10 Tips om ook na je vijftigste een frisse stralende huid te houden tijdens de menopauze

Wil je er ook na je 50e graag gezond uitzien met een glanzend stralende huid? Verzorg je huid dan goed, zowel aan de buitenkant als van binnenuit. Vanaf je vijftigste komt elke vrouw in een belangrijke
periode van haar leven terecht, namelijk de menopauze. Deze periode brengt belangrijke veranderingen met zich mee De aanmaak van oestrogeen neemt af en dit veroorzaakt psychologiscge en lichamelijke veranderingen, onze huid veroudert sneller en wordt dunner en slapper. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om ook na je 50e een frisse en stralende huid te behouden.

1. Hydrateer je huid goed. Een droge huid rimpelt sneller. Gebruik een anti-aging crème voor je gezicht, je lippen, je hals en je handen. En vergeet niet voldoende te drinken, ook dit is erg belangrijk voor een gehydrateerde huid.

2. Scrub je huid regelmatig, gebruik hiervoor een milde scrub of scrubhandschoen. Hiermee verwijder je de dode huidcellen en geeft je de huid tegelijkertijd een enorme boost en zal deze er glanzender en elastischer gaan uitzien.

3. Zonlicht is belangrijk voor je gezondheid, het zorgt voor warmte, een goed humeur, sterke botten en tanden, en voor de aanmaak van vitamine D in het lichaam. Toch moet je de huid beschermen tegen UV-straling, deze kan huidschade en vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Ook kan uw huid verbranden door UV-straling, wat weer huidkanker kan veroorzaken. Daarom is het belangrijk om uw huid te beschermen tegen teveel UV-straling. Smeer je altijd in met een goede zonnebrandcrème.

4. Gebruik zo min mogelijk make-up en begin je dagelijkse routine met het reinigen en hydrateren van de huid. Breng alleen foundation aan wanneer je naar een feestje gaat, liefst alleen daar waar nodig is. Gebruik voor de rest van het gezicht een luchtige BB of CC cream.

5. Gebruik een vergrotende spiegel om je op te maken. Slordig aangebrachte make-up maakt dat je er ouder en ongestructureerd uit ziet. En je ziet je geziht gewoon beter met zo’n spiegel, dat werkt prettiger.

6. Voldoende beweging. Dit geldt voor iedereen maar vanaf je vijftigste is dit nog belangrijker. Beweeg: fiets, wandel met een stevig ritme, loop trappen. Blijf ook je spieren trainen, hierdoor blijft je huid er strakker uitzien.

7. Eet gezond. Eet veel groente, fruit en peulvruchten. Hier zitten antioxidanten in, deze zijn essentieel voor de gezondheid. Antioxidanten beperken de schade die door vrije radicalen wordt veroorzaakt. Bijvoorbeeld door de zon, vervuiling en zelfs door de lucht die we inademen. Vermijd suikers, alcoholische dranken en teveel vet.

8. Vermijd stress. Stress is slecht voor je huid en maakt de huid vatbaarder voor bacteriën, waardoor bijvoorbeeld acne kan verergeren. Tegelijkertijd raakt de talgproductie verstoord. Het gevolg is een gevoelige en onrustige huid die er dof en droog uitziet.

9. Zorg voor voldoende nachtrust. Slaap elke nacht 6 tot 8 uur. Je lichaam heeft een goede nachtrust nodig om te herstellen ook remt hierdoor de aanmaak van het stress hormoon cortisol af wat weer een positief effect heeft op de huid.

10. Niet roken. Roken is slecht voor je gezondheid maar ook voor je huid. Het veroorzaakt rimpels, maakt je huid dof en grauw en je krijgt er gele tanden van. Niet doen dus!

Een paar kleine veranderingen in je dagelijkse routine en levensstijl helpen je huid een handje om fris en stralend te blijven. Blijf gaan voor die ‘glow’, ook na je vijftigste.

0