softened commercial deodorant soap bars were inoculated with E. coli and P. aeruginosa bacteria at levels 70 times as high as those reported on used soap bars. Then, 16 people were told to wash their hands as usual with the inoculated bars.

“After washing, none of the 16 panelists had detectable levels of either test bacterium on their hands,” the researchers wrote. “These findings, along with other published reports, show that little hazard exists in routine handwashing with previously used soap bars and support the frequent use of soap and water for handwashing.”

Vraag: Moet elk lid van het gezin zijn eigen stuk zeep gebruiken om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen, of moeten we overschakelen op vloeibare zeep?

Antwoord: Waarschijnlijk niet, vooral niet als het stuk zeep tussentijds wordt afgespoeld. Een onderzoek gepubliceerd in 1988 in het tijdschrift Epidemiology and Infection kwam tot de conclusie dat het zelfs gebruik van verontreinigde zeep waarschijnlijk geen bacteriën overbrengt.

De studie, uitgevoerd aan de Dial Corporation Technical Center, vermeldde dat terwijl er micro-organismen waren gevonden in al gebruikte stukken zeep, de bevindingen van een laag risico op kruisbesmetting in overeenstemming met twee andere onderzoeken die gebruik maakten van andere onderzoeksmethoden.

In het onderzoek uit 1988 werden commerciële stukken deodorant zeep bewust besmet met werden geënt met niveaus van E. coli en P. aeruginosa bacteriën die 70 keer hoger lagen dan aangetroffen in gebruikte stukken zeep. Daarna werden 16 mensen verteld om zoals gewoonlijk hun handen te wassen met de besmette stukken zeep.

“Na wassen had geen van de 16 panelleden aantoonbare niveaus van bacterie op hun handen,” schreven de onderzoekers. “Deze bevindingen, samen met andere gepubliceerde rapporten, tonen aan dat er weinig risico bestaat bij normaal handen wassen met eerder gebruikte stukken zeep en ondersteunen het frequente gebruik van harde zeep en water voor handen wassen.”

(0)

De  voordelen van olijfoliezeep,  zoals Aleppo zeep en Savon de Marseille

Bij het maken van zeep van olijfolie reageert de olijfolie met het loog (alkali, zouten). Maar in olijfolie bevinden zich actieve stoffen die tijdens dat proces niet veranderen of verzepen. Deze stoffen worden op de ingrediëntenlijsten van zepen onverzeepbare stoffen of insaponifiables genoemd. Ze worden niet verder gespecificeerd, wat wettelijk ook niet noodzakelijk is. Daarvoor zijn de hoeveelheden te klein. Eén van deze waardevolle bestanddelen is squalaan: een zeer gewaardeerd ingrediënt in dure cosmetica (zoals anti-aging cosmetica) dat in Savon de Marseille, Zwarte Zeep, Aleppo zepen en andere olijfoliezepen van nature al aanwezig is.

Squalaan

 Squalaan is een verzadigde koolwaterstof met 30 koolstofatomen. De naam verwijst naar squaleen (zie hieronder), dat in de natuur voorkomt onder meer in de leverolie van haaien en in plantaardige oliën (en ook in talg), en waaruit squalaan geproduceerd kan worden. Het is een volledig apolaire olieachtige vloeistof, die stabiel is ten opzichte van lucht en zuurstof.

Synthese

Squalaan wordt verkregen door de volledige hydrogenering van squaleen, waardoor alle dubbele bindingen omgezet worden in verzadigde verbindingen. Ook kan men de leverolie van haaien volledig hydrogeneren en daaruit squalaan afscheiden. Het wordt ook geïsoleerd uit olijfolie.

Toepassingen

In tegenstelling tot squaleen is squalaan stabieler tegenover oxidatie, en daarom is het beter geschikt dan squaleen als ingrediënt in cosmetische en parfumbereidingen. Squalaan wordt gebruikt als fixeermiddel voor parfums, als huidsmeermiddel in talrijke huidverzorgingsproducten en anti-rimpelcrèmes, en als drager voor vetoplosbare geneesmiddelen.

Het is ook geschikt als smeermiddel en als olie voor uurwerken en chronometers.

Omdat het stabiel is tegen oxidatie wordt het aan sommige zonnebrandcrèmes of kunststoffen toegevoegd als radicalenvanger, ter bescherming tegen de invloed van UV-licht.

Squalaan is een van de meest apolaire vloeistoffen, en wordt omwille van die eigenschap gebruikt als apolaire scheidingsvloeistof in gaschromatografie.

Squaleen

Squaleen is een meervoudig onverzadigde koolwaterstof (een triterpeen) met als brutoformule: C30H50. Het wordt in grote hoeveelheden gevonden in de leverolie van haaien (de naam squaleen verwijst naar Squalidae, een familie van haaien). Daarnaast komt het in kleine hoeveelheden (0,1 tot 0,7 %) voor in sommige plantaardige oliën zoals olijfolie, en gist.

De stof komt ook in het lichaam voor als een tussenstof bij de biosynthese van cholesterol. Het komt ook voor in talg (sebum).

Squaleen absorbeert zuurstof en wordt daarbij viskeus zoals lijnzaadolie. Het werd voor het eerst geïsoleerd uit de leverolie van haaien door Mitsumaro Tsujimoto [2]. Heilbron e.a. leidden de triterpeenstructuur van squaleen af [3]. In 1936 kon Nobelprijswinnaar Paul Karrer de juiste chemische structuur bepalen.

Squaleen wordt gebruikt als bactericide en als tussenproduct in de productie van farmaceutische stoffen, organische kleurstoffen, rubberchemicaliën, aromatische stoffen en oppervlakteactieve stoffen. Ook sommige cosmetische stoffen bevatten squaleen als “huidregulator” en “weefselhersteller“; waarbij wordt verwezen naar de anti-oxiderende en cholesterol-regulerende eigenschappen van squaleen. Squaleen speelt een kleine rol bij het dateren van vingerafdrukken jonger dan 15 dagen. Vingers zitten tot 15 dagen nog vol met eiwitten, aminozuren, squaleen en cholesterol, waar veel uit af te leiden is. Door squaleen volledig te hydrogeneren verkrijgt men de overeenkomstige, verzadigde koolwaterstof squalaan.

Bron Wikipedia

(0)

Zijn Zeepvlokken uit Wereldoorlog II nog bruikbaar?

Het is bekend dat Marseillezeep de tijd goed doorstaat. Ook Aleppo zepen worden van verdere rijping en droging alleen maar beter. Het onderstaande illustreert hoe goed traditionele zeep het verouderingsproces doorstaat. Een staaltje van 65+ zeep.

De Zusters trappistinnen van Brecht verkopen al ruim een halve eeuw zeepproducten die ze zelf maken. Speciaal voor hun Zomerwinkel van 8, 9 en 10 augustus hebben ze het assortiment uitgebreid met originele zeepvlokken uit de Tweede Wereldoorlog.

 “Naar jaarlijkse gewoonte stellen we onze kloostergebouwen gedeeltelijk open voor het publiek en kunnen de bezoekers onze zeepproducten aankopen. Ditmaal zijn we er uitzonderlijk in geslaagd om zeepvlokken uit de Tweede Wereldoorlog te kunnen aanbieden”, zegt zuster Katharina.

“Wij kregen die zeep van de zusters van Regina Pacis in Schoten. Waarvoor dank”, vervolgt zij. “Ze hadden een partij oude zeep gevonden bij het opruimen van hun zolder.”

Het gaat om zeven grote zakken van elk 20 kilogram gevuld met zeepvlokken, plus daarbij oude dozen met Sunlight-zeep en een partijtje Marseillezeep. “Allemaal heel oud, maar heel goed van kwaliteit en nog bruikbaar”, weet de Brechtse zuster. “Ik heb er tweemaal de vloer van de keuken mee gepoetst, met mooi resultaat als gevolg”, getuigt zuster Katharina.

(0)

De nieuwe huishoudelijke Aleppo zepen van Aleppo Home Co zijn nu verkrijgbaar bij SkinEssence.


Aleppo zeep is een uniek product, dat sinds de klassieke oudheid onveranderd is gebleven. De zeep heeft allereerst een goede reinigende werking. Daarnaast heeft de handgemaakte en volkomen natuurlijke zeep ook nog huidverzorgende kwaliteiten. Dankzij de olijfolie die de huid verzacht, beschermt en voedt en aan de laurierbesolie, vol onmisbare vetzuren, antioxidanten en vitaminen. De zeep is volledig biologisch afbreekbaar en volkomen veilig voor het milieu.

De huishoudzeep Aleppo zeep is zo multifunctioneel dat hij overal in huis kan worden gebruikt.


 • 100% natuurlijk, zeer milieuvriendelijk, zonder chemische toevoegingen, conserveermiddelen of palmolie.
 • Volledig biologisch afbreekbaar en hypoallergeen
 • Geschikt voor iedere huid, ook de zeer gevoelige
 • Volkomen veilig voor het milieu.

[gview file=”https://www.skinessence.nl/wp-content/uploads/2017/01/Aleppo-Home-A4-Huishoud-zepen.pdf”]


 • Aleppo Home Co – Zwarte Zeep huishoudelijk Duo

  Aleppo zwarte zeep DUO voor huidhoudelijke gebruik - multireiniger Ter introductie voordelige & handige combinatie van de 1 liter verpakking en de tube van 250ml. Vloeibare huishoudelijke zwarte zeep traditioneel gemaakt van uitsluitend olijf en laurier olie verwarmd in koperen ketels. Ook geschikt voor de meest delicate en gevoelige huid. Bevat geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, petrochemische additieven etc. Hoogwaardige Aleppo zwarte zeep, duurzaam, economisch en multifunctioneel. PET fles van 1 Liter + Tube 250 ml
  15,95 Koop product
  Vergelijk
 • Aleppo Home Co – Zeepvlokken voor de was 1kg

  Aleppo zeepvlokken van Aleppo Home Co.  worden op de  traditionele manier gemaakt van olijfolie en laurier olie. Deze authentieke Aleppo zeep wordt daarna geschaafd tot zeepvlokken: een duurzaam wasmiddel geschikt al het wasgoed. Aleppo zeepvlokken zijn rijk aan natuurlijke, actieve componenten. Aleppo Home Co. producten bevatten geen chemische grondstoffen, kunstmatige kleur- en geurstoffen, oplosmiddelen of bewaarmiddelen. Wassen met deze zeepvlokken wordt aanbevolen voor al  het wasgoed, en in het bijzonder voor delicate stoffen zoals zijde, wol, babykleding, lingerie en linnen. In alle opzichten een duurzaam en ecologisch wasmiddel. Aleppo Soap Co is met deze zeepvlokken de enige maker van zeepvlokken zonder palmolie. Gemaakt in Syrië Inhoud: 1kg
  16,95 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Aleppo Home Co – Zwarte huishoudzeep 5L

  Aleppo zwarte zeep voor huidhoudelijke gebruik - multireiniger - 5 liter bidon Vloeibare huishoudelijke zwarte zeep traditioneel gemaakt van uitsluitend olijf en laurier olie verwarmd in koperen ketels. Ook geschikt voor de meest delicate en gevoelige huid. Bevat geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, petrochemische additieven etc. Hoogwaardige Aleppo zwarte zeep, duurzaam, economisch en multifunctioneel. 5 Liter
  Waardering 5.00 uit 5
  45,00 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Aleppo Home Co – Tube Zwarte huishoudzeep 250ml

  Aleppo zwarte zeep in een tube voor huishoudelijk gebruik - Multireiniger Vloeibare huishoudelijke zwarte zeep traditioneel gemaakt van uitsluitend olijf en laurier olie verwarmd in koperen ketels. Ook geschikt voor de meest delicate en gevoelige huid. Bevat geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, petrochemische additieven etc. Hoogwaardige Aleppo zwarte zeep, duurzaam, economisch en multifunctioneel. De tube is heel praktisch in het gebruik. Tube 250ml
  5,95 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk

Hieronder de mooie Franse folder van Aleppo Soap Co

[gview file=”https://www.skinessence.nl/wp-content/uploads/2017/01/CATALOGUE-FRANCAIS-ALEPPO-HOME-CO.pdf”]


(0)

Aleppo zeep uit Syrië

Bij gebruikers van Aleppo zeep leeft al langer de vraag hoe het er nu voorstaat met de productie van Aleppo zeep in Syrië. Is het mogelijk, na jaren van burgeroorlog nog op de traditionele manier zeep te maken en deze te exporteren?

In de Volkskrant van zaterdag 18 december schrijft Marjon Bolwijn hierover aan de hand van het verhaal van Fateh en Hassan. Hun zeepbedrijf werd in 2012 verwoest. Maar Hassan maakt nog steeds zeep in Aleppo en Fateh heeft een winkel en reist door Europa voor de verkoop.

Dit verhaal vertoont veel gelijkenissen met de geschiedenis van Thaddée, de eigenaar van het bedrijf Tadé Pays du Levant in Zuid-Frankrijk. De Tadé en Aleppo Soap Co zepen worden vanuit Frankrijk over heel Europa gedistribueerd vanuit Signes in de Provence.  Altijd zijn het echte Aleppo zepen, die met heel veel moeite uit Syrië worden geëxporteerd en nog altijd in Aleppo worden gemaakt. Op 2 november 2017 kwam het 274e transport Aleppo zepen uit Syrië in 20 jaar bij zijn bedrijf aan, ondanks de bijzonder moeilijke omstandigheden! De Franse publieke zender TF1 was erbij: bekijk hier de video

Tadé probeert ook iets bij te dragen aan de leefomstandigheden in Syrië en is één van de initiatiefnemers van les Baroudeurs de l’Espoir.

SkinEssence is een trotse verkopen van deze prachtige originele Aleppo zeep uit Syrië.

 

Bewaren

(0)

Zwarte Zeep van Marius Fabre wordt al veel gebruikt in de biologische landbouw en veehouderij. Met de zwarte zeep van Marius Fabre reinig je dagelijks de tepels en uiers van koeien, geiten en schapen vóór het melken.

Gebruiksaanwijzing: los wat zwarte zeep op in een emmer warm water.  Reinig de tepels met een schone doek juist voordat je met het melken van het individuele dier begint.

Toegestaan in de biologische landbouw conform EU reglement CE N°834/2007 

 

Zwarte zeep voor reinigen tepels voor het melken in de biologische veehouderij
(0)

We vergelijken hieronder de samenstelling van de bodylotion van NAIF Baby Care met de meest verkochte baby body lotion van de marktleider.

NAÏF gebruikt veel relatief dure plantaardige oliën als ingrediënt en maakt geen gebruik van de omstreden PEG’s en EDTA die we wel in het meest bekende baby verzorgings merk terugvinden.

NAIF maakt zijn bewering “Seriously natural ” volledig waar!

NAIF Bodylotion Body Lotion Marktleider
 
IngredientIngredientfunctie /BeschrijvingIngredientIngredientfunctie /Beschrijving
AquaWater oplosmiddelAquaWater, oplosmiddel
Macadamia Ternifolia Seed OilMacadamiaolieGlycerinGlycerine
Prunus Amygdalus Dulcis OilAmandelolieIsopropyl MyristateOplosmiddel, o.a. voor geurstoffen
Persea Gratissima OilAvocado olieCetearyl AlcoholEmulgator afkomstig van palmolie en kokosolie
GlycerinGlycerineGlyceryl stearateEmulgator afkomstig van palmolie en kokosolie
MethylpropanediolOplosmiddel dat andere stoffen helpt in de huid door te dringenDimethiconeSilicone
Gossypium OilKatoenzaad olieTapioca starchVerdikkinsmiddel van Tapioca (Cassavewortel)
Glyceryl Stearate CitrateEmulgatorPEG-100 StearateSurfactant: bevordert schuimen en oplossen olie in water, voor reiniging
CetylAlcoholEmulgator afkomstig van palmolieBisabololChemische variant van de bast van de Candeia boom (tegen schimmels en bacteriën)
Cetearyl AlcoholEmulgator afkomstig van palmolie en kokosolieChamomilla Recutita Flower ExtractEchte Kamille Bloem extract
ParfumCetyl PalmitateEster van palmitinezuur en cetylalcohol (vetalcohol van plantaardige oliën)
Xanthan GumArabische gomPEG-12 DimethiconeEen PEG gebonden met een op silocenen gebaseerde polymeer (niet toepassen op beschadigde huid)
Sucrose LaurateEmulgator afkomstig van suikers en plantaardige oliënStearic AcidStearinezuur Emgulgator
AlcoholOplosmiddel dat andere stoffen helpt in de huid door te dringenSodium Cetearyl SulfateSurfactant: bevordert schuimen en oplossen olie in water, voor reiniging
TocopherolVitamine EPalmitic AcidEmulgator afkomstig van palmolie
Helianthus Annuus Seed OilZonnebloemzaad oliePropylene glycolOplosmiddel met relatief hoog allergiepotentieel
BisabololChemische variant van de bast van de Candeia boom (tegen schimmels en bacteriën)Butylene GlycolOplosmiddel
Caprylyl GlycolEmulgatorDisodium EDTAMetaalbinder, conserveringsmiddel
PhenylpropanolConserveringsmiddelParfumGeurstof
Citric AcidResidu uit de productie van Glyceryl Stereate CitrateCaprylyl GlycolEmulgator, Conserveringsmiddel
Sodium HydroxideResidu uit de productie van één van de bovenstaande stoffenPhenoxyethanolConserveringsmiddel
(0)

72% op Marseille zeep: wat betekent dat?

Eén van de kenmerken van Savon de Marseille is dat hij 72% plantaardige oliën bevat. De rest van de zeep bestaat uit water. Hoe meer de zeep droogt, hoe meer water er verdampt. Het percentage plantaardige olie neemt dan toe. Tegelijkertijd wordt de zeep natuurlijk lichter in gewicht.

Al sinds de 17e eeuw stempelt men de Marseille zepen om namaak te voorkomen. Behalve de handtekening of stempel van de zeepzieder, de meester-zeepmaker, stempelde men net zoals nu 72% of extra pur op de zeep.

Een ouder stuk Savon de Marseille. Een deel van het water dat de zeep bevat is al verdampt, de zeep wordt er alleen maar rijker van!
Een ouder stuk Savon de Marseille. Een deel van het water dat de zeep bevat is al verdampt, de zeep wordt er alleen maar rijker van!
(0)

Wat betekent de vermelding surgras op een zeep (of een ander cosmetisch product)

Begin vorige eeuw vindt je voor het eerst zepen met de toevoeging surgras op de verpakking. Daarna kwamen er veel meer producten met deze benaming op de markt. Onder meer huidcrèmes, douchegels en shampoos. Deze producten zijn doorgaans afgestemd op de droge of vochtarme huid. De Franse term savon surgras laat zich niet makkelijk mooi vertalen: vette of zeer vette zeep komt misschien het meest dichtbij de oorspronkelijke betekenis.

Wat hebben deze producten gemeen?

Over het algemeen spreekt men van een surgras product als het is verrijkt met actieve vette ingrediënten. Ingrediënten, zoals plantaardige oliën, die sterk verwant zijn (of gelijkenis vertonen) met de huid. Plantaardige oliën in de surgras zepen laten bij het wassen en na het afspoelen met water een dunne beschermende laag of film achter. Dit zorgt ervoor dat de opperhuid beschermd wordt tegen uitdroging door verlies van vocht (water) als gevolg van aantasting van de zogenaamde zuurmantel (Fr. film hydrolipidique of En. Acid mantel).

zuurmantel Deze zuurmantel is een dun laagje van, schrik niet,  zweet en talg (afkomstig van onze talgklieren) dat een bijzonder belangrijke functie heeft bij de bescherming van onze opperhuid. Een laagje dat zoals de naam zegt licht zuur is (pH waarde). Het helpt het lichaam te beschermen tegen het in de huid doordringen van lichaamsvreemde stoffen, het heeft een belangrijke rol bij de vochtregulering van de opperhuid en beschermt tegen microben bacteriën, schimmels en parasieten.

Het zal duidelijk zijn dat een agressieve zeep deze laag verwijdert of aantast. Surgras zepen en andere cosmetische producten die door de toevoeging van plantaardig oliën(vetten) die veel onverzadigde vetzuren bevatten, helpen bij het repareren en beschermen van de opperhuid. Een dun laagje van deze oliën repareert na het gebruik van een  surgras zeep de hiervoor vermelde zuurmantel.  Surgras staat gelijk aan bescherming en zachtheid.

Wanneer gebruik je een surgras product

 Een droge huid is één van de meest voorkomende klachten. Het komt voor bij alle leeftijden en ook alle huidtypen. Een droge huid bevat te weinig huidvet (lipiden) en houdt niet voldoende water vast. De huid is gevoelig, krijgt snel rode vlekken, trekt, is wat ruw en mat.

Er zijn veel omstandigheden die een droge huid bevorderen.

 • blootstelling aan de elementen, zoals wind, hoge temperaturen
 • droge lucht van een airco of te sterke verwarming
 • te intensieve hygiëne, onder meer door te veel contact met zacht water
 • te lange en te hete douches of baden
 • blootstelling aan UV
 • kalkrijk water, gechloreerd water, reinigende producten met een te afwijkende pH van de huid
 • overgang
 • leeftijd
 • bijwerkingen van medicijnen
 • bepaalde aandoeningen zoals diabetes

Een droge huid heeft de neiging steeds droger te worden. Dagelijks gebruik van surgras producten kan deze trend doorbreken. Naast de voedende en hydraterende werking van surgras producten, geven deze producten onmiddellijk een gevoel van comfort: de huid trekt niet en blijft soepel.

Voor wie zijn surgras producten geschikt

Hoewel surgras zepen en producten voor iedere droge huid worden aanbevolen, zijn ze even goed aan te raden voor de normale en zelf vette huid. Ook deze huidtypen staan dagelijks bloot aan de bovengenoemde invloeden als wind, zon …..

Surgras zepen en producten zijn geschikt voor alle delen van het lichaam.

Deze producten voorzien in de noodzakelijke zorgen voor een verouderende huid. Deze is vaak droog en .gevoelig

En  ook de jonge huid, tijdens de periodes van groei, heeft behoefte aan de extra bescherming.

Surgras zepen in ons assortiment

 • Aleppo Soap Co – Aleppo zeep 20% Laurier 200gr

  Aleppo Zeep 20% (met 20% laurierbesolie) van ALEPPO SOAP co Traditionele Aleppo zeep op basis van olijfolie en de olie van laurierbessen. Deze zeep is in Aleppo ambachtelijk gemaakt in de zeepketel en daarna gedurende 9 maanden volgens het natuurlijke procedé gedroogd in de open lucht. Deze zeep is bijzonder geschikt voor het gezicht, het lichaam, de handen ..... Gewicht : 200 gram Bevat geen additieven, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Deze 200 grams zeep van 20% laurierbesolie is een traditionele Aleppo zeep. Ambachtelijk, van het begin van het verzepingsproces tot de natuurlijke droging. Gemaakt van olijfolie samen met soda (van zeezout)zeezout, gekookt in een ketel en vervolgens verrijkt met laurierbesolie, wordt de zeepmassa gedroogd gedurende negen maanden in de open lucht, nadat ze is gesneden in blokken en gestapeld. Het is deze methode die de zeep zijn warme kleur, koperachtige kleur verschaft. Deze oliën bieden een verzachtende en hydraterende en reinigende werking en zijn deze gemakkelijke af te spoelen. Deze 20% laurierolie is de “haut de gamme” variant van de verschillende Aleppo zepen van Tadé met zijn middelhoge laurierbesoliegehalte, zijn kalmerende en helende eigenschappen. Deze Aleppo zeep is mild, ideaal voor droge en snel geïrriteerde huid. Deze zeep verzacht de gevoelige huid en verminderd eczeem. Aleppo zeep is rijk aan verzadigde vetzuren en volkomen ecologisch (geen parabenen of laureth sulfaat of PEG, geen EDTA, geen formaldehyde, geen synthetische additieven). Aleppo zeep helpt zeep ook bij een aantal huidaandoeningen zoals eczeem, allergieën en psoriasis(te wijten aan antibacteriële eigenschappen van laurierbesolie (hoe meer laurier oliegehalte, hoe meer de zeep is effectief bij het verlichten eczeem. Ook is deze zeep zeer geschikt voor de gevoelige babyhuid. Deze zeep van ALEPPO SOAP co is 100% natuurlijke en ecologisch. De voorbeelden van gebruik zijn legio. Het verzorgd de huid van de hele familie. Eenvoudig in het dagelijkse gebruik is deze zeep ideaal voor het wassen van de handen, gezicht, het hele lichaam. Gebruik de Aleppo zeep op een vochtige huid of met een vochtige washand. Spoel goed na. De zuivere zachtheid van de olijfolie in combinatie met hydraterende eigenschappen van de laurier: deze Aleppo zeep is de kroon van de hammamtraditie. 100% plantaardig, dankzij de kracht van zijn natuurlijke ingrediënten is dit een ongeëvenaard schoonheidsproduct sinds de oudheid. Tadé Aleppo Soap co is sinds 20 jaar de referentie voor ambachtelijke Aleppo zeep van ongeëvenaarde kwaliteit. Ongeëvenaarde expertise en daadwerkelijk respect voor de traditie zijn belangrijke kenmerken van dit bedrijf.
  7,50 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Aleppo Soap Co – Aleppo zeep 30% Laurier 200gr

  Aleppo Zeep 30% (met 30% laurierbesolie) van ALEPPO SOAP co Traditionele Aleppo zeep op basis van olijfolie en de olie van laurierbessen. Deze zeep is in Aleppo ambachtelijk gemaakt in de zeepketel en daarna gedurende 9 maanden volgens het natuurlijke procedé gedroogd in de open lucht. Deze zeep is bijzonder geschikt voor het gezicht, het lichaam, de handen ..... Gewicht : 200 gram Bevat geen additieven, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Deze 200 grams zeep van 30% laurierbesolie is een traditionele Aleppo zeep. Ambachtelijk, van het begin van het verzepingsproces tot de natuurlijke droging. Gemaakt van olijfolie samen met soda (van zeezout)zeezout, gekookt in een ketel en vervolgens verrijkt met laurierbesolie, wordt de zeepmassa gedroogd gedurende negen maanden in de open lucht, nadat ze is gesneden in blokken en gestapeld. Het is deze methode die de zeep zijn warme kleur, koperachtige kleur verschaft. Deze oliën bieden een verzachtende en hydraterende en reinigende werking en zijn deze gemakkelijke af te spoelen. Deze 30% laurierbesolie is de “haut de gamme” variant van de verschillende Aleppo zepen van Tadé met zijn middelhoge laurierbesoliegehalte, zijn kalmerende en helende eigenschappen. Deze Aleppo zeep is mild, ideaal voor droge en snel geïrriteerde huid. Deze zeep verzacht de gevoelige huid en verminderd eczeem. Aleppo zeep is rijk aan verzadigde vetzuren en volkomen ecologisch (geen parabenen of laureth sulfaat of PEG, geen EDTA, geen formaldehyde, geen synthetische additieven). Aleppo zeep helpt zeep ook bij een aantal huidaandoeningen zoals eczeem, allergieën en psoriasis(te wijten aan antibacteriële eigenschappen van laurierbesolie (hoe meer laurier oliegehalte, hoe meer de zeep is effectief bij het verlichten eczeem. Ook is deze zeep zeer geschikt voor de gevoelige babyhuid. Deze zeep van ALEPPO SOAP co is 100% natuurlijke en ecologisch. De voorbeelden van gebruik zijn legio. Het verzorgd de huid van de hele familie. Eenvoudig in het dagelijkse gebruik is deze zeep ideaal voor het wassen van de handen, gezicht, het hele lichaam. Gebruik de Aleppo zeep op een vochtige huid of met een vochtige washand. Spoel goed na. De zuivere zachtheid van de olijfolie in combinatie met hydraterende eigenschappen van de laurier: deze Aleppo zeep is de kroon van de hammamtraditie. 100% plantaardig, dankzij de kracht van zijn natuurlijke ingrediënten is dit een ongeëvenaard schoonheidsproduct sinds de oudheid. Tadé Aleppo Soap co is sinds 20 jaar de referentie voor ambachtelijke Aleppo zeep van ongeëvenaarde kwaliteit. Ongeëvenaarde expertise en daadwerkelijk respect voor de traditie zijn belangrijke kenmerken van dit bedrijf.
  9,50 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Aleppo Soap Co – Aleppo zeep met klei 150gr

  Surgras Aleppo Argile Gommante zeep, een Aleppo exfoliërende zeep voor zeer gevoelige, normale tot gemengde huid. De zeep is gemaakt van olijfolie, laurierbesolie en rode klei (rassoul) van hoge kwaliteit. Deze zeep is rijk aan sporenelementen, en verzadigde vetzuren. Daardoor is de zeep zacht en effectief bij voor het verwijderen van de dode huidcellen. Deze exfoliërende zeep, die in tegenstelling tot een zogeheten mechanische scrubzeep, geen harde deeltjes bevat, is veel milder voor uw huid. Bovendien is deze zeep surgras, en heeft dus al een hydraterende werking, en respecteert en repareert het bovenste laagje op uw huid, dat bij de weerstand van de huid een belangrijke functie heeft. Het blijft natuurlijk een goede gewoonte om na het gebruik van exfoliërende zepen en scub producten uw huid extra te verzorgen met een hydraterende crème of een verzorgende olie. Gewicht 150 gram verpakt in een kartonnen doosje
  7,50 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Aleppo Soap Co – Aleppo Zeep met thee 150gr voor de zeer gevoelige en delicate huid

  Surgras Aleppo Thee zeep, een Aleppo Thee zeep voor zeer gevoelige en delicate huid. De zeep is gemaakt van olijfolie, laurierbesolie en theebladeren. Thee wordt al heel lang gebruikt in bij huidverzorging vanwege de aanwezige tannines, de antioxidanten. Thee helpt de huid jong, soepel en elastisch te blijven. Voor de dagelijkse verzorging van gezicht en het gehele lichaam Gewicht 150 gram verpakt in een kartonnen doosje
  7,50 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Aleppo Soap Co- Aleppo Zeep Laurier Nobel 35% 150gr – voor zeer droge en snel geïrriteerde huid

  Extra milde surgras Aleppo zeep, een zogenaamde vette zeep die werkelijk geschikt is voor een zeer droge huid of een snel geïrriteerde (intolerante) huid. De zeep is gemaakt van koudgeperste virgin olijfolie, waaraan aan het eind van het verzepingsproces 35% van het olievolume laurierbesolie van de beste kwaliteit is toegevoegd. De Egyptenaren en de Grieken waardeerden in de Oudheid al de cosmetische waarde van lauriesbesolie. Wij weten nu dat die rijkdom te danken is aan de aanwezigheid van vitamine E, anti-oxidanten en de hydraterende (vochtvasthoudende en vochtinbrengende) werking van de essentiële vetzuren. De zeep heeft een handzaam 150 gram formaat. Voor de dagelijkse verzorging van gezicht en het gehele lichaam Gewicht 150 gram verpakt in een kartonnen doosje
  7,50 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Tadé – Hammam Essential – Aleppo zeep 25% Savon Peau Sensible 200gr

  Aleppo Zeep 25% (met 25% laurierbesolie) van Tadé Traditionele Aleppo zeep op basis van olijfolie en de olie van laurierbessen. Deze zeep is nog in Aleppo ambachtelijk gemaakt in de zeepketel en daarna gedurende 9 maanden volgens het natuurlijke procedé gedroogd in de open lucht. Deze zeep is bijzonder geschikt voor het gezicht, het lichaam, de handen ..... Gewicht : 200 gram Bevat geen additieven, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Deze 200 grams zeep van 25% laurierbesolie is een traditionele Aleppo zeep. Ambachtelijk, van het begin van het verzepingsproces tot de natuurlijke droging. Gemaakt van olijfolie samen met soda (van zeezout)zeezout, gekookt in een ketel en vervolgens verrijkt met laurierbesolie, wordt de zeepmassa gedroogd gedurende negen maanden in de open lucht, nadat ze is gesneden in blokken en gestapeld. Het is deze methode die de zeep zijn warme kleur, koperachtige kleur verschaft. Deze oliën bieden een verzachtende en hydraterende en reinigende werking en zijn deze gemakkelijke af te spoelen. Deze 25% laurierolie is de “haut de gamme” variant van de verschillende Aleppo zepen van Tadé met zijn hoge laurierbesoliegehalte, zijn kalmerende en helende eigenschappen. Deze Aleppo zeep is mild, ideaal voor droge en snel geïrriteerde huid. Deze zeep verzacht de gevoelige huid en verminderd eczeem. Aleppo zeep is rijk aan verzadigde vetzuren en volkomen ecologisch (geen parabenen of laureth sulfaat of PEG, geen EDTA, geen formaldehyde, geen synthetische additieven). Aleppo zeep helpt zeep ook bij een aantal huidaandoeningen zoals eczeem, allergieën en psoriasis(te wijten aan antibacteriële eigenschappen van laurierbesolie (hoe meer laurier oliegehalte, hoe meer de zeep is effectief bij het verlichten eczeem. Ook is deze zeep zeer geschikt voor de gevoelige babyhuid. Deze zeep van Tadé is 100% natuurlijke en ecologisch. De voorbeelden van gebruik zijn legio. Het verzorgd de huid van de hele familie. Eenvoudig in het dagelijkse gebruik is deze zeep ideaal voor het wassen van de handen, gezicht, het hele lichaam. Gebruik de Aleppo zeep op een vochtige huid of met een vochtige washand. Spoel goed na. De zuivere zachtheid van de olijfolie in combinatie met hydraterende eigenschappen van de laurier: deze Aleppo zeep is de kroon van de hammamtraditie. 100% plantaardig, dankzij de kracht van zijn natuurlijke ingrediënten is dit een ongeëvenaard schoonheidsproduct sinds de oudheid. Tadé AleppoSoapco is sinds 20 jaar de referentie voor ambachtelijke Aleppo zeep van ongeëvenaarde kwaliteit. Ongeëvenaarde expertise en daadwerkelijk respect voor de traditie zijn belangrijke kenmerken van dit bedrijf.
  8,50 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Tadé – Hammam Essential – Aleppo zeep 35% Savon Peau Hypersensible 200gr

  Aleppo Zeep 35% (met 35% laurierbesolie) van Tadé Traditionele Aleppo zeep op basis van olijfolie en de olie van laurierbessen. Deze zeep is nog in Aleppo ambachtelijk gemaakt in de zeepketel en daarna gedurende 9 maanden volgens het natuurlijke procedé gedroogd in de open lucht. Deze zeep is bijzonder geschikt voor het gezicht, het lichaam, de handen ..... Gewicht : 200 gram Deze 200 grams zeep van 35% laurierbesolie is een traditionele Aleppo zeep. Ambachtelijk, van het begin van het verzepingsproces tot de natuurlijke droging. Gemaakt van olijfolie samen met soda (van zeezout)zeezout, gekookt in een ketel en vervolgens verrijkt met laurierbesolie, wordt de zeepmassa gedroogd gedurende negen maanden in de open lucht, nadat ze is gesneden in blokken en gestapeld. Het is deze methode die de zeep zijn warme kleur, koperachtige kleur verschaft. Deze oliën bieden een verzachtende en hydraterende en reinigende werking en zijn deze gemakkelijke af te spoelen. Deze 35% laurierolie is de “haut de gamme” variant van de verschillende Aleppo zepen van Tadé met zijn hoge laurierbesoliegehalte, zijn kalmerende en helende eigenschappen. Deze Aleppo zeep is mild, ideaal voor droge en snel geïrriteerde huid. Deze zeep verzacht de gevoelige huid en verminderd eczeem. Aleppo zeep is rijk aan verzadigde vetzuren en volkomen ecologisch (geen parabenen of laureth sulfaat of PEG, geen EDTA, geen formaldehyde, geen synthetische additieven). Aleppo zeep helpt zeep ook bij een aantal huidaandoeningen zoals eczeem, allergieën en psoriasis(te wijten aan antibacteriële eigenschappen van laurierbesolie (hoe meer laurier oliegehalte, hoe meer de zeep is effectief bij het verlichten eczeem. Ook is deze zeep zeer geschikt voor de gevoelige babyhuid. Deze zeep van Tadé is 100% natuurlijke en ecologisch. De voorbeelden van gebruik zijn legio. Het verzorgd de huid van de hele familie. Eenvoudig in het dagelijkse gebruik is deze zeep ideaal voor het wassen van de handen, gezicht, het hele lichaam. Gebruik de Aleppo zeep op een vochtige huid of met een vochtige washand. Spoel goed na. De zuivere zachtheid van de olijfolie in combinatie met hydraterende eigenschappen van de laurier: deze Aleppo zeep is de kroon van de hammamtraditie. 100% plantaardig, dankzij de kracht van zijn natuurlijke ingrediënten is dit een ongeëvenaard schoonheidsproduct sinds de oudheid. Tadé AleppoSoapco is sinds 20 jaar de referentie voor ambachtelijke Aleppo zeep van ongeëvenaarde kwaliteit. Ongeëvenaarde expertise en daadwerkelijk respect voor de traditie zijn belangrijke kenmerken van dit bedrijf.
  Waardering 5.00 uit 5
  11,50 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
(Commenting: OFF)

Zwarte zeep of Savon Noir is in de eerste plaats een ecologisch schoonmaakmiddel. Maar het wordt ook veel gebruikt in de biologische land- en tuinbouw in Nederland en daarbuiten. Lees wat Cor van Gelderen over deze toepassing van de zwarte zeep van Marius Fabre te melden heeft.

Het gebruik van Zwarte Zeep tegen schildluis

Camellia japonica, de voorjaarscamellia  en Ilex aquifolium, de hulst zijn beruchte planten als het gaat om hun aantrekkelijkheid voor schildluis. Als de planten in optimale conditie zijn zullen ze er weinig last van ondervinden, maar verplanten of een standplaats op de tocht kan ze al kwetsbaar maken. Buiten het gebruik van Effectieve Micro-organismen om de natuurlijke weerbaarheid van de planten te verbeteren kan het zeer zinvol zijn om de luizen te bestrijden met het ecologisch verantwoorde Savon Noir. Bespuit de planten wel ruimhartig en vergeet vooral niet de onderkant van de bladeren goed te bespuiten. Daar houden de luizen zich namelijk op. Het is zinvol om de behandeling, afhankelijk van de ernst van de plaag, twee tot driemaal te herhalen in de zomer. Als bijkomend effect verdwijnt ook de zwarte schimmelaanslag, roetdauw geheten, die een behoorlijk ontsierend effect kan hebben. Deze schimmel groeit op de uitwerpselen van de schildluizen en is altijd een goede indicator van een luizenplaag. Met Savon Noir bestrijdt u niet alleen op een natuurvriendelijke wijze de hardnekkige schildluizen maar verwijdert u ook de ontsierende schimmelaantasting.

Bron: Cor van Gelderen

Over Beplantingsadviseur Cor van Gelderen

Cor van Gelderen is vennoot in de PlantenTuin Esveld, een familiebedrijf sinds 1865 actief als kwekers van tuinplanten. Als auteur en plantenfotograaf reist hij in binnen en buitenland, altijd op zoek naar mooie beelden en goede beplantings-ideeën. Als kweker van duizenden verschillende planten kent hij de bijzondere kwaliteiten van deze planten uit eigen ervaring. Inspiratie ontleent hij allereerst uit de mogelijkheden die de tuin zelf biedt, maar ook put hij uit de beelden opgedaan tijdens zijn reizen.

Cor van Gelderen gebruikt de zwarte zeep van Marius Fabre

Plantentuin Esveld -Rijneveld 72 – 2771XS – Boskoop – www.esveld.nl

Het kant en klare product

Of meng zelf

(Commenting: OFF)


Verslag van een ervaringsdeskundige


Tadé scheerzeep is geen gevestigde naam onder scheerfanaten. Die zweren vaak bij hun favoriete merkzeep.

Daarom is de onderstaande review[1] de moeite waard.

Wanneer je makkelijk aan Tadé Aleppo scheerzeep kan komen, raad ik je aan het te proberen. Afgelopen week deed ik dat zelf en het is geweldig. Het ruikt misschien iets anders dan we gewend zijn, maar verder is alles gewoon goed!

Normaal verwacht ik niet veel van olijf scheerzepen. Te vaak waren aankopen op internet met als belangrijkste ingrediënt olijfolie een teleurstelling. Die ervaringen hebben me geleerd voorzichtig te zijn.

Maar ik had ondertussen een paar keer over Tadé gehoord. Toen ik het zelf op internet tegenkwam wilde ik deze scheerzeep toch een kans geven.

Mijn ervaring is dat olijfzepen niet van veel water houden, zeker niet van heet water, en als je er al in slaagt wat schuim te maken is dat gelijk weer verdwenen.

Normaal bevochtig ik de scheerzeep met ongeveer een theelepel water, en schud ik het water uit de kwast. Toen ik dit bij de Tadé zeep probeerde, was ik niet bedacht op het resultaat. Het schuim was zo dik dat ik de kwast niet op de scheerzeep kon bewegen en de scheerkwast (een Plisson HMW 10) oververzadigd raakte.

Pas na het toevoegen van 6x zoveel water veranderde de rubberen substantie in de hals van mijn scheerkwast in het rijkste, fluweelachtige schuim dat ik in lange tijd had gehad. En dit ondanks het harde water waar ik het helaas mee moet doen.

Als talg junkie doet het pijn om toe te geven dat deze zeep beter is dan de talg zepen die nu te koop zijn, en presteert deze Tadé scheerzeep alleen minder dan mijn favoriete Yardley scheerzeep[2].


[1] op een Engels scheerforum

[2] Yardley scheerzeep is niet meer verkrijgbaar, maar wordt nog steeds verhandeld op gespecialiseerde sites.

vintage-yardley-shaving-soap-in-wood-bowl-sealed


Hieronder vindt je de Aleppo Scheerzeep producten die te koop zijn in onze shop

(0)

Zo maak je zelf vloeibare huishoud zeep

Het is heel eenvoudig om zelf vloeibare zeep te maken. Het werkt zeker zo goed als de schoonmaakmiddelen die je in de supermarkt haalt en je weet precies wat erin zit. En geurtjes hoef je eigenlijk niet toe te voegen want het ruikt van nature al lekker fris.

 • Rasp een blok Savon de Marseille met een keukenrasp of gebruik zeepvlokken.
 • Knijp / pers een halve citroen uit. Reserveer het sap.
 • Vul een schenkkan, pan of ruime schaal met heet water (één liter).
 • Voeg een eetlepel witte (natuur)azijn[1] toe
 • Voeg citroensap en zeepvlokken of zeeprasp toe (25 gram).
 • Meng de vloeistof net zolang tot alle zeepvlokken of zeeprasp is opgelost.
 • Laat de vloeistof afkoelen!
 • Voeg eventueel een paar druppels essentiële olie toe (kan ook in plaats van de citroen)
 • Wanneer het resultaat nog iets te dik is (bijvoorbeeld voor een zeeppompje) voeg je naar behoeft nog een beetje heet water toe, meng je nogmaals en laat je het mengsel opnieuw afkoelen. Is de vloeistof te dun, voeg dan heel weinig zeepvlokken opgelost in een kleine hoeveelheid kokend water toe en meng ook weer.
 • Vul een reservoir (afsluitbare plastic fles, vul ook gelijk een zeeppompje) met jouw zelfgemaakte vloeibare schoonmaakmiddel

Het product is nu klaar voor gebruik. Nu is schoonmaken een stuk leuker! En je weet precies waar je meer werkt.

Ingrediënten voor 1 liter vloeibaar schoonmaakmiddel

25 gram Savon de Marseille

1 eetlepe of twee eetlepels witte (natuur) azijn

1 liter warm tot heet water

een hele of halve citroen (hoeft niet moeders mooiste te zijn, maar citroen is aangenaam voor je huid, en voegt weer een beetje frisheid aan de zeep toe) of een paar druppels van je geliefde essentiële olie (lavendel, munt, eucalyptus etc)

Gebruik

Voeg 20ml (een koffiekopje of kleine drinkbeker) toe aan een sopje (emmer) voor de schoonmaakklus. Succes! En in een pompje is het zeer handig op het aanrecht.

Kosten

Per liter vloeibare zeep bedragen de kosten van de zeepvlokken ongeveer € 0,45. Daarbij komen dan nog een paar eurocent voor de azijn en de prijs van een halve citroen of een paar druppels essentiële olie.

Nog enkele tips

 • Als je gebruik maakt van een condens droger kan je het gedemineraliseerde condenswater bewaren voor je zelfgemaakte schoonmaakmiddel. Gooi dit water niet weg, maar gebruik het voor het maken van de vloeibare zeep. Het water bevat dan geen kalk wat de reinigende werking van de zeep zal verbeteren. De aanwezige zeep zal zich niet aan de kalk in het water binden. Er verschijnt geen  aan het oppervlak van de zeep de randen. Wanneer je voor het schoonmaken zelf wel aangewezen bent op hard water zal de zeep altijd eerst  calcium en magnesium in het water reageren. Dit doet iedere zeep. De commerciële zepen bevatten stoffen die deze stoffen  in het water binden, maar deze stoffen wil je nu juist niet gebruiken (bv. EDTA en Tetrasodium Etidronate).
 • Schrijf de hoeveelheid water en het gewicht van de zeepvlokken die je uiteindelijk gebruikt even op. Dan weet je dat je de volgende keer precies het gewenste resultaat krijgt
 • De vloeibare zeep wordt pas dikker als deze volledig is afgekoeld. Denk niet te vroeg dat je een waterige substantie hebt bereid!
 • Gooi een leeg zeeppompje niet weg, bewaar deze voor deze vloeibare zeep.

Deze vloeibare zeep bevat geen stoffen die ervoor zorgen dat de zeep bij verschillende temperaturen even vloeibaar blijft. De zeep kan bij lage temperaturen gaan stollen. Dat is gelijk weer opgelost als de zeep weer opwarmt.

[1] Witte azijn is zeer voordelig verkrijgbaar bij jouw supermarkt of buurtwinkel

 • Marius Fabre – Lavoir – Vloeibaar ecologisch Wasmiddel ‘Lessive’ 1L

  Kant en klaar ecologisch wasmiddel van Marius Fabre Savon de Marseille zeepvlokken gemaakt op basis van 100% plantaardige ingrediënten, zonder enige toevoeging en zonder parfum. Zeer geschikt als een efficiënt en zacht wasmiddel, en wel speciaal voor de fijne was, babykleertjes, wol, zijde, kant etc. In het bijzonder bij een gevoelige huid of bij allergische reacties op de 'standaard' wasmiddelen is dit product de ideale oplossing. En bij de handwas is Savon de Marseille ook zacht voor uw handen. Biologisch afbreekbaar en zonder fosfaten vervuilt het wasmiddel van Marius Fabre het milieu niet. Een eerlijk ecologisch wasmiddel bij uitstek! In een verantwoorde PET verpakking van 1L    
  15,95 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Marius Fabre – Nature – Vloeibaar ecologisch Wasmiddel ‘Lessive’ 1L

  Kant en klaar ecologisch wasmiddel van Marius Fabre Savon de Marseille zeepvlokken gemaakt op basis van 100% plantaardige ingrediënten, zonder enige toevoeging en zonder parfum. Zeer geschikt als een efficiënt en zacht wasmiddel, en wel speciaal voor de fijne was, babykleertjes, wol, zijde, kant etc. In het bijzonder bij een gevoelige huid of bij allergische reacties op de 'standaard' wasmiddelen is dit product de ideale oplossing. En bij de handwas is Savon de Marseille ook zacht voor uw handen. Biologisch afbreekbaar en zonder fosfaten vervuilt het wasmiddel van Marius Fabre het milieu niet. Een eerlijk ecologisch wasmiddel bij uitstek! In een verantwoorde PET verpakking van 1L  
  15,95 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
(0)

Vloeibare Savon de Marseille Roos

Savon liquide de Marseille, à la Rose 500ml

Een nieuwe geur in het assortiment vloeibare zepen van Marius Fabre.

De zeep is gemaakt van kokosolie. Zeep van kokosolie heeft van nature een licht schuimende eigenschap. De zeep zeep is met roos geparfumeerd. Marius Fabre maakt deze zeep volgen de traditionele Savon de Marseille methode: het verzepingsproces van de kokosolie vindt plaats in een grote verwarmde zeepketel.

Een goede zeep voor de dagelijks wassen van handen, gezicht en lichaam. Deze zeep is op zijn plek onder de douche, in het bad en op het aanrecht.

Als het zeeppompje leeg is kun je het weer vullen met de 1L navulling. Het pompje bevat zoals gewoonlijk weer 500ml.


Roos is een heerlijke geur die we zelfs in de zomer niet veel meer in de tuin tegenkomen. De moderne roos, of we hem nu  in een vaas vinden, of in de tuin, is gekweekt op veel kwaliteiten zoals de bloemstructuur, weerstand en de lengte van het bloeiseizoen. De geur vinden we in dit rijtje niet terug. De geur van de oude rozen was (en is) bedwelmend en aangenaam sterk. Met een paar afgeknakte rozenbloemen kon je een grote ruimte heerlijk parfumeren. En minsten voor een week lang. Overigens zouden de rozenveredelaars nu weer letten op de geur bij de ontwikkeling van nieuwe rozen.


oude-rozen-varieteiten-in-de-roseraie-de-berty
Roses Anciennes in de rozentuin van Eleonore Cruse in de Ardèche
(0)

Kleine geschiedenis van de vloeibare zeep

De vloeibare zepen die nu vaak overal in onze huishouden en bij onze schoonmaakactiviteiten worden gebruikt zijn eigenlijk nog heel jong. Pas rond 1980 zie je ze op het aanrecht en in onze keukenkastjes verschijnen.

vloeibare-zeep-patent-uit-1865
Het patent van William Shepphard uit 1865

De gedocumenteerde geschiedenis van de vloeibare zeep start in 1865 met een uitvinding en patent van William Shepphard. Hij ontdekte dat oliën reageerden met het poeder uit ammonium carbonaat (gewonnen uit hertengeweien: EN. hartshorn) tot een soort dikke vloeibare zeep.

Vanaf 1900 werd vloeibare zeep gebruikt in de industrie, in de professionele schoonmaak wereld en in de publieke ruimte. Het wachten was op een revolutie in de verpakking van de zeep.

Eind jaren 70 kwamen bijvoorbeeld keramische pompjes op de markt die in luxe huishoudelijke winkels werden verkocht. Maar de werkelijke doorbraak kwam met het kunststof zeeppompje. Een belangrijke rol bij het succes van de vloeibare zeep was weggelegd voor het mechanisme van het zeeppompje zelf. Toegang tot dit patent gebonden product bepaalde in de beginjaren of je zeepmaker (vaak multinationals) voldoende zeep op de markt kon brengen. Een succesvolle Amerikaanse producent kocht in de jaren ’80 voor twee jaar alle zeeppompjes op en veegde gedurende die periode de grote concurrenten (als Procter & Gamble) van het speelveld … om later overgenomen te worden door één van de groten (Palmolive- Colgate).

In 1990 start Compagnie de Provence met de productie en verkoop van vloeibare Savon de Marseille. Later volgden de andere Savon de Marseille fabrikanten, zoals Marius Fabre.

Verschil vloeibare zeep en harde zeep

zeeptuimelaar-1
Voorbeeld van een zeeptuimelaar zoals die in de jaren ’60 – ’70 aanwezig was op veel scholen

Zeep wordt gemaakt door het combineren van vloeibare vetten (zoals plantaardige oliën en bij de goedkope zepen soms dierlijke vetten) met een base zoals natriumhydroxide (ook wel loog). Het proces wordt “verzeping” genoemd. De definitie van “verzepen” is  “vet of olie omzetten in zeep door reactie met een alkali.

Vloeibare zeep wordt op de zelfde manier gemaakt maar, maar met kaliumhydroxide in plaats van natriumhydroxide.

De termen “loog” of “natriumhydroxide” en kaliumhydroxide klinken misschien erg chemisch.

Maar je hoeft je geen zorgen te maken. De hydroxide resten worden aan het eind van het verzepingsproces weggespoeld. Tijdens het uitharden van de zeep verdwijnen laatste resten van de natriumhydroxide en het water uit het product: er resteert een mooi en veilig stuk zeep.

Verschil vloeibare zeep en douchegel

De meeste vloeibare zepen zijn dus het resultaat van het verzepingsproces van (vaak plantaardige) oliën. Douchegel bevat vaak in letterlijke zin geen zeep, maar oppervlakteactieve stoffen afkomstige uit de petrochemische industrie die voor de reinigende werking zorgen en het schuim. Daarbij is het belangrijk om te weten dat de schuimende werking van zeep aan de reinigende werking of huidverzorgende werking weinig toevoegt. Maar toch is het voor de consument een belangrijk koopargument. We verbinden schuim nog altijd met reinigen, schoon zijn, luxe ….

Een voordeel van douchegel is dat douchegel geen zeepresten achterlaat, en en douchegel is vaak ook bruikbaar als shampoo. En zoals alle vloeibare zepen is een gemakkelijk product voor op reis, zolang de verpakking niet lekt.

Toegevoegde stoffen

Vloeibare zepen en douchegels bevatten water en hebben dus (in tegenstelling tot sommige harde zepen als Savon de Marseille) conserveermiddelen nodig om bederf tegen te gaan, ze kunnen PH regelaars bevatten, verdikkingsmiddelen (dikte of viscositeit is temperatuurafhankelijk en om het pompje goed te laten werken zijn deze dus vaak nodig), vochtregelaars (zoals glycerine), stoffen die een glad gevoel aan de huid geven, kleurstoffen (zelfs glitters om het productuiterlijk te verfraaien), geurstoffen en UV filters om verkleuring tegen te gaan.

Een geval apart: Antibacteriële vloeibare zepen

Dit was de fabrikant die ooit de markt op zijn kop zette door alle zeeppomp verpakkingen zelf op te kopen. Procter & Gamble had het nakijken.
Dit was de fabrikant die ooit de markt op zijn kop zette door alle zeeppomp verpakkingen zelf op te kopen. Procter & Gamble had het nakijken. Later overgenomen door Colgate Palmolive

Over antibacteriële zeep kunnen we kort zijn. Grootschalig onderzoek, met name uit de Verenigde Staten (de grootste markt voor dit soort zepen) toont aan dat het grondig handen wassen met een traditionele zeep hetzelfde reinigende en ontsmettende resultaat oplevert. Het gebruik van antibacteriële zeep wordt ontraden. Deze onderzoeken waarschuwen met name voor de stoffen die aan deze antibacteriële zepen worden toegevoegd. Ze verminderen onze weerstand, kunnen gevaarlijk zijn voor onze gezondheid (hierover verschillen de meningen, maar waarom zou je blootstelling aan dit soort stoffen accepteren als ze toch niets toevoegen). Bovendien veroorzaken sommige van deze stoffen resistentie onder bacteriën en verminderen de toekomstige werking van antibiotica (als voorbeeld Triclosan in zepen en (voorheen) in tandpasta).

Het bovenstaande geldt niet voor bijzondere omstandigheden waar in een professionele specifieke hygiënische eisen worden gesteld.

Wie gaat winnen: harde zeep of vloeibare zeep

Er is in de westerse wereld een trend naar toenemend gebruik van vloeibare zepen onder jongeren. Onderzoek wijst uit dat jongeren harde zepen onhygiënisch vinden (onjuist maar begrijpelijk). Bovendien zijn zij gevoeliger dan de oudere generatie voor de gemaks-voordelen van de vloeibare zepen.

Harde zepen zijn in vergelijking tot vloeibare zepen veel economischer. Maar ze zijn minder “sexy”. Vloeibare zepen leveren marketeers meer mogelijkheden om de marge op de producten te vergroten.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid pleit veel voor de harde zepen. Deze zepen behoeven veel minder toevoegingen dat de vloeibare varianten (denk aan verdikkingsmiddelen, conserveringsmiddelen, anti-stollingsmiddelen, beschermers tegen verkleuring. Uit duurzaamheids-oogpunt heeft een harde zeep niets anders nodig dan plantaardige olie en eventueel een geurstof (essentiële olie). Ook de verpakkingsbehoefte van harde zeep is kleiner. Ook het transport is eenvoudiger (er wordt geen water vervoerd).

Vloeibare zepen leiden tot minder verspilling in openbare toiletten, restaurants, publieke ruimtes en vooral ook hotels (alleen in  de VS verdwijnen dagelijks 2.6 miljoen stukjes zeep in het afval)

Vloeibare zeep in PET flesjes en het gebruik van navulverpakkingen helpen het verpakkingsprobleem van vloeibare zepen iets op te lossen.

 

 

(0)

Wanneer we in Frankrijk op vakantie zijn hebben zepen in vele kleuren hebben grote aantrekkingskracht. De stalletjes met Savon de Marseille op de provencaalse markten doen het heel goed in onze vakantiealbums. Zeep met een kleurtje roept sowieso direct allerlei associaties op. Bij lavendel zeep denken we al snel aan de kleur van de lavendel velden. Het is dus niet zo vreemd dat we lavendelblauw in de zeepjes terug vinden. Maar niets is minder waar. De essentiële olie van lavendel is zoals alle essentiële oliën volkomen kleurloos, net zoals parfums vrijwel kleurloos zijn.

De zeepuitstallingen zijn dus een groot festijn van kleurstofffen, en even vaak ook van kunstmatige/synthetische geurstoffen.

En Savon de Marseille is het al helemaal niet. Savon de Marseille komt uit de regio Marseille, wordt gemaakt van olijfolie (de cosmetische zeep), of palmolie (als vlekkenzeep en voor de was). Savon de Marseille bevat geen kleurstoffen, geurstoffen en natuurlijk ook geen additieven. Die zijn ook helemaal niet nodig. Dit alles is vastgelegd in een charter waaraan de laatste vier fabrikanten uit de regio zich steevast houden. Deze zepen zijn, om zich te beschermen tegen al die namaak, herkenbaar aan onderstaand logo.

Certificaat van echte Savon de Marseille

Dat vele van de geurende gekleurde zepen uit Azië komen zal niemand verbazen. Ook wordt veel zeep als grondstof geimporteerd in Frankrijk (als korrel of een soort spaghetti) en daarna in Frankrijk afgewerkt en onder de naam Savon de Marseille verkocht.

Meer info vind je op de site van de overgebleven fabrikanten van de echte Savon de Marseille: www.label-savon-de-marseille.fr

Inmiddels werkt ook het Franse parlement aan bescherming van deze zeep.

label-savon-de-marseille-garantie

 

(0)

SkinEssence heeft een mooie collectie zeepdozen en zeephouders in  de collectie. De materialen zijn hout, geborsteld aluminium, marmer, zeepsteen, recycled tyre en koper.

SkinEssence heeft een mooie collectie zeepdozen en zeephouders in  de collectie. De materialen zijn hout, geborsteld aluminium, marmer, zeepsteen, recycled tyre en koper.

zeepdoos-en-35-aleppo-zeep

Tadé Zeepbakje van Recycled Tyre

(0)

Huidverzorging van een model – Arganolie en Savon de Marseille

Elke dag op mijn werk krijg ik weer een laag make-up op mijn gezicht gesmeerd. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten zijn deze meeste producten niet per se goed voor je gezondheid.

De afgelopen jaren hoor je steeds vaker over verkeerde producten met kankerverwekkende stoffen zoals paraben, sodium sulfate en wordt men meer en meer bewust wat voor een effect al deze chemicaliën op je gezondheid kunnen hebben. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en dus de grootste manier om pesticides binnen te krijgen. Helaas heb ik geen controle over welke producten er op een shoot gebruikt worden, en dat terwijl de staat van mijn huid voor mijn vak een van de belangrijkste aspecten is!

Hierdoor geef ik veel aandacht aan de verzorging van mijn huid wanneer ik vrij heb. De afgelopen jaren heb ik veel verzorgingsproducten geprobeerd van toners, naar serums, tot maskertjes. En dit alles heeft me geleerd wat het beste voor mijn huid en haar is: less is more.

Ieder persoon is uniek en voor iedereen werkt het anders, zo heb ik van nature een droge en sensitieve huid, dus goede hydratatie is belangrijk. Veel water drinken natuurlijk (cliché, maar moet toch genoemd worden) en daarnaast eigenlijk niet teveel suffen aan je huid. Door marketing van al deze cosmetische artikelen gaan we geloven dat we allerlei verschillende producten nodig hebben, maar de werkelijkheid leert dat je je huid en lichaam meer zijn gang kan laten gaan dan je denkt. Ik zie een groot verschil aan mijn huid in vergelijking met vroeger. Jaren geleden had ik vaker last van onzuiverheden en nu is mijn huid veel meer gaan stralen.

Cato van Ee gebruik Argan olie van Marius Fabre

Mijn huidverzorging routine gaat als volgt

 • Ik heb een blok olijfzeep van Marius Fabre. Marius Fabre is een klein familiebedrijf uit Marseille dat deze zeepblokken produceert. Zonder kleurstoffen, zonder parfum en zonder conserveringsmiddelen. Geen chemicaliën toegevoegd. Hiermee was ik ’s avonds mijn gezicht en haal ik ook mijn make-up af. Als ‘toner’ gebruik ik koud water.
 • Ik masseer mijn huid met 100% pure Argan olie van Marius Fabre. Ik heb veel verschillende oliën geprobeerd, maar van het overgrote deel kreeg ik onzuiverheden op mijn gezicht. Om eerlijk te zijn moest ik wel een beetje aan de natuurlijke geur wennen, aangezien de chemische parfum die we tegenwoordig zo gewend zijn hier namelijk in ontbreekt. Nu vind ik juist de natuurlijke geur van deze olie lekkerder dan de chemische gezichtscrèmes!
 • ’s Ochtends was ik mijn gezicht enkel met water. Weer gebruik ik de olie, behalve als ik een extreem droge huid heb, in dat geval gebruik ik een dikke verzorgende crème van Avene: Cicalfate crème.
 • Elke dag voel ik aan mijn huid wat het nodig heeft, want elke dag is weer anders. Voordat ik make-up op krijg smeer ik de Avene crème, zodat ik een beschermlaag heb tegen de producten die er gebruikt worden.
 • Om mijn make-up af te halen gebruik ik crealine van Bioderma. Een hele zachte reiniger waar je bijna alle soorten make-up goed mee weghaalt. Als er zware waterproof make-up op mijn ogen zit gebruik ik argan olie op een nat watje. Dat is de zachtste manier om de kwetsbare huid rond je ogen te reinigen. Olijf- of kokosolie kan ook!

Marius Fabre

Ik heb een mini obsessie voor Marius Fabre, waardoor mijn vrienden grappen dat Mr. Marius de liefde van mijn leven is. Hun producten zijn niet gecertificeerd biologisch, maar de natuurlijke ingrediënten zijn puur en het werkt echt. Dit is geen promo praatje en ik weet dat voor iedereen weer wat anders kan werken. Ik heb alleen zelf zo veel verschil aan mijn huid gemerkt dat ik deze tip graag met jullie wil delen. Het is belangrijk om te onthouden dat je huid alle producten ‘eet’ en je dus de juiste voedende producten moet gebruiken voor de buitenste laag van je lichaam. You are what your skin eats… Bon appetit!

Oorsponkelijk geplaatst op bedrock.nl

Arganolie & Savon de Marseille

Hieronder vind je de twee producten waarover Cato schrijft. De Savon de Marseille van Marius Fabre is er in verschillende vormen.

 • Marius Fabre – 1001 Bains – Pure Biologische Arganolie 50ml

  Huile d'argan biologique pour le visage et le corps Marius Fabre 100% pure biologische arganolie - Arganolie is rijk aan vitamine E en essentiële vetzuren die ervoor zorgen dat de huid zijn elasticiteit behoudt. Gaat uitdroging en huidveroudering tegen. De olie werkt herstellend en zorgt voor een goede vocht- en vetbalans van de huid. De eigenschappen van de arganolie zijn herstellend, hydraterend en voedend. Het werkt ook verzorgend voor het haar en de nagels. Tot slot reinigt de olie eveneens de huid. De olie is geschikt voor gezicht en lichaam, van de piepjonge babyhuid tot tot de meer "ervaren" huid. Deze mooi vormgegeven glazen flacon bevat bevat 50 ml. De Marius Fabre arganolie heeft het Bio eco-certificaat. De 100% pure arganolie is verkregen uit de eerste (koude) persing en daarmee van de best vindbare kwaliteit. Weer direct leverbaar vanaf 26 maart 2018. Je kan nu al bestellen!
  Waardering 5.00 uit 5
  22,50 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
 • Marius Fabre – Nature – Marseillezeep Extra Pur (olijfolie) 200gr

  Savon de Marseille extra pur van olijfolie - 100 gr Certificaat van echte Savon de Marseille De klassieke Savon de Marseille à l’huile d’olive komt uit de streek van de havenstad Marseille en wordt gemaakt van olijfolie. Zonder kleurstoffen, zonder parfum en zonder conserveringsmiddelen. Er worden geen andere stoffen toegevoegd. De zeep kent vele gebruiksmogelijkheden: wassen van het lichaam, wassen van hoofdhuid en haar, maar is ook geschikt voor de donkere was. De extra pure zeep is heilzaam voor de probleemhuid, eczeem en psoriasis. Ambachtelijk gemaakt in de Provence. Gewicht: 200gr
  4,75 Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk
(0)

Dan toch maar simpele reinigingsmiddelen gebruiken?

Een extra reden voor het gebruik van simpele reinigingsmiddelen zoals zwarte zeep of savon noir van Marius Fabre vind je in het artikel waarnaar hieronder wordt verwezen.

In de Guardian van 22 september 2016 wordt melding gemaakt van een onderzoek naar de effecten van genetisch gemodificeerde enzymen in schoonmaakmiddelen (en voedsel).

Het onderzoek richtte zich op medewerkers van de betreffende industrie die gedurende een periode van 3 maanden tot 10 jaar in aanraking waren gekomen met meerdere genetisch gemodificeerde enzymen in schoonmaakmiddelen en voeding.

. In één van de onderzoeksgroepen constateerde men 36% van de onderzochte personen met symptomen van astma en rhinitis. De uitkomsten moeten verder worden bevestigd door meer onderzoek. De belangen zijn  enorm: het gaat om een miljardenbusiness.

In dit omvangrijke onderzoek was één van de hindernissen de commerciële geheimhouding van de samenstelling van de producten met de onderzochte enzymen.

De enzymen vinden we terug in smaakstoffen en geurstoffen, maar ook in de industrie voor het sneller laten rijpen van kazen, het versnellen van bakprocessen en in schoonmaakmiddelen en geneesmiddelen.

Lees hier verder in de Guardian van 22 september 2016

(Commenting: OFF)

Savon Liquide de Marseille – Vloeibare Marseille zeep

De Marius Fabre Savon liquide de Marseille, vloeibare zeep uit de Nature serie van Marius Fabre, wordt op de traditionele en ambachtelijke wijze volgens “la méthode traditionnelle marseillaise” in ketels gekookt. Daar vindt het verzepingsproces plaats. De basis van deze vloeibare zepen is olijfolie, bekend om zijn hydraterende eigenschappen. De Savon liquide Nature worden alleen geparfumeerd met natuurzuivere essentiële oliën.

De Savon liquide Nature is mild en uiterst zacht voor de huid. De zeep is geschikt voor de handen, het gezicht en het lichaam en beschadigt de huid niet. De zeep is 100 % natuurlijk en biologisch afbreekbaar.

De Savon liquide Nature is verkrijgbaar in 3 geuren:

‘Zestes d’Oranges’, ‘Pin Parasol’ en ‘Thym et Aneth’. Het zeeppompje staat mooi op het aanrecht in de keuken of in de badkamer.

Zestes d’Oranges – Sinaasappelschil

De ‘Zestes d’Oranges’ zeep heeft een frisse en pittige geur en doet denken aan de Mediterrane omgeving met zijn sinaasappelgaarden.

Pin Parasol – Parasol Den

De geur van de ‘parasol den’ wekt herinneringen op aan de heuvels van de Provence en brengt een vakantiesfeer in uw keuken of badkamer.

Eén van onze klanten schreef over de Pin Parasol zeep van Marius Fabre:

“Dit is echt de lekkerste handzeep die ik ken, heerlijke typische “franse” geur, die je even in vakantie sferen brengt! Geur blijft ook lang hangen, na het handen wassen. (Ik gebruik deze zeep ook wel onder de douche trouwens!). Nu 3 pompjes besteld, omdat iedereen die zijn handen bij ons wast iets over de heerlijke geur zegt!!”

 Thym et Aneth – Tijm en Dille

De tijm en dille zeep heeft een kruidige intense geur. U waant zich in de velden van de Provence.

Verpakkingen

De Savon liquide Nature is verkrijgbaar in 500 ml pompjes en navulverpakkingen van 1 liter.

Overige informatie

Gegarandeerd zonder palmolie.

(0)

Zeep versus Zeep

Savon de Marseille van een kleine zeepmaker vergelijken met de marktleider Dove? Het zijn twee verschillende werelden. Marius Fabre hanteert een productieproces dat al enkele honderden jaren wordt gebruikt. Marius Fabre is een kleine ambachtelijke fabrikant van Marseille zeep. Marius Fabre wordt verkocht op de thuismarkt en sommige landen in Europa en Japan.  De jaaromzet bedraagt rond de 7.5 miljoen euro. Dove is wereldwijd marktleider en actief met het merk sinds 1957.  Dove is onderdeel van Unilever met een omzet van meer dan 50 miljard euro.

Op de site van Dove Unilever beschrijven ze Dove zo:

The Dove difference

The Dove brand started its life in 1957 in the US, with the revolutionary new beauty cleansing Bar. With its patented blend of mild cleansers and ¼ moisturising cream, Dove’s iconic Beauty Bar rinses cleaner than soap, leaving skin clean, soft and smooth. It is #1 Dermatologist Recommended brand in the US, Canada and France and strongly endorsed by Dermatologists across the world.

Het is dus leuk om eens te vergelijken wat de verschillen zijn tussen deze twee, ieder op zijn eigen manier, iconische zepen.

Onderstaande lijst toont ingrediënten in aflopende volgorde; de hoogste concentratie staat bovenaan. Dit is ook de richtlijn voor alle ingrediënten lijsten.  Als een ingrëdient bovenaan staat weet je dus dat er relatief veel van deze grondstof in zit.

Ingrediënten van Savon de Marseille van Marius Fabre en de Dove  Beauty Cream Bar


Savon de MarseilleDove Beauty Cream Bar
IngredientenFunctiesIngredientenFunctiesWat doet deze functie
Sodium olivateOppervlakte-actieve stofSodium Lauroyl IsethionateOppervlakte-actieve stofVerandert de oppervlaktespanning van water ter ondersteuning van reiniging, bevochtiging van oppervlakken, schuimgedrag en het oplossen van olie in water.
Sodium cocoateOppervlakte-actieve stofStearic AcidBevochtigingsmiddelZorgt voor het vasthouden van vocht in het product en/of de buitenste lagen van de huid
AquaOplosmiddelSodium PalmitateBevochtigingsmiddelZorgt voor het vasthouden van vocht in het product en/of de buitenste lagen van de huid
GlycerinBevochtigingsmiddelLauric AcidBevochtigingsmiddelZorgt voor het vasthouden van vocht in het product en/of de buitenste lagen van de huid
Sodium chlorideBij-productAquaOplosmiddelLost andere ingrediënten/materialen op
Sodium hydroxideBij-productSodium IsethionateBevochtigingsmiddelZorgt voor het vasthouden van vocht in het product en/of de buitenste lagen van de huid
Sodium StearateBevochtigingsmiddelZorgt voor het vasthouden van vocht in het product en/of de buitenste lagen van de huid
Cocamidopropyl BetaineBevochtigingsmiddelZorgt voor het vasthouden van vocht in het product en/of de buitenste lagen van de huid
Sodium Palm KernelateBevochtigingsmiddelZorgt voor het vasthouden van vocht in het product en/of de buitenste lagen van de huid
ParfumParfumWordt gebruikt om het product de juiste geur te geven.
Sodium chlorideBij-productStof die onvermijdelijk ontstaat tijdens de productie van het product.
Zinc OxideAdditiefWaarborgt gewenste producteigenschappen
GlycerinBevochtigingsmiddelZorgt voor het vasthouden van vocht in het product en/of de buitenste lagen van de huid
Tetrasodium EDTAMetaalbinderBindt overgangsmetaalionen.
Tetrasodium EtidronateMetaalbinderBindt overgangsmetaalionen.
AluminaAdditiefWaarborgt gewenste producteigenschappen
Alpha-Isomethyl IononeParfumWordt gebruikt om het product de juiste geur te geven.
Benzyl alcoholParfumWordt gebruikt om het product de juiste geur te geven.
Butylphenyl MethylpropionalParfumWordt gebruikt om het product de juiste geur te geven.
CitronellolParfumWordt gebruikt om het product de juiste geur te geven.
CoumarinParfumWordt gebruikt om het product de juiste geur te geven.
Hexyl CinnamalParfumWordt gebruikt om het product de juiste geur te geven.
LimoneneParfumWordt gebruikt om het product de juiste geur te geven.
LinaloolParfumWordt gebruikt om het product de juiste geur te geven.
CI 77891KleurstofKleurt huid of haar, en/of het product.

 

De glycerine in de ingrediënten opsomming van de Savon de Marseille is niet toegevoegd. Het gaat hier om glycerine die natuurlijk aanwezig is in de plantaardige oliën die als grondstof voor de Savon de Marseille worden gebruikt. Tijdens het maken van de zeep, een proces dat 10 dagen duurt, wordt de zeep herhaaldelijk gespoeld. Daarna resteert er nog een minieme hoeveelheid glycerine. De nieuwe regelgeving voor cosmetica vereist dat ieder ingrediënt, al zijn er alleen maar sporen aanwezig, wordt genoemd in de lijst van ingrediënten.

Net zo zijn sodium chloride en sodium cocoate alleen in minieme hoeveelheid als reststof aanwezig, bijproducten van het verzepingsproces van de oliën. De namen van deze stoffen klinken voor de consument als potentieel gevaarlijk, maar zijn als sommige andere stoffen met dreigende namen op het lijstje onschuldig.

Bovenstaande vergelijking kon eenvoudig worden gemaakt omdat de cosmetica-fabrikanten verplicht zijn de ingrediënten van hun producten in het grootste detail te vermelden. Unilever vermeldt in het kader van deze transparantie heel overzichtelijk de ingrediënten van alle producten op één gemakkelijk te raadplegen site. Ook Marius Fabre vermeldt per product wat er in zit. Zo kunnen consumenten zelf een goede afweging maken, en  de producten ook beoordelen op voor hen persoonlijk allergene stoffen.

Het valt natuurlijk gelijk op hoe klein het lijstje van de Savon de Marseille van Marius Fabre is, en hoe uitgebreid de opsomming van de ingrediënten van Dove.

Dove bevat een flinke hoeveelheid stoffen die waarschijnlijk in de toekomst in cosmetica niet meer zullen zijn toegestaan. Met onderzoekt op dit moment de impact van deze stoffen op de gezondheid en milieu. Veel van de stoffen in Dove hebben te maken met stabiliteit van de zeep, conservering en de ervaring van de zeep. Schuim bijvoorbeeld voegt nagenoeg niets aan de kwaliteit van de zeep toe, maar als gebruiker houden we er wel een goed gevoel aan over. De vele synthetische geurstoffen, waarvan enkele bekend staan om de allergene werking, vertellen hetzelfde verhaal.

Conclusie

Het mooie verhaal van Savon de Marseille is dat zeep zo’n eenvoudig product kan zijn. De reinigende werking van deze olijfzeep, de cosmetische eigenschappen doen niet onder voor de modernere complexere zepen. En wat Dove betreft: er is eigenlijk geen reden om je huid bij de dagelijkse reiniging aan zoveel onnodige stoffen bloot te stellen. Die kom je vaak genoeg, en vaak onvermijdelijk, elders al tegen. Maar het is ook duidelijk: met Savon de Marseille kan je de marketeers van Dove niet aan het werk houden.

 

 

 

(0)

Supermodel Pro Tips: Everyday Skincare with Cato Van Ee

Benieuwd naar de favoriete cosmetische producten van een topmodel? Volg het advies van Cato van Ee en gebruik dagelijks Marius Fabre biologische Arganolie en Savon de Marseille.

Gepubliceerd op 29 februari 2016 op www.hauteliving.com

Cato Van Ee is a Dutch Supermodel who has been on numerous covers of Vogue Magazine. She has walked for the biggest fashion houses including; Donna Karan, Marc Jacobs, Moschino, Dolce and Gabbana, Prada, Dries Van Noten, Mui Mui and Louis Vuitton. Below she gives us some of her insider tips and tricks on skincare, makeup, and brands/products we should be using!

What is your morning skincare and beauty routine?

In the morning I wash my fash with cold water and use a 100% pure Argan oil by Marius Fabre. I massage in the oil and if my skin feels dry after afterwards I add cicalfate creme by Avene. I don’t wear make-up myself during the day, only the occasional mascara at nighttime. If I am going to be in the sun I use lightweight sunscreen by Sisely.

 

Savon de Marseille en Arganolie zijn de favorieten van Cato van EeWhat is your night time skincare regimen?

If I wear make up I remove it with Bioderma. At night I wash my face with olive soap by Marius Fabre. I rinse with cold water and then again massage in the argan oil (by Marius Fabre) I do as minimal to my skin as possible. I have a dry skin and think it’s important to keep my natural oils.

What products can you not live without?

Argan oil by Marius FabreOlive soap by Marius Fabre. Cicalfate creme By Avene (for very dry skin). Olive body organic oil by Marius Fabre. Aquafor by Eucerin

What makeup (products/brands) are you currently using?

Mascara by Bobby Brown. Estee Lauder BB Creme.

Cato van Ee gebruik Argan olie van Marius FabreWhat products are always in your purse?

Coconut lipbalm by Hurraw

Biggest beauty tip or trick?

Your skin eats as much as your mouth, so think twice what you are putting on your skin. Stay to as natural and little products as you need!!! Less is more when it comes to skincare!!!

Emergency quick fixes for a break out?

Try to leave it…… Or a concealer. But I always think leaving it is the best way for your skin.

Bron: http://hauteliving.com/2016/02/supermodel-pro-tips-everyday-skincare-with-cato-van-ee/

(Commenting: OFF)