Niet vergeten, een goede Zonnebrandcrème. Ook voor die 20 minuutjes in de tuin.

Eindelijk laat de zon zich weer volop zien en is het tijd om je in te smeren, want een rode verbrande huid heb je zo, ook na die 20 minuutjes in de tuin. Hoe kies je nu een goede zonnebrandcrèmedie je beschermd en goed is voor de huid. Wij leggen het nog even voor je uit.

“Een natuurlijke zonnebrandcrème beschermd de huid niet alleen, ze voeden tegelijkertijd en zijn ook niet schadelijk voor het milieu.”

Kies de juiste SPF
Vergeet wanneer je de zon ingaat vooral niet te smeren en kies voor een goede zonnebrandcrème voor jou en je gezin. Het is erg belangrijk om op het SPF getal te letten, maar wat betekent dat nu eigenlijk. SPF staat voor het Engelse Sun Protection Factor. Deze factor vertelt je hoe lang je in de zon kunt zitten zonder te verbranden van de UVB-straling. UVB-straling zorgt ervoor dat de huid verbrand wanneer je onbeschermd in de zon zit. Naast UVB zijn er ook UVA stralingen. UVA-straling dringt het diepst in de huid door en versnelt de huidveroudering. Hoewel je door UVA niet verbrandt, kan deze vorm van UV-straling wel huidschade veroorzaken. Het is dus belangrijk om een zonnebrandcrème te kopen die zowel tegen UVA als UVB beschermt.

Welke factor je het beste kan kiezen om mee te smeren hangt onder andere af van je leeftijd en huidtype. Wij adviseren altijd te kiezen voor een minimale factor 30. Een hoge factor biedt wel betere bescherming, maar tussen factor 30 en 50 zit weinig verschil. Zo beschermt factor 30 voor 96,6% procent tegen UVA en UVB straling en factor 50 voor 98%. Voor je baby of kleine kinderen neem je altijd een factor 50. Het eerste levensjaar van je baby hou je ze liever helemaal uit direct zonlicht.

Chemische en natuurlijke, minerale filters
Wat is het verschil tussen zonnebrandcrème met chemische of minerale filters? Chemische filters zijn gemaakt van synthetische, organische, stoffen. Deze filters worden opgenomen in de huid en absorberen daar de UV-straling.

Minerale filters worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zijn anorganische stoffen. De filters leggen als het ware een laagje op de huid waardoor straling wordt weerkaatst (Manaia et al., 2013; Serpone et al., 2007; Van Zundert, 2009). Hierdoor ontstaat er een wat lichtere waas op de huid wanneer je smeert met een minerale filter. Het grote voordeel van een minerale filter is dat deze direct werkt zodra je het laagje op je huid smeert en beschermd je tegen zowel UVA- als UVB-straling. Ook is het de minst huidirriterende zonnefilter waardoor ze uitermate geschikt zijn voor de gevoelige huid. Een natuurlijke zonnebrandcrème beschermt de huid niet alleen, ze voeden tegelijkertijd en zijn ook niet schadelijk voor het milieu.

Ga veilig de zon in met:

NAÏF – Zonnebrandcrème SPF50

NAÏF – Zonnebrand spray SPF30

SMPL – Natuurlijke Zonnebrand SPF30

NAÏF – Cooling After Sun

Zonnebrand en After Sun van NAIF Baby Care aantrekkelijk geprijsd

NAÏF – Zonnebrandcrème SPF50 + Cooling After Sun

0