Het gebruik van zwarte zeep om bladluis te verwijderen is een ecologische tuiniermethode. Zwarte zeep is zo gemakkelijk te gebruiken en het is een effectief biologisch afschrikmiddel voor bladluizen. Een natuurlijke eco-bondgenoot voor uw planten.

Nuttig om te weten
Bladluizen en andere bladluizen zijn een echte plaag voor planten en moestuinen. Ze zuigen vooral het sap van rozenstruiken en tomatenplanten op. Die koudbloedige insecten zijn parasieten die het hele jaar door aanvallen, behalve in de winter. Bladluizen kunnen zo klein zijn dat ze met het blote oog niet altijd zichtbaar zijn. Mieren, aangetrokken door de honingdauw die de bladluizen produceren, zijn een teken van besmetting.

Ingrediënten voor zwarte zeep bladluisspray

– 5 eetlepels olijfolie zwarte zeep
– 1 liter warm water

Methode

Verdun 5 eetlepels zwarte zeep in een liter warm water. Laat afkoelen en spuit vervolgens op de bladeren en stengels van uw rozenstruiken, tomatenplanten en andere planten die tekenen vertonen van aantasting door bladluizen, insecten of larven. Herhaal indien nodig meerdere dagen hardlopen.

Marius’ tips en trucs voor het gebruik van zwarte zeep om bladluis te bestrijden
– Spray bij voorkeur ‘s morgens of aan het einde van de dag bij mooi weer.
– Vergeet niet de achterkant van de bladeren te besproeien waar de meeste bladluizen zich verzamelen.
– Om besmetting te voorkomen, vergeet niet om uw planten en rozenstruiken met zwarte zeep te besproeien voor de paartijd van bladluizen en andere insecten, in het voorjaar en in het najaar.

Vanaf nu zijn uw rozenstruiken en tomatenplanten veilig!

0