HANDLEIDING bij het gebruik van MARIUS FABRE’s ZWARTE ZEEP
het veelzijdige schoonmaakmiddel • 100% biologisch afbreekbaar

De zwarte zeep van Marius Fabre is het veelzijdige schoonmaakmiddel voor uw huis!

Vloeren en badkamers

Dankzij zijn rijke oliegehalte, reinigt de Marius Fabre zwarte zeep, voedt en geeft glans aan vloeren, zoals tegels, terracotta, keramiek, laminaat, marmer, natuursteen, Belgisch hardsteen, graniet, houten planken en parket. Ook geschikt voor sanitair.

Zwarte Zeep 1 L - Marius Fabre - SkinEssence.nlGEBRUIKSAANWIJZING: doe 2 eetlepels zwarte zeep in een emmer met 5 liter heet water. Maak schoon en het is niet nodig om na te spoelen.

AandachtstekenTip: het gebruik van de zwarte zeep betekent dat baby’s gewoon over de grond kunnen kruipen zonder dat ze met chemische stoffen in aanraking komen. Het is volkomen veilig.

Het aanrecht, de gootsteen, het fornuis en de afzuigkap

Zwarte zeep breekt vet af, reinigt en verwijdert vetafzetting van fornuizen, ovens, aanrechtbladen, alle soorten van kookplaten, afzuigkap- pen, gootstenen, enz.

GEBRUIKSAANWIJZING:doe een klein beetje zwarte zeep op een spons, doekje of borstel, maak het oppervlak schoon en spoel na met warm water.

AandachtstekenTip: smeer de (sterk) vervuilde plekken in met zeep terwijl de oven nog warm is, laat het een nacht intrekken en maak het de volgende dag schoon. Spoel na met warm water.

De vaat

Zwarte zeep breekt het vet af en maakt zelfs vette koekenpannen goed schoon. Met gebruik van de zwarte zeep gaan roestvrijstalen pannen glanzen en blijven deze als nieuw.

GEBRUIKSAANWIJZING: doe een beetje zwarte zeep op een spons of borstel, was de pan af en spoel na.

Marius-Fabre-spray-zwarte-zeep-alle-oppervlakken-500-mlRamen

De zwarte zeep maakt glazen oppervlakken smetteloos schoon en kristalhelder.

GEBRUIKSAANWIJZING: doe een theelepel zwarte zeep in 2 liter heet water. Maak de spons niet al te nat en maak de ramen goed schoon. Verwijder het sop met behulp van een wisser en wrijf na met een prop kranten of een microfibre doek. Niet naspoelen.

Koper & zilver

Met de zwarte zeep kunt u koper en zilver schoonmaken en polijsten.

GEBRUIKSAANWIJZING: voeg 3 à 4 eetlepels zwarte zeep in een kom heet water en laat het zilver of koper 5 à 10 minuten weken. Niet nodig om na te spoelen. Om te drogen laten uitlekken.

Leer

Dankzij de olijfolie reinigt en onderhoudt de zwarte zeep leer, zoals banken, auto interieurs, jassen, zadels en laarzen. Het leer krijgt zijn glans en zachtheid terug.

GEBRUIKSAANWIJZING: doe een beetje zwarte zeep op een doek, wrijf het leer in en laat de zeep intrekken.

De was

De zwarte zeep kan worden gebruikt als traditioneel wasmiddel en vlekkenverwijderaar, en is ook geschikt voor de behandeling van hardnekkige vlekken.

GEBRUIKSAANWIJZING: gebruik voor de machinewas ongeveer 3 à 4 eetlepels van de vloeibare zwarte zeep en doe deze in een doseerbol. Als vlekkenverwijderaar voor het wassen: doe wat pure zwarte zeep op de vlek en laat deze 15 minuten intrekken. Daarna in de wasmachine bij het overige wasgoed.

Daken

Revitaliseert leistenen of pannendaken en de zwarte zeep geeft de daken weer een natuurlijke uitstraling.

GEBRUIKSAANWIJZING: voeg 2 eetlepels zwarte zeep toe aan een emmer heet water. Wrijf met een borstel en naspoelen het is niet nodig.

Marius Fabre zwarte zeep: een ideaal schoonmaakmiddelBBQ’s

Zwarte zeep maakt de BBQ veilig schoon en verwijdert vet.

GEBRUIKSAANWIJZING: doe wat pure zwarte zeep op een borstel, maak de BBQ schoon en spoel met heet water na.

Glazen vensters van de (open)haard

Verwijdert roet van het glazen venster (front) van de open haard en kachels.

GEBRUIKSAANWIJZING: doe een beetje pure zwarte zeep op wat kranten, wrijf en spoel na met heet water.

Motorfietsen, auto’s, fietsen en boten

De zwarte zeep maakt auto’s, motorfietsen en fietsen schoon en polijst deze.

GEBRUIKSAANWIJZING: doe een beetje pure zwarte zeep op een spons, was en spoel na. Kan eveneens worden gebruikt voor het dashboard en de kunststof oppervlakken in de auto.   Maakt op een ecologische wijze het dek en de romp van de boot schoon. Geschikt voor zowel hout als kunststof.

Zwarte zeep maakt op een milieuvriendelijke wijze het dek en de romp van de boot krachting schoon. Geschikt voor zowel hout als kunststof.

GEBRUIKSAANWIJZING: voeg 2 eetlepels zwarte zeep toe aan een emmer water. Was de oppervlakken met een borstel en spoel na.

AandachtstekenExtra tips

  • Doe in 1 liter water een eetlepel zwarte zeep en enkele druppels etherische olie van bijvoorbeeld rozemarijn of citrus voor een zelfgemaakt huishoudelijk schoon- maakmiddel dat praktisch is in het gebruik, milieuvriendelijk en economisch.
  •  Handig op de camping: met de zwarte zeep kunt u afwassen en handwasjes doen en alle kleine schoonmaakkarweitjes uitvoeren.

Marius Fabre’s zwarte zeep verzorgt uw planten op een natuurlijke wijze.

Lees ook: Zwarte Zeep bij de bestrijding van Schildluis van Cor van Gelderen

Rozenperken, planten in potten, de moestuin, enz.

Zwarte zeep beschermt de planten tegen insecten zoals bladluizen, wolluizen, spint.

GEBRUIKSAANWIJZING: voeg 5 eetlepels vloeibare zwarte zeep toe aan 1 liter water in een verstuiver. Spray deze mix op de besmette plant.

Bouillie Bordelaise (Bordeauxse pap) fungicide

Mix de zwarte zeep met de Bordeauxse pap voor een gegarandeerd betere werking.

GEBRUIKSAANWIJZING: verdun 5 liter Bordeauxse pap met ongeveer 25 eetlepels vloeibare zwarte zeep.


Marius Fabre zwarte zeep is een natuurlijke shampoo voor dieren.

Zwarte zeep van Marius Fabre in 5 liter verpakking - www.skinessence.nlVoor honden, paarden en overige dieren

De zeep is een zacht reinigende shampoo die de vacht laat glanzen en allergieën (eczeem e.d.) voorkomt. Het voorkomt eveneens parasieten.

GEBRUIKSAANWIJZING: maak het dier nat, breng een of twee dotten zwarte zeep aan en was het dier en spoel grondig na. Wanneer de zeep wordt gebruikt ter voorkoming van parasieten, laat de zeep dan enkele minuten intrekken. Paarden: Zorgt voor een glanzende vacht en manen. Breng de zwarte zeep aan op een vochtige vacht, was het paard en spoel grondig na.

AandachtstekenTip: de zwarte zeep mag eveneens worden gebruikt voor het schoonmaken van kennels, honden- en kattenmanden, matten e.d.

Biologische landbouw

Ideaal om de spenen van koeien en geiten dagelijks voor het melken te wassen.

GEBRUIKSAANWIJZING: voeg wat zwarte zeep toe aan een emmer warm water. Gebruik een schone doek en was de uiers voorzichtig.

AandachtstekenTip: de zwarte zeep reinigt ook de stallen op een milieuvriendelijke wijze.


De zwarte zeep is onmisbaar voor kunstschilders en ambachtelijke schilders.

Kwasten & penselen

Gebruik van de zwarte zeep geeft de garantie dat de penselen en kwasten langer meegaan en is het behoud van de haren. De zeep houdt de haren zacht zodat ze prettig in het gebruik blijven.

GEBRUIKSAANWIJZING: doe een klein beetje zwarte zeep in lauw warm water en laat de penselen en kwasten een poosje weken.

Marius Fabre dikke zwarte zeep in een potVerfvlekken

De zwarte zeep verwijdert verfvlekken van weefsels.

GEBRUIKSAANWIJZING: verspreid zwarte zeep uit over de verfvlek, wrijf het zachtjes in en laat de zwarte zeep enkele uren intrekken. Herhaal de behandeling nogmaals voordat het kledingstuk wordt gewassen.

Tadelakt

Zwarte zeep maakt dit Marokkaanse pleisterwerk waterdicht.

GEBRUIKSAANWIJZING: breng de zwarte zeep, die is verdund met 20 tot 30% water, aan op het pleisterwerk met een vochtige spons en maak het met een roller glad. Verwijder alle overtollige zeep. Ga door totdat er geen zeep meer wordt geabsorbeerd.

 


SAVON NOIR  of  ZWARTE ZEEP

Al 110 jaar maakt het familiebedrijf Marius Fabre een zwarte olijfoliezeep op exclusieve basis van plantaardige oliën. In tegenstelling tot vele andere schoonmaakproducten bevat deze zeep géén kleur- en geurstoffen en géén toegevoegde producten die afgeleid zijn van aardolie of dierlijke vetten. De “savon noir” is tevens zeer zacht voor de huid en droogt de huid niet uit.

Het biologische Ecocert label voor de Zwarte Zeep producten ven Marius FabreDe zwarte zeep is 100% biologisch afbreekbaar en milieu- vriendelijk

De zwarte zeep is volkomen veilig voor het milieu, volledig afbreek- baar, en maakt geen gebruik van synthetische en chemische toevoe- gingen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen. De zeep is niet op dieren getest. De zwarte zeep van Marius Fabre is eco-gecertificeerd.

Marius Fabre is de enige producent in Frankrijk van de Savon Noir à l’huile d’olive, zwarte zeep gebaseerd op olijfolie. De exclusive formule op basis van olijfolie is gepatenteerd door de Savonnerie Marius Fabre

De zwarte zeep is een natuurlijk schoonmaakmiddel voor zowel bin- nen als buiten en kan met gemak een dozijn andere producten ver- vangen. De geconcentreerde formule zorgt ervoor dat deze zeep een zuinig product is met respect voor mensen, dieren en de aarde.

Ingrediënten: kaliumhoudende zeep met olijfolie, water

Er zijn dus geen kleurstoffen, geurstoffen, conserveringsmiddelen of andere additieven (voor schuimen, viscositeit etc) toegevoegd.

 


 

Alle huishoudelijke zwarte zeep producten van Marius Fabre in ons assortiment:


 

[gview file=”https://www.skinessence.nl/wp-content/uploads/2015/03/Zwarte-Zeep-flyer.pdf” save=”1″][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0