Wat smeren we allemaal op ons lichaam?

Onze huid is ons grootste orgaan, en een groot percentage van wat we erop smeren, wordt geabsorbeerd door het lichaam. Producten die we over ons gehele lichaam aanbrengen, van douchegel en bodycrème tot zelfbruiner en zonnebrandcrème, kunnen het percentage giftige stoffen dat ons lichaam binnen krijgt in grotere mate beïnvloeden, meer dan bijvoorbeeld een oogcrème. Zoiets als douchegel lijkt misschien minder problematisch omdat je het ook weer van je lichaam af spoelt, maar juist omdat je het aanbrengt op een natte huid en een vochtige huid aanzienlijk meer absorbeerd dan een droge huid, en omdat je de stoffen via de stoom van het douchen inhaleert, je blootstelling nog groter is dan je uiteindelijk zou denken.

Omdat conventionele body-producten niet transparant zijn, kunnen we niet weten wat erin zit. Parabenen, ftalaten, conserveermiddelen, kunststoffen, irriterende stoffen en bekende hormoonontregelaars zijn volkomen legaal en regelmatig te vinden in vele producten. Soms wordt er aangegeven dat kleine hoeveelheden niet schadelijk zijn, maar wat als je meerdere producten met schadelijke ingrediënten dagelijks gebruikt. Je lichaam krijgt niet de mogelijkheid ervan te ontgiften. In het geval van hormoonontregelaars is er zelfs geen dosis bekend die veilig is, zelfs van extreem kleine hoeveelheden is aangetoond dat ze giftig zijn voor de mens.

Het is daarom een ware luxe wanneer je je geen zorgen hoeft te maken of wat je op je lichaam aanbrengt, de gezondheid kan schade. Deze natuurlijke en schone body essentials leveren ongelooflijke resultaten op omdat zij beschikken over voedende plantaardige oliën en krachtige botanische extracten. Dit zorgt er echt voor dat jij er fantastisch uitziet, ruikt en je fantastisch en luxueus voelt.

Luxe schone body producten

Voor de meest zijdezachte, gezondste huid breng je een basis laag lotion aan en vul je dit aan met een laag olie hier bovenop voor extra hydratatie. Doe dit het liefst direct na een douchebeurt of een lekker bad, de huid is dan licht vochtig en wat poreuzer en neemt beter op.

1.

DOUCHEGEL

Marius Fabre – 1900
DOUCHEGEL 1L VERBENA
SHOP NU >>

2.

HUIDOLIE

Uashmama
BODY OIL OLIVE & BERGAMOT
SHOP NU >>

3.

BODYCRÈME

Compagnie de Provence – Extra Pur
BODY CREAM AROMATIC LAVENDER
SHOP NU >>

4.

MASKER

Tadé – Méditerranée
REINIGEND MASKER ARGAN
SHOP NU >>

5.

SCRUB

Tadé – Méditerranée
DODE ZEEZOUT SCRUB JASMIJNBLOESEM
SHOP NU >>

6.

ZONNEBRANDCRÈME

Naïf
ZONNEBRANDCRÈME SPF50
SHOP NU >>

7.

ZWARTE ZEEP

Marius Fabre – Bien Etre
SAVON NOIR VOOR HET LICHAAM
SHOP NU >>

8.

ZEEP

Werfzeep
GROENE KLEI
SHOP NU >>

Heb je een product gebruikt?
Laat ons dan weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #skinessencewebshop.

0