Tadé is in 1994 opgericht. Vanaf het begin was er bijzonder aandacht voor ecologie, ethiek en Fair Trade. Betoverd door de magie van het Midden Oosten en geïnspireerd op de warmte en gezelligheid van de hammam (Turkse baden), ontwikkelde het bedrijf een range van 100% natuurlijke producten. Hiervoor gebruikten ze de expertise van lokale vakmensen en ingrediënten van de beste kwaliteit. De producten zijn geïnspireerd door de eeuwenoude traditie van zeep uit Mesopotamië. Er wordt gezegd dat de Koningin van Sheba en Cleopatra hun schoonheid mede te danken hadden aan olijfolie zeep en laurierolie zeep. Deze vormen nu de basis van veel Tadé producten.

Tadé Pays du Levant heeft een eigentijdse collectie van huidverzorgingsproducten op basis van natuurlijke grondstoffen (zonder synthetische ingrediënten). Voorgekomen uit de erfenis van de rijke verscheidenheid van oosterse culturen en volgens traditioneel recept vervaardigd. De Tadé huidverzorging bestaat uit specifieke behandelingen bestemd om de huid te reinigen, te kalmeren, verzachten en revitaliseren. Het geheim van het buitengewone welzijn en de mysterieuze schoonheid van oosterse beschavingen openbaart zich via de diversiteit die de natuur te bieden heeft. Bloemen onthullen hun geur in de badproducten; rode klei zuivert en revitaliseert de huid en het haar; het mineraal aluin is van onschatbare waarde als een deodorant en met zijn hemostatische eigenschappen ideaal om te scheren; suiker en citroen alleen vormen een delicate koperkleurige ontharingshars terwijl tot slot puimsteen de ruwe huid en eelt glad zal maken.

Alle Tadé zeep en cosmetica zijn 100% ecologisch en gegarandeerd zonder chemische of synthetische toevoegingen (dus zonderemulgator, tensio actieve, siliconen, laurethsulfaat, parabenen, PEG, BHT, EDTA, hydroxyethylcellulose, conserveringsmiddelen, toegevoegde parfum, zuur of synthetisch derivaat). Ze zijn niet getest op dieren (dus diervriendelijk) en zijn gemaakt volgens fair trade specificaties. De huidverzorging is hypoallergeen en in recyclebare verpakking.

Aleppo, stad van de Hammam, is de laatste stad voor de productie van echte “Laurier Zeep” volgens traditionele productie. Een ambachtelijk verzeping met 100% natuurlijke ingrediënten. Elk jaar van november tot maart wordt de olijfolie gemengd en verwarmd met soda na zeezout in enorme ketels. Dit is de verzeping, die een prachtige groene zeeppasta produceert. Deze wordt vervolgens verrijkt laurierolie.
De zeeppasta wordt gegoten op de grond, in blokjes gesneden en daarna 9 maanden gedroogd in de open lucht. Het is deze lange rijpingsperiode die de uiteindelijke uiterlijk zeep zal onthullen: een donkere harde buitenkant met een zacht, groen hart.
Aleppo zeep bevat van nature essentiële vetzuren, antioxidanten en vitaminen. Zij is volledig biologisch afbreekbaar en allergeenvrij. Met ongeëvenaarde zachtheid wordt de huid gereinigd zonder de huid te irriteren. Het lichaam en het gezicht behouden hun hydratatie en de cosmetische deugden van olijfolie en laurier beschermen en onderhouden de gevoelige huid.
Ook voor mannen zijn de producten van Tadé zeer geschikt. Bijvoorbeeld de Tadé scheerzepen ontstaan door de vermaling van de echte uit Aleppo geïmporteerde zeep. In de Haute Provence worden zij in een mal gegoten door een ambachtelijke zeepzieder, die het vak van vader op zoon heeft geleerd en krijgen de zepen een aantrekkelijke nieuwe verpakking. De Aleppo scheerzeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten (olijfolie, laurierbesolie en vruchtenolie), zeer mild, veilig voor de huid en geschikt voor ieder huidtype.

 

Shop producten >>

Tadé Rassoul Masker van Tadé
Tade logo - SkinEssence
Hamamdoek Olijfgroen Badhanddoek van Tadé - SkinEssence.nl
0